Friday, May 11, 2012

Masak Dan Makan Dan Kenyang..

hari nie makan tengahari aku masak fusilli pasta..wah..wah.. jadi orang itali kejup..hehe..boring kot asyik makan nasi jekan..sampai takde idea nak masak lauk ape dah..boring..so kene la tukar selera..masak nie ikot menu sendiri punye..eceli nak ikot buku resepi..tapi kalau buku resepi cara masak bukan selera tekak aku kot.. maklum la..aku ni tekak melayu + jawa..tak boleh lakan kalau tak pedas..so dalam menu takde langsung letak cili..aku buat letak cili..

tukar-tukar sikit menu, buang nie tambah nie..so jadilah seperti di bawah..taraa..!! dan rasa die...ohsem..nasib menjadi..cuak gak kalau tak jadi..hihihi..makan benda nie cepat kenyang kot.. erkkk..! sendawa..haha..


pastu bila terajin lagikan..petang tu aku buat roti hotdog bersalut telur.. eh betul ke namanya camtu? haha..ni sebab kes teringin..sebab kat kolej aku ada jual benda nie..tapi cuti sem dah teringin buat sendiri la ye dak.. kalau tak tak hilanglah kempunan.. takkan nak tunggu bukak sem..lama lagi oi..nanti meleleh air liur lak..oke yang ni tipu...hehe..


pastu elok-elok tengah goreng roti hotdog nie..member parents aku datang..so jamahkan la makanan-makanan nie.. orang veteran ni kadang makanan macam nie tekak dorang tak boleh terima kot..tapi aku tengok amboi..berselera..walaupun dorang macam pelik tengok makanan nie..janji dorang suke..heee..

yang bestnye masak niekan..kalau aku, akan rasa heppy bile tengok orang selera makan apa yang kita masak..berbunga-bunga hati nie tau..hehehehe..




p/s: banyak lagi yang kena praktis nie...

66 comments:

ezy.fia said...

membuka selera~
sedapppp

jaakechik said...

wah rajin nya...
jaa sampai sekarang blom penah masak pasta, mmg xpandai lorh.

ainraus said...

hebat awak memasak. :( saya jeles.

Zul De Alexis said...

SM tengok pon dah berselera dah nie..aumm..lapo dh nie..cepat2 hidang..hehe

kura said...

peh. rajin betul memasak. bakal isteri kalas pertama ni! heheh

tirahzairi said...

nak jugak :)

AmirFX said...

Hantar kat sini gak.. :p

shahrazali said...

pergghhhhhh.....lapar nih...sje jek post gmbr kn....pe kata pos ke sini sekali..hehe...

Gdsbnga said...

ehem untunglahhhhh pandai masak . eh ? HAHA

YattAkasah said...

Ezy Chiaki>> =)

YattAkasah said...

jaakechik>> pasta..ala simple2 je.. klu yg tak simple tak reti gak kot..hihi

YattAkasah said...

ainraus>> bese2 je lah..tak hbat pon..

YattAkasah said...

Selendang Merah>> silakan makan..hehe

YattAkasah said...

kura >> hehhee..

YattAkasah said...

tirahzairi>> hbes dah..hee

YattAkasah said...

AmirFX>> jauh2..hee

YattAkasah said...

shahrazali >> hahha..mmg saje je pon..kasi trliur skit..hikhik

YattAkasah said...

gdsbnga>> pndai sket2 jer..

SYUHADA said...

pergghh..cayala..da bole jadi isteri..hehehe

Amirahh said...

Wahh :D

Unknown said...

hehe untg lah pandai masak pasta hehe..
seriusly fatin xpenah mkn pasta hehe
dgq owg dok cerita ja hihi

YattAkasah said...

SYUHADA>> insyaAllah..bnyk lgi kne praktis ni..hihi

YattAkasah said...

ctm>> =)

YattAkasah said...

fatin hanani>> try la buat pastu mkan..hehe

Sarah Mnasir said...

Ok terasa sgt lapar skrg.. -.-

Cik Puan Muda Umi said...

tetiba rasa lapar pulak..huhu

J.Syazwana said...

betul2.
paling suka tengok orang suka kite masak kan. hehehe

sedapnya spagheti !
feveret tuh. huhu

jaakechik said...

share ar resepi tu

Mizz ErMa said...

alamak..mcm mana nie..cik yat da stat da praktis masak2 tp sy belum stat pape pon lg..T..T

Rtp Farra Arisha said...

looking delicious as well. :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

blh buat menantu nie hehe

teha said...

nk roti sosej tu.. hahaha !

YattAkasah said...

aRa ❤ aFiq™>> jum mkn

YattAkasah said...

Cik Puan Muda Umi >> :)

YattAkasah said...

J.Syazwana>> bhagiakan hati..hehe

YattAkasah said...

jaakechik >> alaa..resepi cincai2 jela.huu

YattAkasah said...

Mizz ErMa>> kne setat cpt2..hee.nnt nk jdi bini org dah :)

YattAkasah said...

Rtp Farra Arisha>> ^_^

YattAkasah said...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF)>> bole2...hihi

YattAkasah said...

teha>> hbes dah..hihi

ummi_norseha said...

errm..sedapnye..
ibu ummi dtg follow sn..:))

miss Fyqa said...

nampak sedapp.. waaa.. nak jugak!!!. :D

eh..mmg btol..klu org berselara je mkn masakan kita..kita rasa happy! :))

iAmCekbolat said...

mmg menternak lomak nih klau mkn! pewwit

ahmad endo said...

roti hotdog...kena ngan milo panas...heeeyyy...hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..sedap gak ni..

msredcheesecake said...

BETUL KE SEDAP NI? BAK SIKIT NAK RASA... HHEEE

kathy said...

setuju dgn ayat terakhir tu..mmg seronok kalau org berselera makan masakan yang kita masak :')

Zaza Iman said...

xpernah makan pasta tp tgk ckup menyedapkan perut yg lapar nih..hehe

Myra Azraff said...

samalah kita..tekak jawa jugak..pedas2 tu wajib oo..ahaa

budak penjara said...

perkhhhh

syafiqa said...

roti hotdog hari2 makan.huhu
praktis praktis.
da nak kawen da ;p

Hanie Dew said...

wah wah...dah boleh kawin ni. hihihi..koemn yg tipikal.

pasta aku kureng sikit.spagetti bole ngap.

sosej besalut tepung tu best makan sambl minum teh o panas...hhmmm..

HanisLazimAndTheShaklee said...

aaaaaa sedapppp..
meh antar sket dkt kite =D

EruzuLiyana said...

nampak sedap. tapi aku hanya makan megi je skang nih :')

Anonymous said...

sedapnyeee....

Hanim Irsyad said...

pergghhh.. terliur tgk haa.. :)

Cik Fie said...

PERCARIAN SPONSOR RANDOM GA BY CIK FIE TELAH BERMULA SEKARANG (!) Baca !!
http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/05/pencarian-sponsor-random-giveaway-by.html

Unknown said...

pergh!!!!!!! bestnya!!!!!!!!

azalia hjsalleh said...

roti hot dog bersalut telur kalau tukar dgn roti sardin bersalut telur mesti lg marvelous *fav i tu*

Abu Bagi said...

roti hotdog tu macam sedap.. tapi dia tak banyak minyak ke, sbb rati kan menyerap minyak.. emmm mauuuu..

Anonymous said...

perut ni rase mcm ade konsert rock biler bace entry cik yatt yg ni.. adoiiiii

ciksukaberangan said...

betoi2. bila orang berselera makan apa kita masak rasa happy sangat ^^

Jue said...

roti hotdog! mantap sekali
aku seyes cuma reti msk beberapa jenis je huahaha

Cik Fie said...

Hai sponsor Random GA By Cik Fie :)
boleh buat entri berkaitan pasal entri kat bawah ni n share kat orang ramai ? supaya banyak org sponsor GA ni . TERIMA KASIH ! :D
http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/05/pencarian-sponsor-random-giveaway-by.html

R Machomil said...

Tibe2 rase lapa. XD

ReramaBiru said...

rajinnya masak..nak sikit..hehe