Wednesday, May 16, 2012

Aaauuooccchhh...!

tengahhari tadi aku tolong ibu masak kat dapur..hari nie kitorang buat mee kari..aku la tu request nak makan..dah lama tak makan ibunye mee kari..sedap woo..lepas ni nak request nasi impit kuah kacang pulak lah..hahahah..takkan nak tunggu raya je baru nak makan en? ngee

okey citenye camni sebenarnya.. time aku tengah potong sayur..dengan konfident dan lajunye aku memotong..sekali..zaappp...! aaauuuuuwwwwwww!! terpotong jari pulak..eh idok la terpotong..cacat la pulak kang..bak kata si buah hati OKJ (orang kurang jari)..hehe..ciss..!


agak pedih gak la..dah lama tak luka-luka nie..dulu time kecik-kecik tak yah cakap lakan..jatuh sana, jatuh sini lasak benor..haha..so korang hati-hatilah ye..orang suruh potong sayur aku pi potong jari..so jadi macam nilakan..


pastu ibu soh letak minyak gamat..sebab darahnya tak mau benti kot..so balut ngan tigerplast..shomell tak?? hee..aku tak pakai yang kaler ceklet nie..lagi-lagi yang jenis kain..sebab getah die melekat kat kulit..sangat tak suke..aku suke yang plastik dan bercorak-corak.yey..! heee


tadi lepas mandi dan nak solat kena tukar sebab jari anggota wudukkan..tara..tukar warna interqoise, eh betul ke aku eja ni?? ahaha..time ni darah still tak benti lagi..nampak sangat darah aku melempah-lempah dalam badan nie..heee..


so kalau korang nak gak cam aku punye nie...mesti nakkan?? sebab shomell..hhihihihi...okey ni contoh bungkusan die belah depan..yang aku tahu die ada 3 jenis corak..dalam tiap tiga jenis tu..ade 4 corak dalamnya..harga aku tak pasti sama ada rm2 atau rm3..mahal sikit lakan..bese la specel bercorak bagai..nak beli bole beli di kedai yang ada jual eh..eh tetibe terpromote benda nie..hahahaha..




p/s: darah aku jenis B..darah korang??

66 comments:

ABU said...

tu la nak potong2 kena berhati hati.. kan dah kena :)
comel plak tigerplast tu..

Amie. said...

kite AB! hehe. ouch. sakit tu. adui la. tak leh tengok darah. lemah jantung sat. haha.

AmirFX said...

Erkkk.. Nasib baik tak jadi sayur jari tue.. haha..

Selendang Merah said...

erkk..darah? serius sm lemah tengok darah..tapi tigerplast tu serius comel..:)

CikAnyss' :O said...

adess sakitnyaa , darah anys O ;)

Kathy Tuah said...

dapat rasa kesakitannya sebab penah kene..

SYUHADA said...

Untung lakan gune plaster mahal.. Aku darah O!!! hehehe.. aku pemurah..wakaka

Cik Yatt said...

ABU>> heee..syok smbg ngan ibu.. kan comelkan

Cik Yatt said...

Amie>> heee..fobia darah ye..hehehe

Cik Yatt said...

AmirFX >> tu la pasal..klu tak kne rbus dah..haha

Cik Yatt said...

Selendang Merah>> alamak..cmne ni laki lemah tngok darah ni..hehhee..

Cik Yatt said...

CikAnyss' :O>> sakit2... o..pemuarah..!

Cik Yatt said...

Kathy Tuah>> da nmenye pmpuan msti prnh..laen la klu tak ke dapurkan.hee

Cik Yatt said...

SYUHADA>> haha...saje nk comel2.. eleh..org darah o kuat jeleskan?

SYUHADA said...

Cik Yatt : Hahahaha..kantoiii.. err

Cik Yatt said...

SYUHADA>> hahaha..ahahaha.. gtau khai

shahrazali said...

lain kali hati2 yek.....sama la kita darah jenis B...hehe..

Ezy Chiaki said...

ni kes berangan nk kawen la ni..
kehkeh

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi..smpai luka tu..

Gen2Merah said...

Eh eh, jari sapa lah yang halus lembut ni ek? ehhehehe.. Hati2 lain kali ya cik Yatt... (",)

miss Fyqa said...

cian dia.. make sure..hati2 pas ni k.. heee~

♥ farhana ♥ said...

aloloo..lain kali hati2 la ye..:)

Elysa Sofia said...

lisa pernah kena.sakit huhuhu eh darah kita sama :D

Hanie Dew said...

uuuu....dpt bygkan cemana ko terhiris kulit jari tu..ngilu perut tetibe.

plaster cenggini ada byk kat guardian dan kedai kedai berhampiran anda. *iklan*.

aniswany said...

pheww..takot tgk darah.terasa mcm terpotong jari sniri plak =D

sbnarnya kan.anis xtau darah jenis apa..huu kalo org tanya anis just jwb darah manis...kihkih

Cik Yatt said...

shahrazali>> hee...baik...

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki >> ops..! hahaha

Cik Yatt said...

nuyui a.k.a miss YUI >> tu la pasalnyee

Cik Yatt said...

Gen2Merah>> jari cik yatt la.hehhee...okey...thanks

Cik Yatt said...

miss Fyqa >> baik.. :)

Cik Yatt said...

♥ farhana ♥>> ^___^

Cik Yatt said...

Elysa Sofia>> sakitkan..huhuhu..wah bole jdi geng..hee

Cik Yatt said...

Hanie Dew>> denyut2 lagi..huhu... haha..join jdi pengiklan jgak..

Cik Yatt said...

aniswany >> haha..klu darah mnis tu org nk kawin tu..haha

are_lin@yu said...

lapaq lah..antar makan sikit blh..hihi

syafiqakarim said...

saya ada plaster elmo.hahaha
wa darah b jugaa

J.Syazwana said...

aduhhh tak boleh tengok darah. takutttt !

hehehe

teha said...

eh , darah kita same laa.. hahaha !

atiq said...

huhuhu..cian adk akk nie.. org basuh sampai darah berhenti.. baru letak minyak gamat.. get well soon dear

Mr.She said...

ouch! sakitnya
kenapa sgt comel plaster tuu :3

kite darah... AB! hewhew

ctm said...

Amboi semangat noe masak sampai terpotong jari. Hehe :P

EruzuLiyana said...

darah gua pon jenis B. kalau jadi apa apa kat gua mohon derma darah ye :D

jaakechik said...

ni mcm entry iklan tigerplast la pulak! hehe apapun mmg comel lah! cute!

aRa ❤ aFiq™ said...

wah sedap nye mee kari.. lama xmakan..
amboi comel jew ada gmbr2 ye..

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

reena darah B..selalu jadi macam ni lepas tu ibu kata tak reti potong..tu yang boleh terpotong tangan..hahahah

ILA HonEyBuNNy said...

adehhh....sakitnya..pasne hati2 dalam memotong..hehe...

take care..cntk jugak no warna warni gitu..heheh

ciksukaberangan said...

haha. comel ^_^

Norgadis Labuan said...

comel pula tengok tigerplast tu...

Azkhieme said...

comel nya plaster..

♥ cik kieranaa ♥ said...

saya darah o. hehe.

Zaza Ridzlan said...

sakitnya..

comel pulak tgk tigerplas tuh...

Jue said...

aku bc laju2 sbb lemah tgk darah haha
aku pnah tgunting celah jari uwaaa

fatin hanani said...

hehe sekarang ramai pakai yg jenis ni kan..klu yang warna coklat tu mmg xsuka..abis tmpat balut tu lekt gam dia kan hehe..

Puteri Iqa Izyan said...

amboi2. kemain comel plaster. huhuhu
iqa tak suka sgt gune sbb rimas. biasa letak ubt then biar mcm tu je. hee

jaakechik said...

jaa dtg ni, dah sembuh ke luka kt jari tu?

Selendang Merah said...

serius sm lemah tengok darah...he he he..nnt kalau bini bersalin sm sekali masuk wad pengsan..ahaaha

ainraus said...

aiyoo. nasib baik tak banyak darahnya. kalau tak pengsan depan lappy. hihihihi.

lain kali hati2 eh.

Badrina Ibtisam said...

Hai jari saya pun masih sakit lagi akibat jatuh dlm tandas hari tu. Sobs

eZmALiZa said...

arghhh...darahhh!!! taknak tengokkkk!!! takotttttttt..........

pasni hati2 ye syggg :(

Cik Puan Muda Umi said...

erk,jangan la tunjuk tangan berdarah tu,takleh tgk ooo..huhu

Mizz ErMa said...

uit? 2x tukar plaster pon drh still byk lgi? misti sbb luka tu dlm sgt kan..len kali cik yatt ati2 skit yer..hehe

BlueiceButterfly said...

wah..comelnya..tetiba hilang sakit bila tengok comel cam tue kan..:P

jaakechik said...

sory t'silap tulis nama la pulak. cik yatt lah. maaf. maaf. maaf.

ஜ miss klanika ஜ said...

rajin benor budak nie menolong ibunyee. bagus la bagus. lain kali hati2 sikit ye ^^

Sarah Mohd Saleh said...

ati2 next timeee.comey pulak tgk plaster tuh

M Fizan said...

shomel je plaster tu. hehe. tu la kan. dulu kecik-kecik jatuh luka sana sini tak kisah. dah besar ni takut luka. lain kali hati-hati. nasib baik terhiris jari. nanti kurang jari kan susah :D