Sunday, January 29, 2012

Kerana GiLakan Novel.!

seperti yang sedia maklum..selama tiga hari 27, 28, 29 januari karangkraf shah alam telah mengadakan karnival..mula-mula aku tahu pasal nie, tak la terfikir nak pergi..tapi saat akhir kot merancang nak pergi..nak sewa kereta abang yang sewa kereta tu tak balas mesej..jadah nape tah..tu dah rasa macam kecewa..nak naik train, penat kot..bayangkan dengan nak bawak novel banyak-banyak..mahu tercabut bahu der..

last-last..roomate aku pinjam kereta ibu die..nasib sangat ibu die bagi..sporting gile ar..dah macam lege gile kat situ, sebab ade kenderaan nak pergi..tapi lagi satu kerisauan ialah tak tahu jalan nak ke media karangkraf shah alam tu..just kitorang ikot yang umie member aku nie terangkan pastu kitorang ikot signboard..walaupun macam terlajak sikit..tapi akhirnya kitorang berjaya sampai..weee..perasaan bila berjaya sampai adalah satu kelegaan..


kitorang siap bawak bagasi..sebab tahu nanti penat tangan nak jinjing plastik penuh dengan novel..lantak la..yang penting tak sakit tangan..time nie kosong lagi..ringan lagi..tunggu la dah sampai..ahahaha..


tara...dah sampai..!! muke gembira..sebab tak sabar nak beli novel banyak..banyak..banyak..hehehe..nie lah kereta umie member aku..suzuki swift tu..!! pergghh..! salah satu kereta idaman aku okey..akhirnya dapat gak aku merasa bawak..walaupun bukan sendiri yang punya..huhuhu..dah la kaler puteh...

dan juga aku berjaya memandu secara jarak yang jauh pergi dan balik..perggh..tak pernah pon sebelum nie..selalunya dekat-dekat je aku drive..seronok sangat..walaupun perut rasa geli-geli risau sesat lah ape bagai..sebab tak tahu jalankan..tapi alhamdulillah selamat pergi dan balik..


tak sangka sampai..muke gembira tambah excited..yeeaahhh...!!


serius ramai gile orang..cari parking pon kene pusing-pusing..bagus..rakyat malaysia nie minat membaca..hehe..ade novelis-novelis dengan "rumah comel" dorang..boleh la nak ambil tandatangan ke ape..antara novelis yang ada, damya hanna, aleeya aneesa, anis ayuni, ramli awang murshid, aisya sofea, ayu amelda, hm tuah iskandar..n ade la lagi..tapi aku nak jumpa siti nur dhuha..siap bawak novel bagai dari rumah..tapi die takda..aku tanya, katanya mak die sakit..sebab tu die takde..huhu..sedeh okey..kite jumpe kat fiesta buku PWTC nanti la ye sis? hehe

hamek..selamba je pose tengah-tengah jalan..ni kawasan majalah-majalah..orang tak sesak sangat kat sini..ahaaa..bagasi tu.. orang dok pandang-pandang je..tapi peduli ape..janji kitorang tak letih nak bawak novel-novel yang berat nanti.chill bro..:)


"rumah comel" damya hanna..sweet je..macam-macam cara dorang design..


time otw nak ke tempat novel dilambakkan..tetibe dekat gerai JPA ade abang tu pegang ular..pastu budak kecik nie..berani gile..pandai die menggayakan ular tu..comel je..so budak kecik bole..aku pon nak try gak la..memang dah lama teringin nak pegang..cuma tak berpeluang..so nak try la..! hee


dan akhirnya..aku tak geli pon dengan ular..hehehehe..ade yang besar tapi yang tu abang tu tak kasi pulak..agaknye yang besar tu tak larat la aku nak pegang kot..kecik pon kecik la..janji dapat nak pegang..heee..**sori B tak dengar cakap..


nak balik dah..setelah beg penuh dengan novel-novel..serius berat gile..hahaha..puas hati kot..walaupun time nie ada 3 novel aku tak dapat..huhu..antaranya 7 Hari mencintaiku, betulkah, dengan cintaku casper..tapi after dari shah alam kitorang singgah MPH alamanda, tak jumpa jugak yang aku nak..member aku dua orang nie bertambah-tambah dah bukunya..last-last dapat dekat popular nilai tu pon 1 je.. 7 hari mencintaiku..apa lagi..terus amek la..hee..suke-suke..yang lagi dua tu cari lagi nanti..hikhik..


separuh daripada hasil tangkapan..hahaha..komik roomate aku punya..


pose bersama-sama dengan buku-buku yang kitorang beli..ahahaah..ni semua kerana jasa baucar..kalau tak takde lah dapat banyak macam nie..penggila novel macam aku dapat baucar buku memang macam nie la hasilnya..ngeh..ngeh..ngeh..*semua muke keletihan berjalan satu hari..


dan ini novel-novel yang aku dapat semalam..yeyyy..! cuti sem nanti aku habiskan..kalau boleh lakan..ahahha..seronoknyeeee...weee...senyum lebar-lebar..:D



p/s: tunggu fiesta buku PWTC pulak..hihihi..

57 comments:

epaa chenta said...

7 hari mencintaiku tu memangggg tersangat lah bestt

Ezy Chiaki said...

saye baru g arini..
sopink 2buah novel je sbb xgaji ag.. sobss..

eh novel cintaku casper tadi saye nmpk ade je kat situ..
hihikk

AmirFX said...

Wahhh.. Mmg die hard novel.. haha..

fany wany said...

alaaaaaaaaaaaaaaa banyaknya novel.
wuwuwuwuwu

ILA HonEyBuNNy said...

best2...

kita geng gila novel..ehhehhe..

banyak jgk ila xsempat baca neh..gigih la pas ne nak baca novel..ehheh

zOeY zAu YaH said...

cintakan novel rupanya.

semutsengal said...

comelnyaaaaa.









comel ular tu..ALALLALALAL

Cik Yatt said...

epaa chenta>>

ni yg tak saba nk bace ni..hee

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki>>

yeke?? alaaa

Cik Yatt said...

AmirFX>

hehehe..ops..!

Cik Yatt said...

fany wany>>

ehehe jngn jeles.

Cik Yatt said...

ILA HonEyBuNNy>>

yeke? wah ade geng.

Cik Yatt said...

zOeY zAu YaH>

yup..:)

Cik Yatt said...

semutsengal>>

ular tu ckp mekaseh,ahaa

EyqaLuvender said...

Best gler!kalo la sy pon dpt pergi...mahu dua bagasi novel kena borong...

aniswany said...

7 hari mencintaiku ;')
novel anis tgh baca skang,x abes lagi baca =D

#sampai bawak bagasi laaa..hihi comel je

hassy chan said...

nk komik!! hehehe...

miss keila said...

serius banya gila korg beli....muahahah siap bawa beg tarik lagi tuh..

Bui Junaidi said...

AMBOIII..BORONG SAKAN NAMPAK..NNT NAK PINJAM BOLEH..?HEHE

PART PEGANG ULAR TU..EIIII,TAK BERANI TENGOK LAMA2,TAKUT TERPENGSAN..HAHAHA

cikwahidaidris said...

wahhhh. banyak giler novel. nak jugakkkk !

nurkaloi said...

perghhh memang dahsaattt nie haha
bagus mmbaca even novel but still byk info and ilmu kannn

Mizz ErMa said...

wah, sumpah! jeles sesangat..wu3, sy pulak sempat kebas 6 biji novel daripada adik, dan 3 biji novel drpd bestie! jeles x? hihihi

~ThePlainMe~ said...

woo banyaknye beli novel.. :)

Cik Yatt said...

EyqaLuvender>>

hehhe..ingtkan mmg nk mcam tu..tpi than nafsu..

Cik Yatt said...

aniswany>>

best tak?? tak saba nk bce nie..hee..idea roomate tu.

Rtp Farra Arisha said...

karnival yang sememangnya sangat meriah...orang yang turut hadir pun meriah...pokoknya, semuanya meriah! hehehe.

Cik Yatt said...

hassy chan>>

mintak at mmbe..he

Cik Yatt said...

miss keila>>

sbb bauzar la jdi bnyk..hehe

Cik Yatt said...

Bui Junaidi>>

pnjam?? bole tpi kne cas..heehehhe..

takde pape..ular tu mnje la..hee

Cik Yatt said...

cikwahidaidris>>

pi kdai buku beli..hehe

Cik Yatt said...

nurkaloi >>

yup sngt tpat..tak smestinye novel tu sia2

Cik Yatt said...

Mizz ErMa>>

haip2.. ni jeles la ni..hehe

Cik Yatt said...

~ThePlainMe~>>

smetinye :)

Cik Yatt said...

Rtp Farra Arisha>>

owh pergi gak ye?? mmg mriah gile..pling mriah tmpat novel2

Teenager Housemaid said...

whoaaaaaaaaaaa....
bestnya dapat pergi karnival karangkraf tu!
saya tunggu pesta buku je la jawabnya..
skrg bajet utk novel takde..hoho

~SaL IjOu~ said...

ternyata kamu mmg hantu novel~ ;p

Reena said...

Wow!!! Banyaknya novel dia beli... bestnye! hehe

CekbOlat-bOlat said...

perghhh.. mmg gila batak punye minat !

biela bell said...

perghhhh!!! terbaik gilerrrr..hahah..

mr.syazwan said...

hahahaha

SEMANGAT bawak beg ni

haha

teha said...

ok . aku jeles .

THE LEKAT LEKIT STORY said...

mak aii... gila baca novel betul ni. apapun tak selewengkan baucar tu pun dah cukup bagus.. baca jgn tak baca yer..

IsmahFirzanah said...

Omg , Byk gila.. akk bg kite satu nak yg Ku Usir Lara ini :) Hari tu g Popular bace sipnopsis je .. sbb duit takde haha :)

♥e'in♥ said...

same laa kite kaki novel!! huhu..

Cik Yatt said...

Teenager Housemaid >>

mmg best gile..tu pon rezki dpt pi..

jmpe at fiesta..heee

Cik Yatt said...

~SaL IjOu~>>

heee..lbeh kurg la

Cik Yatt said...

Reena>>

hee..sbb ade baucar je..klu tak..takde la.

Cik Yatt said...

CekbOlat-bOlat>>

gile batak?? hahaha

Cik Yatt said...

biela bell>>

sngt terbaik...!:)

Cik Yatt said...

mr.syazwan>>

hamboi gelakkan..aha

Cik Yatt said...

teha >>

ttp mata.hee

Cik Yatt said...

THE LEKAT LEKIT STORY>>

yup..kne hrgai pmberian org..:)

Cik Yatt said...

IsmahFirzanah>

bagi?? ahaa..no3..bg pnjm takpe..best ke cite tu??

Cik Yatt said...

♥e'in♥>>

yeahh..hye geng..hee

Hanie Dew said...

wwwooohhooo aku sanagt jeles ko borong buku begitu banyak ye. ish ish ish. tp idea ko bwak bagasi tu bernas jugak.

eh bila pesta buku kat pwtc. hasrusla aku menyemak kan diri memborong novel.

Cik Yatt said...

Hanie Dew >>

hahaha..smue org jeles ngan ak.. tu idea mmbe aku..sngt bernas..

akhir bln 4 tak slah

nini said...

syoknya dapat shopping satu bagasi....