Friday, November 1, 2013

Kawan Baik Baru

Assalamualaikum..

hai..hai..hai.. sebulan aku tak menjelma kat blog aku ni.. cuti sem kali ni adalah cuti yang sangat busy.. busy yang sampai nak update blog pun macam malas..tapi bila en buah ati tanya pasal blog datang terus balik semangatnya.. amboi..hehe..

sebenarnya banyak sangat aku nak cerita dekat dalam blog aku ni.. banyak aktiviti sem lepas yang aku join kat kolej.. so tu yang nak share kat diari alam maya aku ni..  tapi entry kali ni bukan nak cerita pasal aktiviti yang aku join tu.. tapi cerita lain.. cerita pasal kawan baru.. siapa kawan  baru aku tu? hee..

taaraaa.. kawan baru untuk jadi teman buat assignment.. aku sebenarnya takde pun nak beli laptop baru.. kalau ikotkan aku aku nak gunakan laptop lama aku tu sampai habis belajar.. lagi pun tinggal lagi setahun je aku nak habiskan belajar.. tapi  laptop compaq aku tu laptop lama, banyak software yang dia tak boleh nak support so terpaksa beli laptop baru yang sesuai..

sebabnya kerja aku banyak nak guna software sem-sem atas ni.. kang payah pulak aku nak buat kerja.. so terpaksa angkat laptop baru.. aku sayang sangat laptop compaq aku tu banyak sentimental value dia.. dari 2008 dia berkhidmat untuk aku sampai 2013 hampir 5 tahun tu.. abang aku mintak compaq yang lama aku tu.. walaupun berat hati tapi bagi la jugak, sebab tak terjaga pulak dua laptopkan.. siap pesan suruh jaga baik baik lagi... nampak tak sayang aku kat laptop lama aku tu camne..hee


so semalam aku pergi lowyat dengan abang aku.. dia bawak kawan dia yang terer bab-bab it ni.. so kiranya kalau orang menipu dia memang tahulah.. nak pergi beli-beli benda camni kat lowyat memang kena bawak orang yang pakar, sebab naya kena tipu hidup-hidup.. ikutkan aku nak beli asus, sebab asus dia punya design lawa tapi bincang-bincang aku angkat lenovo.. sesuailah dengan aku yang jenis lasak ni..


beza gila dengan laptop compaq aku nipis dia.. compaq tu punyalah tebal gila. nak mengangkut dia.. fuhh... penat nak haroomm.. aha.. lagi nak mengangkut naik ktm dengan beg baju yang beratnya.. dan yang ni nipis tak la penat aku nak mengangkot berat-berat.. owh ye.. aku dapat harga RM2100 untuk laptop ni..dengan free gift yang sangat banyak..siap aku req tambah nak free gift lain..hikhik.. so yang bawah ni antara free gift yang aku dapat..




beg ni tak la free gift.. normal la beli laptop dapat beg diakan.. suka kaler merah dia tu.. harap laptop ni akan memberikan perkhidmatan yang sangat baik untuk aku.. amin..



p/s: kawan abang aku cakap, jangan pernah tinggalkan laptop dekat dalam kereta.. walaupun korang letak kat bonet ke.. bawah seat ke.. sebab pencuri yang curi laptop ni tetap akan tahu dalam kereta korang tu ada laptop sebab dorang ada alat yang boleh mengesan laptop korang dalam kereta.. so hati-hati :)

7 comments:

SYUHADA said...

Pergh pergh.. byk gila gift die.. laptop aku baru 3 taon pakai, speaker da rosak. huuu :/

SAMIQA ♥ said...

Wawahhh !!! bestnya..banyak dia punya gift!

*memang pun.. tapi abang kita yg jual laptop gak selalu pesan.. nak bawa laptop dalam kete tanggalkan bateri dari laptop.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah baruuu..

bau kedai..hihih

Rose Azadir said...

Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

tenku butang said...

Wah best2.. ada laptop baru.. lenovo lak tu.. asus teman sukaa tapi mahal kan?? Betul, jgn tinggal laptop dlm keta sebab pencuri mmg ada alat utk kesan


tenku butang said...

Haaii cakkk.. jom ioin GA teman, byk hadiah menarik tau.. VITAMIN SHAKLEE X 2, HANDBEG, JUGAH, TASBIH, TOPUP, BROACH DAN MACAM2 LAGI..jom joinnn..

http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

LaLa mhdnor said...

kawan cakap kena cabut bateri lappy tu kalau nak tinggal jugak, so org xleh detect. xtaw la betul ke idok hehe