Monday, May 21, 2012

Cerita Perodua Anda

korang tau tak yang perodua ada buat kempen iaitu "Apakah Cerita Perodua Anda" kempen nie membolehkan korang bagi cadangan, kongsi cerita, gambar, ataupun video..so sape yang ada kereta perodua ataupun pernah menggunakan kereta perodua bolehlah share kat http://www.peroduastory.com.my ..tak rugi pape pon if korang share kat sini..manalah tau sekali dapat kereta sebijik kekan..haha..bahagia gila kalau dapat kereta sebijik free woo..!

pengarah urusan perodua  Datuk Aminar Rashid Salleh pon join tau kempen nie..beliau kata kalau diizinkan beliau nak berjumpa dengan pelanggan manalah tau korang terpilihkan..bolehlah lepak-lepak dengan datuk..hehe..


untuk pengetahuan perodua telah memulakan perjalanannya 19 tahun dan telah menjual 2juta kenderaanya..so mana taknya..pergi mana-mana je mesti ada punyalah kereta peroduakan..lagi-lagi myvi, bersepah-sepah dah kat jalan raya bak kata si buah hati..

dan..


untuk pengetahuan korang..perodua adalah kereta febret aku..lagi-lagi myvi SE1.3 tak kiralah dah ada design baru..aku tetap suka yang nie..yang warna putih..argghhh...boleh kejang mata bila tengok orang drive kereta ni tau..jeles ai...! ada rezeki kereta ni akan jadi milik aku..insyaAllah..

aku tak suka sangat kereta besar-besar nie..tak berani kot..hihi..lagi pun kecik-kecik senang nak parkingkan..dan buat apa beli mahal-mahal tapi muat orangnya sama jekan..tapi itu ikut masing-masing sebab kepuasan masing-masingkan..


so tadi aku baru je share cerita aku..hhihihi..dah memang pengalaman kereta memang banyak dengan kereta perodua so bolehlah aku bercerita dengan seronoknye..hehhee..abah aku punye kereta pun peroduakan..eceli akunye..eh..??


jum share cerita korang...!!!



p/s: apa kereta idaman korang?? dan nak hadiah best? join GA ni...

58 comments:

Ezy Chiaki said...

saye suke viva elite..
hikhik

fya zainal said...

pown suka myvi..extreme :D

sis92 said...

alo nak baca jugak ceritanya ..

m!3yr4h_LolLy said...

sampai sekarang tergila-gilakan lagi myvi. entah bile boleh pakai myvi nie. heee

Kathy Tuah said...

suka jugak kat myvi tp x tau bilalah mampu nak beli dia ni..hehe..

aRa ❤ aFiq™ said...

ala xde kete..

Hanie Dew said...

aku suka vios. eh.bukan perodua..opsie..

btw..good luck! mana tau kan.tuah orang siapa yang tahu.mcm kawan aku menang kete WV TSi dr celcom. tp kene byr dlm Rm 5000 jugak la utk clearance road tax dan insurance.

syafiqakarim said...

kahkah
saya tak mampu meiliki lagi apa apa
malas nak cerita.


kahkah

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki>> kcik sngt tak best..nk drift goyang2..he

Cik Yatt said...

fya zainal>> tu yg trbarukan..1.5

Cik Yatt said...

sis92>> tak bole..malu2..heee

Cik Yatt said...

m!3yr4h_LolLy>> same la kite..hehe

Cik Yatt said...

Kathy Tuah>> beli pkai duet hsil jualan novel la..hehe

Cik Yatt said...

aRa ❤ aFiq™>> nnt ade la tu..

Cik Yatt said...

Hanie Dew>> vios tok yg gaji tggi2 ma..hee.. eh? ok la tu..5 ribu tok sbjik kete tampa byar bulanan..pergh

Cik Yatt said...

syafiqakarim >> haha..baik

Hanim Irsyad said...

suke kancil kesayangan!! :)

★ aIsyaH ★ said...

wah mcm2 pr0gram sekrg..ser0n0k2 plak ue..hehe
tp xder kete lg la..hehe..xdpt nk j0in..^^

BP Boy said...

cik yatt.. menang dpt adiah kreta ke?? kreta pe??
wahh tergoda la pulak.. haha

azalia hjsalleh said...

dh share pn cerita kita..
happy dpt feedback semula..
hoho

Pondok Usang said...

nak cerita.. tapi nak mengarang tu malas pulak.. huhu.. Selamat Menyambut Bulan Rejab... =)

M Fizan said...

kita ada perodua gak. dalam mimpi. hewhew. macam best jer bercerita. >.<

aniswany said...

minat gilos dekat myvi tp abah kite yg pakai..kita mampu pakai viva elit je..hikhik

J.Syazwana said...

akram pakai myvi kuning tuh. hehehe. kite bakal pakai viva purpe sebab rasa myvi besau sangat. dah la pendek. tak koser betul. hehehe.

Cik Yatt said...

Hanim Irsyad>> kete lama tu..he

Cik Yatt said...

★ aIsyaH ★>> bole jela takde kete nk join..jnji ada pngalaman gune perodua

Cik Yatt said...

BP Boy>> haha..ni bukan pertandingan la.. tapi tak tau la klu tetibe die bagi k kan

Cik Yatt said...

azalia hjsalleh>> yeke.. yatt lom dpt laaagi..

Cik Yatt said...

Pondok Usang > ala..cite simple2 jer.. ehehe..slamat mnymbut bukn rejab jugakk

Cik Yatt said...

M Fizan >> hehe

Cik Yatt said...

aniswany>> sematkan..hee..viva elite pon semat gak..tpi ringan sngt..hee

Cik Yatt said...

J.Syazwana>> mende besar la..kcik je..hihi

Hana Soffelia said...

Im one of the Perodua user.

zOeY zAu YaH said...

bestnya ! nk join tp x ada keta perodua,x de pangalaman huhuhu

cikwahidaidris said...

bila laaa nak ada keta sndiri. =.='

Mizz ErMa said...

wah, hopefully tuan belog pny cite nih terpilih lah yer..hehe sy pulak, xde idea nk citer psl ape sbb sy pkai proton..boleh mcm tu? hihihi

Cik Yatt said...

Hana Soffelia>> u can share ur story

Cik Yatt said...

zOeY zAu YaH>> viva tu? hee

Cik Yatt said...

cikwahidaidris>>kmpul dwet..hee

Cik Yatt said...

Mizz ErMa>> insyaAllah klu de rezkikan.. hehe..so tak bole la

fatin hanani said...

hehe kat rumah fatin pun ada myvi..tpi nk kongsi apa??hihihi
fatin xpenah tahu pun ada kempen ni hehe

jaakechik said...

wahh..promote perodua??
jaa suka myvi jugak. tapi mahal lorhh...huhu...

Puteri Iqa Izyan said...

suke myvi pink! heee..
comel betei.

tp tak mampu la nk beli lagi.
nnt bile dh mampu entah dpt lg ke tak myvi pink tu =.='

P U C A T said...

syok jgk kalau join..
tp xtau la nak cite ape..hehe

shahrazali said...

suka gk tgok myvi ni...rasa sesuai dgn jiwa..hehe...

-SUPERGIRL- said...

myvi baru cun wooo !

teha said...

sy xde duit nk bli kete.. ahhaha !

Selendang Merah said...

wah cantik kereta produa dah setaraf dengan kereta2 lain..tapi sekarang sm x plan lg nk pakai kereta apa..:)

Cik Yatt said...

fatin hanani>> kongsi pngalaman or cdangan

Cik Yatt said...

jaakechik>> rmai suke myvi..tak la mhal sngt..hee..skit je

Cik Yatt said...

Puteri Iqa Izyan>> npe lak tak dpt lgi?

Cik Yatt said...

P U C A T>> cite je pape..

Cik Yatt said...

shahrazali >> wah...minat gak penye..hee

Cik Yatt said...

-SUPERGIRL>>yg bru klu yg biasa tak lawa.. yatt lebeh suke kaler kning..hehe

Cik Yatt said...

teha >> skrg mmg la

Cik Yatt said...

Selendang Merah>> btol2.. takpe 1 day kne pakai gak..nk bwak ank binikan..hee

Edy Fee said...

takde kete=takde citer.hehe

Boni JLL3 said...

myvi ni pun da cukup comel da.. enjin pun sedap. cuma jangan bawak laju2 je la.. sebab kereta ni ringan