Saturday, June 27, 2015

Cuba

Assalamualaikum

cuba? tak tahulah yang aku cuba ni salah ke betul. entah.

lately banyak benda rasa tak okey. siang tadi ada benda buat hati terasa. bengang gila. tahan je air mata. dah la memang mood sehari tak okey, ada je yang menambah-nambah. selalu camni. bila ada satu benda tak okey tu bole la hadap lagi. tapi tiap kali ada satu perkara tak okey. mesti akan bertambah-tambah dengan yang lain. belum hati terubat dengan satu hal tu, ada je tambahan..hmm.

dah la tak seronok dah duduk rumah ni sejak arwah ibu dah takde, sebab nanti asik teringat jer. tu suka duduk kolej dulu boleh buat-buat lupa, bila kat rumah ni ada benda rasa tak okey lagilah teringat. lagi bertambah sedih. dengan takde kawannya.

entahlah tak boleh nak fikir secara waras. rasa nak pergi tempat takde orang kenal, duduk sana. lagi oke kot?

lepas ni aku kena belajar diam kot. dengan apa-apa berlaku. belajar untuk rasa lantaklah orang nak cakap apa pun. tak kisah la sesape orang yang paling dengan ke atau orang yang paling jauh. kene kuatkan hati yang tak kuat ni. tak yah nak merungut ke, nak mengadu ke apa-apalahkan. simpan je sorang-sorang. sekurangnya takdelah menyusahkan dan menyesakkan fikiran orang lain. so takdelah aku pentingkan diri sendirikan?

harap cara ni hati ni tak fragile dah.

2 comments:

Violet Sofia said...

Yattt.... akhirnya, berjaya juga Kak Sofia bw dan follow blog Yatt. Dah follow blog Kak Sofia belum? Kalau belum, sudi2kanlah follow kita ye? He3... Selamat berpuasa ye, Yatt.

hidayu ayumie said...

sabar la ade hikmah semuanya ni