Monday, May 7, 2012

Tarikh Bermulanya Satu Hubungan ♥

assalamualaikum...
akhirnya dapat gak tajuk untuk entry kali nie.tetiba rasa macam susah pulak nak cari tajuk entry kali nie..hehe..sebab entry kali nie sangat special untuk aku.. bila special lebih tu yang terasa susah untuk mendapatkan tajuk tu..memang macam tu ke?? ke aku sorang je?? hahaha..

entry kali nie adalah entry khas untuk cukupnya setahun hubungan special  aku dengan buah ati aku..macam tak sangka dah setahun..rasa macam baru je berkenalan..dan tak sangka jugak perkenalan dulu boleh bertukar menjadi satu hubungan yang lebih serius...semuanya dah tertuliskan...dulu hati nie dah tertutup untuk mereka yang bergelar lelaki kerana kesetiaan yang dahulu di balas dengan penipuan...bagi aku cukuplah sekali..malas dah nak fikir benda-benda nie lagi..

tiga tahun aku kunci hati aku..tapi akhirnya telah berjaya dibuka kembali oleh insan yang bernama Abu suffian...dan dapat jugak aku merasa kebahagian yang selama nie hanya aku dapat lihat kat kawan-kawan dan orang sekeliling aku..jeles kot kekadang..hihihi..tapi sekarang tak jeles dah...serius kali nie..bahagia yang aku rasa susah nak diungkap..alhamdulillah..dan aku berharap sangat yang bahagia kali nie..akan kekal bersama aku sehingga nafas aku yang terakhir....amin...



perkenalan di laman sosial muka buku, pada mulanya hanya sekadar kawan hari demi hari menjadi rapat dan...timbullah satu perasaan cinta di hati...serius...aku sebenarnya sangat tak percaya orang yang aku kenal dekat alam maya nie..tapi kali nie..ntah la..kepercayaan tu tinggi kat si dia...pada mulanya masing-masing ego dengan perasaan sendiri...diam je apa yang rasa kat dalam hati...menafikan apa yang sebenarnya di rasa..tapi akhirnya perasaan tu terluah jugak..hee

dan sekarang setahun dah hubungan tu...dan aku gembira sangat dengan hubungan nie..walaupun ada je ujian dan dugaan, tapi tu semua perkara biasa..cuma hadapinya dengan tabah, sabar dan lebih matang..gaduh-gaduh manja tu lumrah..kadang-kadang benda tu membuatkan kita lebih rapat dan lebih memahami..

aku harap si dialah lelaki yang terakhir, sudah cukup sempurna bagi aku...layanan yang diberi sangat special..tak pernah ada lelaki layan aku sebaik si dia..boleh gila kalau si dia hilang nie..huhuhu..doakan hubungan kami sehingga ke jinjang pelamin..itulah yang semua orang mahukan dalam sesebuah hubungan yang seriuskan..termasuk aku..mudah-mudahan..memang inginkan segera..tapi banyak lagi hal-hal yang perlu didahulukan sebab masing-masing masih belajarkan..

untuk abu suffian mohamad ali...terima kasih sebab sudi terima saya dalam hidup awak.... LOVE U SO MUCH B...!!!




p/s : rasa nak nangis time taip entry ni.. =") dan gudluck untuk kerja baru.. =)

93 comments:

Ezy Chiaki said...

comel sgt!
semoga kekal utk selamanya..
=)

teha said...

cinta muka buku laa nie.. hahaha !

SYUHADA said...

Alhamdulillah..moge kekal ye dear.. kawen aku nak jadi VVVVIP okeh?? haha

zOeY zAu YaH said...

ssh cari tajuk sbb entry yg special kan? haha...smoga kekal bahagia ya.

AmirFX said...

Cinta muka buku rupanya... haha.. Nway, doakan korang berdua hingga ke jinjang pelamin cepat2..

BlueiceButterfly said...

~sweet..hehe semoga sentiasa bahagia dan kekal :)

J.Syazwana said...

wah cinta muka buku. hehehe

semoga berkekalan :)

asfira aminuddin said...

wewiit! semoga kekal hingga ke akhir hayat. :)

fatin hanani said...

amin :))
fatin doakan korang bahagis sampai keakhir hayat :))

ermm pasai enrty air mata tu..xtuju kat sapa pun yunk hehe..utk diri sendiri sbb pernah melalui benda tu hehe..biasa la bila kecewa kan ngee :P

ctm said...

Awww sweet. Moga kekal bahagia ye :D

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki>> hhee..amin..thanks..

Cik Yatt said...

teha >> camtu lah..hee

Cik Yatt said...

SYUHADA>> haha..bole2..

Cik Yatt said...

zOeY zAu YaH>> btol..! heee..amin.thanks..

Cik Yatt said...

AmirFX>>hee..gitulah..amin..mekaseh amir..

Cik Yatt said...

BlueiceButterfly>> =) mekaseh awak...amin..mudah mudahan

Cik Yatt said...

J.Syazwana>> hee..amin..tQ

Cik Yatt said...

asfira aminuddin >> amin..thanks...

Cik Yatt said...

fatin hanani>> thanks.fatin.. :)

Cik Yatt said...

ctm>> hee..suweet eh? hee..okey...amin..

Ninaaa said...

Semoga kekal ke akhir hayat!

kura said...

ewah. seronok bercinta iyee :)

Zaza Ridzlan said...

cintamuka buku... =) like me

teratak hati said...

cinta muka buku ye..semoga kekal ke alam perkahwinan..

Kathy Tuah said...

cinta muka buku rupanya..phewiit!! hehe..btw, semoga kekal sampai bila2..amin :)

syahirooAhmad said...

ha,,, jgn tunggu lama2... pat2 makan nasi minyak...

Lily Patrah said...

kekekeke .. jiwang !! hopefully together till the end, insyaALLAH .. Opss !! sufian my father in law to be la .. ngee ~

jaakechik said...

semoga kekal bahagia dgn si dia.. :-)

Mizz ErMa said...

ya ampun cik yatt..anda sangat swit okeh! hehehe insyaallah, kalo da jodoh xkan kemana..da habis stdy nanti, cepat2 kawen tau..hehe

azalia hjsalleh said...

okay skrg ni kita berada di situasi itu..

'hanya aku dapat lihat kat kawan-kawan dan orang sekeliling aku.'

harhar tp tidak mengapa..
saya x jealous pun
malah mendoakan mereka bahagia bukan takat ke jinjang pelamin malah ke syurga =)

gdsbnga said...

dah setahun dahhh , till forever then :))

Cik Yatt said...

Ninaaa>> amin..thanks..

Cik Yatt said...

kura >> :)

Cik Yatt said...

Zaza Ridzlan>> yeke...wah..same la kite..hee

Cik Yatt said...

teratak hati >> amin..itu yg diinginkan..

Cik Yatt said...

Kathy Tuah>> hehe..amin..thanks sis

Cik Yatt said...

syahirooAhmad>> mmg tak nk tggu lama2 pon..hehe..tpi bnyk hal kne slesaikan ni...

Cik Yatt said...

Lily Patrah>> haha..ko lgi jiwang lah! tu lain ni lain..nmenye sket lebih kurg..huh..sbok..

btw thanks..amin

Cik Yatt said...

jaakechik >> amin..thanks..

Cik Yatt said...

Mizz ErMa>> heee..yeke..auuww..malu la titew cmni..hehhee..insyaAllah sis...mudah mudahan

Cik Yatt said...

azalia hjsalleh>> hee..nnt2 jmpe la tu.. dlu2 pon jeles..tpi doa tok kbahagiaan tu sntiase.. :)

Cik Yatt said...

gdsbnga>> mekaseh....

Iena Eliena said...

salam
singgah sini:)

jom join 1st giveaway by cik iena
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

aRa ❤ aFiq™ said...

alalala.. sweet jew..

happily ever after dear :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga kekal ke jinjang pelamin ya..aminn.

msredcheesecake said...

SOOO SWEET.... HARAP KEKAL BAHAGIA SELAMANYA.... JAGA DIRI N JAGA HATI SENDIRI...

miss Fyqa said...

semoga berkekalan :)

syafiqakarim said...

kekal tau beb.
kawen jemput.


cari kan :p

Cik Yatt said...

Iena Eliena>> thanks

Cik Yatt said...

aRa ❤ aFiq™>> thanks dear

Cik Yatt said...

nuyui a.k.a miss YUI>> aminn....

Cik Yatt said...

msredcheesecake >> hee.thanks sis..amin..insyaALlah

Cik Yatt said...

miss Fyqa>> thanks

Cik Yatt said...

syafiqakarim>> insyaALlah...doakan..heee.. bole2..meje khas tok blogger..hahaha..carikan?? err..fb rmai..haha

aniswany said...

hopefully kekal :) insyallah,pray for u

EruzuLiyana said...

pasangan yang kiut :)

ainraus said...

semoga kekal hingga ke gerbang perkahwinan okay? :)

Cik Yatt said...

aniswany>> amin.thanks sis

Cik Yatt said...

EruzuLiyana>> kiut ke? auuww..malunye titew..hee

Cik Yatt said...

ainraus>> insyaAllah.....amin..

Sharinginfoz said...

kekdang memang susah nak bagi tajuk kan

inche hlovate said...

aminnn :)

Saya Disini said...

congrate

BP Boy said...

huiyo tak sangka lagu najwa latif tu wujud dlm real life..
ape2 pon, all the best k utk relationship korang.. =)

Selendang Merah said...

semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..amin..^^

Cik Yatt said...

Sharinginfoz>> btul

Cik Yatt said...

inche hlovate>> ^_^

Cik Yatt said...

Saya Disini>> thanks...

Cik Yatt said...

BP Boy>> wujud lagu adalah dari realiti tau snarnye..hehehe

Cik Yatt said...

Selendang Merah >> thanks....amin...!

Zakaria's daughter said...

ngeee. soo suweetttt!!

lisa said...

sweetnya! hehe semoga berkekalan :)

shahrazali said...

korg mmg sweet.....semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin...

ikut dari perasaan yatt pada dia,,,nk bg nasihat sket ni...jgn terlalu sayang pada seseorang..takut semakin sayang ,,semakin merana klu terjadi apa2..

ini hanya nasihat tau...sy doakan hubungan cik yatt dan dia kekal ok...

nurkaloi said...

wahh tahniah dear !!!

♥e'in♥ said...

TAHNIAH!!! semoga berkekalan.. :)

Hanie Dew said...

cita muka buku yang sebenar ! best la najwa cipta lagu khas utk korang.hihihi.

aku doakan yg terbaik utk korg.

Puteri Iqa Izyan said...

ni baru ye cinta muka buku. hewhewhew

Badrina Ibtisam said...

So sweet lah kak.. =') Smoga hubungan akak dgn dia akn kekal smpai bila2.. Amiin.. <3

Teenager Housemaid said...

kita berkenalan di muka buku...
hehehe..

happy anniversary..:)

bunbun said...

kawen cepat2 okeyyy! hahaha. awwwwww :P

Cik Yatt said...

Zakaria's daughter>> ^________^

Cik Yatt said...

lisa >> thanks awak..

Cik Yatt said...

shahrazali>> thanks atas nasihat tu... :) baik..sye mndgr nsihat.. amin...insyaAllah

Cik Yatt said...

nurkaloi>> thanks

Cik Yatt said...

♥e'in♥>> amin..thanks..... :)

tirahzairi said...

jelesnyeee~

Cik Yatt said...

Hanie Dew>> tulah..bgge kjup..heee..thanks..!

Cik Yatt said...

Puteri Iqa Izyan>> :)

Cik Yatt said...

Badrina Ibtisam >> mekaseh awak :) aminnn

Cik Yatt said...

Teenager Housemaid>> ^_^ mekaseh,,!

Cik Yatt said...

bunbun>> okey2 ;)

Cik Yatt said...

tirahzairi>> cri lahbuah ati hehe

Princess Angel said...

singgah & follow sini..