Saturday, May 19, 2012

Keluar Sesorang Lagi

hari nie aku hangout sesorang tau..huhu..sedih tak?? ahhahaa..sedih la sangat..dah biasa kot..aku nikan jenis yang berdikari..hahaha..yeke?? kalau dulu sebelum ada lesen kereta.. nak keluar mesti ajak parents.. "ibu esok jum pergi tanjung malim" sekarang tak dah "ibu esok achik nak pi tanjung malim tau".. dialog dah berubah tapi tempat still sama..hehehe..aku lebih suka sorang-sorang keluar.. sebab boleh pusing-pusing suka hati mana kedai aku nak masuk..pastu kuar pastu masuk..hahaha..takde koje..

eceli tujuan utama aku nak pi format lappy aku..dah berat dah..nyampah!.. sebab aku asik kasi die makan je..tu yang berat bertambah-tambah tu..tau tak aku kasi makan ape?? aku kasi makan gambar-gambar aku.hahaha..kalau dah orang hantu bergambar macam aku nie..konfem-konfem lappy penuh dengan gambar..dan lagi pon hari sabtu kat tanjung malim ada pasar malam, alang-alangkan..


ni muka time pagi-pagi..muka bersemangat dan bertenaga..yeaahhh...!!!


aku bila macam dah penat berjalan kadang hilang rasa lapar..macam tak berapa nak selera..kadang-kadang je tau..haha..pastu tak tahu nak beli makanan apa kat pasar tu..sekali ibu suruh belikan laksam..kat tempat jual laksam nie ada jual nasi kerabu sekali..pastu teringin pulak tu yang beli tu..eceli gerai yang jual makanan-makanan nie gerai cekgu sekolah menengah aku..sedap woo nasi kerabu die...lauk pon berbagai..tapi aku pilih daging salai jer...


setelah penat berjalan keluar masuk, keluar masuk kedai..pusing satu pasar, dah la pasarnya besar..muke aku terus jadi camni ye..ahhaha..muke tak siap..buchak..! mana taknya..cuaca panas gile kot..dengan asap makanan lagi..aigggooo...


nilah lappy yang telah siap diformat tu..lappy kesayangan..die dah ada dengan aku sejak umur aku 18 tahun..sekarang umur aku dah 21 lamakan??? tak pernah terfikir nak ada penganti tok die..sebab aku setia tau.. ah melalut pulak dah..haha.. tapi aku tetap akan menduakan die jugak..dengan tablet..satu hari nanti..ngeeh3..


dan sempat gak shopping sikit..hikhik..dapat beg baru tok sem baru..haha..kena beli beg besar-besar..lagi pon tuan die nie..memang suke isi barang banyak-banyak dalam beg..kalau orang pon boleh masuk..die masukkan gak la kot..hahaha..pastu ibu siap perli..banyaknye beg ko..dah macam orang bekerja..haha..ala ibu..beg kelas laen..handbeg laen..hikhikhik..



p/s:: mai join giveaway nie.. cik fie

52 comments:

teha said...

sempat lg die shopping.. hehhe :)

KorN said...

lappy die ade burung leerr.. burung tu tak lari ke? hehe

syafiqakarim said...

nasik tu nampak mablessss
hahaha
ah,wa pun ske bw beg besau2.sng.
sumbat org pun bole... ngee ;p

Noraim said...

alaa beg besar2 nnti susah nak bwk. huhu.

eZmALiZa said...

arhhh...lamanya tak makan nasi biru kerabu..hehehe

Ezy Chiaki said...

sedapnye nasik kerabu!

Cik Yatt said...

teha>> opcoz..hehe

Cik Yatt said...

KorN>> tak die jinak..hee

Cik Yatt said...

syafiqakarim>> mmg sngt mables beb..

Cik Yatt said...

Noraim>> tak de lah sush.hee..ssh xde beg bsar ade lah..hehe

Cik Yatt said...

eZmALiZa>> ni sbb dah lama tak mkn la cik yatt beli..hee

syahirooAhmad said...

arghh cik yat yg suke bergambo! format sendiri ke? wahh pandai dia.. leh la formatkan pc kita sekali..

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki>> sngat..!

Cik Yatt said...

syahirooAhmad >> haha..tak la..mne reti antar kedai ma.

Teenager Housemaid said...

saya suka keluar sorang2..huhuhu..
rasa tenang..:)

ABU said...

Wah kemain jalan jalan... Lappy aku pun dah berat.. Banyak sngt gambar.. Nak kena format kot huhuhu

Mr.She said...

keluar sorang2 lg ohsem kot. ikut suka je nk pusing sana sini :D

nasi kerabu tu! nyum3 :3

Cik Yatt said...

Teenager Housemaid >> suke gak snarnye..heee..tpi kdang2 nak ade mmbe.ikot stuasi

Cik Yatt said...

ABU>> silalah format dengan segera..haha

Cik Yatt said...

Mr.She >> btul2...!

teratak hati said...

sedapnya nasi kerabu...

BlueiceButterfly said...

dah lama tak makan nasi kerabu..sedapnya..hehe :)

Myra Azraff said...

tak penah lagi try keluar sorang...haha..x boleh bayangkan..

fya zainal said...

Hehe muka tgh bersemangat dan muka penat berjalan tu sama jhe :p

Cik Yatt said...

teratak hati>> :)

Cik Yatt said...

BlueiceButterfly >> sdap2

Cik Yatt said...

Myra Azraff >> try la..best pe.. cik yatt da bese

Cik Yatt said...

fya zainal>> yeke? ahha

Mizz ErMa said...

wah, mmg betul2 berdikari lah tuan belog nih..kalo sy nk kua sensorang? uhh, jgn haraplah..hik3,

Boni JLL3 said...

ok la tu.. ada jugak hang out. daripada saya ni. hari ahad pun dok umah je.hahaha

ciksukaberangan said...

nasi kerabu!!! pehhh >,< memang masyuk laaa! haha. beg besar ehh? senang nak isi macam2 :D

Zakaria's daughter said...

wa tak suka makan nasi kaler biruu tuh.


suka jugak bawak beg bebesauuu.
senang..

jaakechik said...

wahh...shopping sakan!
shoutmix kamu x menjadi tu. knape tak tukar yg baru? guna fibox ke, ok gak.

fatin hanani said...

hehe fatin x suka la nasi kerabu hihi
baguih la lappy dah ok yunk :)
wahh shopping sakan aihhh ngee...

miss Fyqa said...

wahh. pi shopping eh.. lawa beg baru :))

Cik Yatt said...

Mizz ErMa>> hehe..dah biasa dah kak..

Cik Yatt said...

Boni JLL3 >> awat tak kuar date?aha

Cik Yatt said...

ciksukaberangan>> febret letew

Cik Yatt said...

Zakaria's daughter>> sdap la..hee..beg bsar ohsem..gaga

Cik Yatt said...

jaakechik>> tak tau nk wat..tggu mmbe nk mntk tlong at die..tapi die bz..huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..byk shoping.. lama dah lappy berkhidamtkan..

jaakechik said...

ala...google jer, berlambak ada tuto. jaa tag azee kt sini. jom tgk.

http://jaakechik-e-niaga.blogspot.com/2012/05/natural-beauty-contest-ii-abg-stalker.html

msredcheesecake said...

dapnya nasi kerabu tuh.... dapat makan dapat beg baru lagi, best la....hheee

♥ farhana ♥ said...

kalau sy,sy tak pndai kua sorg2..mst ajak org..hehe

btw,smoga compaq kamu sihat2 selalu :)

Hanie Dew said...

aku kan respek org yg boel kuar sensorang ni. aku err..hari tu kebetulan tgh lepak ngan jue, tetibe jue kene off dulu tgal aku sorg. serik woiii...masa tu buat buat cool je padahal..pheww..

Cik Yatt said...

nuyui a.k.a miss YUI >> tak sakan tu..bese2 je..hee.. yup lama

Cik Yatt said...

msredcheesecake >> heheehe

Cik Yatt said...

♥ farhana ♥>> best try la

Cik Yatt said...

Hanie Dew>> hahaha..chill je..tapi klu mlm tak brani gak

M Fizan said...

haaa. lesen kereta. komen entri terbaru LDM tau. nak nasik kerabu jugak. eh2, sapa wallpaper lappy tu? ^_^

J.Syazwana said...

lappy kite pon dah nak masuk 5 tahun. fuhhh alhamdulillah dia tak buat hal. yeay. kalau tak kopak ler. hehehe.


sedapnya nasi kerabu tuh !!

★ aIsyaH ★ said...

wah..nasi kerabu la..sedapnye..hehe^^

*name pun pompuan pi mner pun sempat je shopping..^^