Wednesday, May 23, 2012

Yang Mana Satu..??

hye korang..eceli aku tengah terkonfius sikit nie..aku ada usya-usya kasut kat page-page..mula-mula memang saje je nak usya..sekali ternampak pulak yang menawan hati..adehh..haha..tu yang macam nak terbeli tu..tapi aku tak tahu nak pilih yang mana satu sebab aku ada berkenan dengan dua jenis nie..

agak korang en yang mana satu semat?? haishh kalau ikotkan nak je aku beli dua-dua..haha..tapi tak boleh kalau bergaji aku beli dua-dua..hakhakahk..aku nie memang sukakan kasut, suka tengok ada kasut banyak-banyak dalam lemari..bese la tu perempuankan..haha..tapi jangan ingat perempuan je suke kumpul-kumpul kasut nie..aku ada dorang member lelaki suke kumpul kasut gak tau..


okey ni kasut pilihan yang pertama.. amacam gojes tak?? haha..jangan cakap korang nak beli yang macam ni gak nanti..hahaha..eceli kasut yang jenis nie memang agak hot la..ade page/blogshop tu..cepat je sold out tau..warna die tu yang membuatkan aku terpikat..auuuwww..! walaupun aku nie bukan penggemar pink2 kaler..tapi aku suke gabungan kalernya..


yang ni pulak pilihan kedua..bagi pandangan mata aku yang ni pon agak semat..die macam nampak lebih selesa sikit kot kalau nak buat lari-lari..haha..eh aku boleh je lari-lari pakai wedges tau..tapi tak la super laju..kalau super laju nanti terus jadi super tergolek-golek..hahaha..aku lebih suka pakai wedges dari heels sebab wedges senang nak seimbang jalan kot..aku tak biasa sangat dengan heels..lagi pon heels pakai lama-lama sakit kaki kot...huhu

aku sebenarnya tak biasa beli kasut secara online nie..sebab takut tak sesuai saiz dan takut tak selesakan..kalau baju tu aku agak biasa jugak lah.. tapi dorang ada ajar cara nak ukur saiz kaki yang mana sesuai dengan kite..nak tengok keselesaan pun aku rasa selesa..korang rasa??? erm..kemainkan aku pilih kaler nak mencapap jer..haha..alaa, tukar selera sesekali..sekarang kaler-kaler camnie trend kot..lagi pon boring la kasut asek kaler itam pastu puteh pastu itam pastu puteh..hahaha..so mana satu korang rasa more better?? huhuhu..kasut semat-semat camni kat kedai susah nak dapat kot..online jer ada..kan..kan...okey sebelum tu..aku nak share sikit tips beli online nie..ni yang aku amalkanlah..

1-pastikan penjual tu bukan seorang yang penipu..tengok la camna komen-komen pelanggan die..
2-korang kena usya semua page-page..contohnya korang nak beli kasutkan, korang kena cari sebanyak yang boleh page jual kasut..sebab kadang dorang ada jual kasut yang sama tapi harga yang berbeza..jangan dah jumpa satu kasut yang korang minat terus order kat die..itu salah ye..sebab aku memang buat macam nie dan ada jumpa perbezaan harga kasut yang gile berbeza okey..sampai kadang dekat RM30 perbezaan harganya..serius nie..aku tak tipu..so rajin-rajinkan diri korang untuk usya-usya semua page tok barang yang korang nak beli..ni je kot tips dari aku..



p/s: eceli nak wat entry pendek je..terpanjang lak..hehe..btw..jgn lupe pndapat korang..thanks.. :)

63 comments:

Hana Soffelia said...

yang kedua sangat mabeles..

athirah said...

yatt..aku ske yg numb 2 tuh..chntekk!

Me said...

no 1 ..simple tapi lawa lagi

Asma Azuani said...

adik, no due tu hot!

cik violet said...

yg 1st. warna nye gojesss :)

Fara Chew said...

cantiklah kasut.. aci x sy nk beli dl.. wakakakak.. jgn mare.. hehe

teratak hati said...

beli dua2..cantik

★ aIsyaH ★ said...

yah..sy rase y ke-2 tu lg cun tak..nmpk smart sikit kalau nk compare dgn y 1st ue..hehe^^

Hanie Dew said...

ni mcm kasut Cala Man je ni. bagi aku yang kedua lebih trendy.

Cik Yatt said...

Hana Soffelia>> yeke..okey..

Cik Yatt said...

athirah>> hahaha..baik...

Cik Yatt said...

Asma Azuani>> wah rmai plih no 2 nie..hee

Cik Yatt said...

cik violet>> wrne die mmg gojes

Cik Yatt said...

Fara Chew>> tak bole.! haha

Cik Yatt said...

teratak hati >> haha..tak de dwet nk bli 2 2

Cik Yatt said...

★ aIsyaH ★>> semat eh..ok mcm tau nk bli mne 1 ni..hehe

Cik Yatt said...

Hanie Dew>> bukan cala man tapi sme nga dorgnye..

Cik Yatt said...

Me >> :)

Amie. said...

suka yang nombor 2. lagi rare! haha. ni, share lah awak page blogshop ni. macam menarik je wedges-nya :)

gdsbnga said...

cikk yattttttttttttttt ,
yang num 2 !
hihi

fya zainal said...

dear i luv the first one!!!
color sgt menawan!!

tgk terus sugar rush :p
mcm ribena+strawberry!! hehe

AmirFX said...

Ye ker ada lelaki yang kumpul kasut..? Tak pernah jumpa setakat nie.. hihi..

hazanis said...

dua-dua comel..:)

Cik Yatt said...

Amie.>> konfem akan di share 1 day..hee

Cik Yatt said...

gdsbnga>> okey dear..set..! hihi

Cik Yatt said...

fya zainal>> amboi mkanan plak hehe

Cik Yatt said...

AmirFX>> ramai..lgi2 retis..

Cik Yatt said...

hazanis>> tau takpaa

syafiqakarim said...

semua ok.err...haha

BP Boy said...

setuju2!! saye laki tp saye pon kumpul kasut..
tp sneakers la, giler ape laki kumpul heels.. haha

psl kasut kat ats tu.. beli je la dua2, pinjam duit kat parents.. senang citer.. haha

Hanim Irsyad said...

suke no 1. cantek sgt! :)

misscadburymilk said...

no 1 sgt lawa...

aRa ❤ aFiq™ said...

no 2 cun.. hehe..

btw ara letak blog ni kt bloglist.. sng nk bw nnti :))

Cik Yatt said...

syafiqakarim>> haha..tak terplih ke??

Cik Yatt said...

BP Boy>> ahahaha..ade lelaki versi kakak2.. amboi..tak mau la gitu

Cik Yatt said...

Hanim Irsyad >> 1 lak? hee

Cik Yatt said...

misscadburymilk>> okey

Cik Yatt said...

aRa ❤ aFiq™>> yeke? nnt yatt letak ara at bloglist yatt gak.. :)

Rara Nasiha said...

auwww, dua-dua cantik. :)

Myra Azraff said...

number 1 !!!! :D
kombinasi warna dia lebih menarik !!! :D

Kathy Tuah said...

sy suka kaler pink & purple so itu dh cukup nak tau sy pilih yg mana 1..hehe..

Cik Jannah said...

memang terngin nk pakai yatt. tapi tapi. hehehe

chemay said...

chemay suka yang the 1st one sebab chemay minatttt gila kaler pepel.
:D

ainraus said...

weeee. saya tak berapa gila kasut.
agak buta fesyen sikit.
tapi i love pink. hihihi.
kita vote no 1 boleh? ;)

Puteri Iqa Izyan said...

phewww~ semua mabeles. suke la kasut2 mcm ni. tapi, nak beli takde duit pulak. hohoho.

pilih yg comel2 okay :)

Noraim said...

yg first one tu cantik :)

msredcheesecake said...

duadua pun cantik... saya tak pernah beli online, takleh pegang2...

J.Syazwana said...

betul ! wedges lagi best daripada heels. hehehe

vote nombor 2 !!

shedameor said...

no 1 ! cantek sangat :)

Cinta Misteri said...

Wahh both hot & gogez. CiM skang pown dh addict beli kasut kaler kali ni. Tp tk brni beli online, dress ok klau tk fit still can oter2 skit. Normaly CiM beli kasut 'made in korea' ni time pesta convo or klau kt jb ada bazar karat.
*mostly I like u pehpearl tue... Awesome!

Mizz ErMa said...

ha ah la, dua2 cantik..xpenah nmpk pon pattern nih..hihi sy suka yg kaler oren tu..sbb kaler dia mcm soft2 skit..yg kaler purple pulak mcm gelap2 skit..hihi

SYUHADA said...

yg atas!!! :P

Edy Fee said...

both smart- but i love purple..so the 1st one will be my choice .hahahhaa

man said...

lawa kasut 2..hehehe

man said...

lawa kasut 2..hehehe

CikZaitul said...

aku suke yg pertama, kwn aku lak kedua..
pekate ko bli satu,lagi satu suh si bf belikan..
hewhewhehw :)


done follow u :)

Rtp Farra Arisha said...

the 1st wedges in very striking colours.

edda(",) said...

pergghhhh.. dedua cntikk

syahirooAhmad said...

amboi. melaram sahaja org perempuan ni..

Sally Yatiey said...

Cantiknyaaaa. Yang first tu. hehe :D Suka tengokkkkkkk.

fatin hanani said...

kasut kedua tu nmpk lain sikit :)

ch000tz axoera ヅ said...

dedua shomeeeyyy

✿ Cik Nisa ✿ said...

cantikkkkkk yer . warhh tapi dah tinggi :( x dpt la pkai kasut tinggi2 . btw dua2 cntik . hee