Saturday, April 28, 2012

Bukan Pasal Cinta Ajer..

baru jer aku habiskan novel nie tadi..tak ingat aku mengambil masa berapa hari nak habiskan..3 hari kot..hee..terlamakan..sebabnya..camnelah nak habis cepat..baca pastu tutup kejap online pulak..online bukan sekejap-sekejap..tapi lama..haha..pastu tengok tv lak..lagi2 sekarang astro tengah bukak semua channel layan puas2 lakan..hehehe..

aceli ni novel pertama aku yang bukan pasal cinta ...dan ceritanya sangat tidak mengecewakan..dan untuk memastikan novel yang aku beli tak mengecewakan aku akan survey dulu..tengok komen-komen orang yang dah baca pasal novel-novel tersebut..so bila baca komen positif dari pembaca yang lain konfemlah jalan cerita novel tu best..ni salah satu tips aku untuk mendapatkan novel yang best dan takkan rasa rugi membelinya..so peminat novel boleh la try tips aku keh..


novel nie kalau baca awal-awal jalan cerita macam untuk membalas dendam..tapi bila dah akhir-akhir cerita sebenarnye Jangan Sebut Namaku berceritakan tentang pemahaman ilmu hitam yang di amalkan oleh mereka yang tidak mempercayai kewujudan TUHAN, dan cuba menyesatkan manusia yang beragama Islam..dan juga berkaitan muslihat orang yahudi dalam memanupulasikan agama kita..dan sanggup melakukan perkara yang tidak bersikap berperikemanusiaan..

serius banyak pengajaran yang aku dapat baca novel nie...dan juga ilmu-ilmu..so jangan ingat membaca novel adalah satu perkara yang membuang masa..banyak jugak benda baru yang aku dapat..penulis jugak ada menyelitkan tentang agama Islam..tentang surah-surah yang boleh di amalkan untuk melindungi kita dari iblis dan syaitan yang tak pernah penat untuk menyesatkah manusia..tahniah kepada novelis kerana berjaya memikat hatiku..heee..




p/s: tahniah kepada follower blog aku yang ke 777 EZA..tahniah sbb dapat no yang shantek ni..no nie no febret si buah ati ..hee..

66 comments:

Ezad Skytech said...

tak pernah baca novel yg mcm ni..mcm best je...nanti try la cari..:D

gdsbnga said...

novel gini yang the only one kite pernah bace yg tajuk dia ungu karmila tuuu . tu pung mase form 4 . harhar

AmirFX said...

Macam best jer.. Nanti cari e-book nyerr..

Nurul Hayati said...

dah baca.. ingatkan cerita hantu..
rupanya ada terselit cerita agama sikit.
last sekali.. bella a.k.a fatimah az-zahra tu masuk islam. rite?

azalia hjsalleh said...

hey geng kaki novel =))
nak try la cari nanti..
skrg ni layan novel cintan cintun aje

syafiqakarim said...

muka depan seram.
haha.

nak cr novel2 juga la ;p

ciksukaberangan said...

hehe. macam best je.. huhu. novel pun dapat tingkatkan pgetahuan,,, betul2 :D

Hanamiko Sakura said...

novel jenis macam ni lah yang paling suka .. hahaha


btw, anda di tag.. ngee~
http://hanamiko-sakura.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html

Cik Yatt said...

Ezad Skytech >> bkan mcm..tpi mmg..try la

Cik Yatt said...

gdsbnga >> owh tahu tjuk novel tu..tpi tak prnh bce

Cik Yatt said...

AmirFX>> e book tak best la

Cik Yatt said...

Nurul Hayati>> tu la ingt cite antu..yup btul

Cik Yatt said...

azalia hjsalleh> hye2..hee..try la.tu la bnyk gak nvel cinte2 at rmh ni haha

Cik Yatt said...

syafiqakarim>> tu la pasal..haha..cari2 jgnn tak cri

Cik Yatt said...

ciksukaberangan >> best..@ yup...

Cik Yatt said...

Hanamiko Sakura >> yeke..ni bru cam nk minat2.he.. okey thanks

Terbang Bersamaku said...

saya [un tengah baca novel..tapi novel2 cinta..nak baca novel seram2 nie mmg tak lah..sbb spesis manusia penakut..uhuhu..:p

Badrina Ibtisam said...

3 hari tu kira cepatlah tuu!!! Huhu mcm best je.. Tringin lak nak baca..

CikPuan Azizah said...

nak pinjammm!!! lama kot tak baca novel2 ni..

teratak hati said...

cam best je..suka baca novel cam gini dari novel cinta je tu..tapi slalu baca novel Ramli Awang Murshid la,byk pengajaran dan ilmu..

jaakechik said...

tengkiu coz share sinopsis nie...nati bleg beli jgk...

Cik Yatt said...

Terbang Bersamaku>> hee..tapi novel ni tak seram

Cik Yatt said...

Badrina Ibtisam>> pling kjap shari..hee

Cik Yatt said...

CikPuan Azizah>> kne dtg rmh..hee

Cik Yatt said...

teratak hati>> RAM..tak prnh bce lgi.hee

Cik Yatt said...

jaakechik>> beli la at pesta buku

EruzuLiyana said...

tajuk pon dah seram, mmg x la kami nak bacanya. huhu :D

ABU said...

tiga hari je baca... lajunya... aku mahu seminggu... tak sempat nak baca selalu.. busy la..

Yuyu Suwit said...

em, cam menarik la...^^
nice entry..sye follow sini yep..saye baru dalam dunia blogging..follow sekali jom ! =)
http://noridayumohamad.blogspot.com/

shahrazali said...

jarang baca novel sampai habis..hehehe...

teha said...

tetiba rindu nk bace novel semula.. kekeke

J.Syazwana said...

dah lama meninggalkan zaman novel. hehehe. kalau dah start balik kang memang susah la nak buat kerja lain :P

Cik Yatt said...

EruzuLiyana>> tak seram la..hee

Cik Yatt said...

ABU>> lelaki..fham dah..hhehe..

Cik Yatt said...

Yuyu Suwit >> oke..insyaALlah.

Cik Yatt said...

shahrazali>> best k bce sparuh2 nie?

Cik Yatt said...

teha>> mai bace..hihi

Cik Yatt said...

J.Syazwana>> waah..ni thap kronik.hee

emeliena said...

Lepas ni boleh aa terjah popular ker, MPH ker.. cari buku ni haa. by the wayy, thanks for sharingg (:

Cik Yatt said...

emeliena>> nnt da bce share gak la..hee..most welcem

aqmalazmi said...

HAHAH actually saya pulak suka novel yang trionovel yang berlawan,seram,paling terbaru saya habiskan perangkap ajal.. best juga ! :)

fatin hanani said...

fatin xpernah pun baca novel lain slain nvel cinta haha...bila sntuh pasal bukn nvel cnta ja msti jadi ngatuk haha..xtau kenapa..hehe tpi nvel ni mcm takut ja..nampk mcm nvel hantu hehe...ilmu2 yg di cerita ni..msti kait ngan hantu gak an hehe..

Penyuluh Perikanan said...

kunjungan rutin, ditunggu, follow kawan


http://penyuluhp.blogspot.com/

Myra Azraff said...

<--tak penah berjaya bca novel sampai habis..haha..sebab malas nak sambung

-SUPERGIRL- said...

novel ? err .. bce sinopsis je lahh .. haha . kalau komik baru layan ! :)

♥e'in♥ said...

lau bkn novel cinta, mmg liat laa e'in nk beli.. hahahahahahaha

msredcheesecake said...

Citer horror ke ni? Jrg dengar adik2 baca citer horror, selalu cerita cinta sahaja...

3 Siblings said...

Novel ni saya beli on9..
heh..
mmg best!

kalau bc malam2 seram pulak..
siang pun sama.. -.-'

CiK FizA said...

macam best je novel nie. hee

man said...

mcm beh je..heheheh

bunbun said...

hoh bukan senang nak cari novel bukan cinta yg best. skrg xde masa nak membaca lah. sobsobsob

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh bca lak novel ni..

lisa said...

dah taknak beli novel dah..sebab nanti mesti khusyuk nak tahu apa jadi lepas ni, apa jadi lepas ni..huhu pastu semua kerja terbengkalai T__T

Zaza Ridzlan said...

zaza baca tajuk pun dh bjaya tarik minat zaza nak cari buku ni..

Mizz ErMa said...

jgn sbut namaku yer..sy pon minat jgk bca nvel2 yg bkn novel cinta semata2 tp slalu pnjm dgn mmber aje..hehe skrg da xbz sgt, boleh lah smbg baik bca nvel2 cinta..=D

zOeY zAu YaH said...

sape kata novel psl cinta je kan..

CintaZulaikha said...

betoi2..akak lagi suka ceta cenggini dari ceta cinta sbnrnya. sb ianya lebih menarik.

-SUPERGIRL- said...

rmainyee ank buah ! hehehe
sonok je nmpk korang .. *jeles

Cik Yatt said...

aqmalazmi>> lelaki mmg kurg sketkan novel2 cinta ni

Cik Yatt said...

fatin hanani>> best novel ni fatin..try la bce..bukan antu la.hee

Cik Yatt said...

Myra Azraff>. sbb bukan kaki novel ni..hee

Cik Yatt said...

-SUPERGIRL>> hahha..komik tak yah bce lme2

Cik Yatt said...

♥e'in♥>> hee..minah jiwang nikan

Cik Yatt said...

msredcheesecake>> horror tak horror la

ainraus said...

seriously awak best? ain lama dah nak beli. tapi takut kecewa sebab ain macam lagi suka baca novel hantu berbanding novel balas dendam ni,

Hanie Dew said...

errr...baca tajuk pun aku takut.apa lagi nak baca..aku ni kuat berimaginasi.

now aku tengah sangkut ngan siri novel House of Night.siri ok, siri. lebih dari satu buku aku kene folo.ouhh..(it's all about $ kalau novel bersiri ni.phew =.=').