Saturday, March 31, 2012

Nostalgia Lama Yang Indah

Hari nie..aku inani dan hawa..pergi ziarah sekolah lama aku..serius sangat rindu..rindu sangat..!!! aku tak ingat bila last aku pergi sekolah nie..bertahun kot..lama sangat..terlalu banyak perubahan.. tapi cekgu-cekgu tetap masih tidak melupakan anak-anak murid dorang.. last aku sekolah sini SPM 2008 sekarang dah 2012 lamakan..? masih dapat sambutan yang baik dari cekgu-cekgu..rindu sangat dengan dorang..huhu.

dan kebetulan hari nie ada hari kecemerlangan pelajar..so adalah orang kat sekolah..hari sabtu, kalau hari biasa mana ada orangkan..so rezeki kami..sempat la beramah mesra dengan cekgu-cekgu..hehe..gelak-gelak..ade sorang teacher sains aku time form1 cakap aku macam Oprah haha.gelak besar la aku..hihihi..tapi manelah tahu aku boleh jadi hebat macam Oprahkan?? bile dorang tanya aku amek kos apa..aku cakap Penyiaran, semua pakat cakap jadi pengacaralah, DJ lah..masuk TV lah..haha..segan kot..tak mau la jadi public..belakang tabir sajaa..


nie adalah sekolah kesayangan aku.. Sekolah Agama Menengah Sungai Selisek..tak ramai yang tahu sekolah nie kot..sebab kat hulukan..tapi walaupun sekolah nie tak femes..tapi tak semestinya pelajar-pelajar tak bagus..kat sinilah aku belajar macam-macam perkara..dari belum matang sampai matang..dari rendah sampai aku membesar tinggi macam sekarang nie..belajar duduk asrama, walaupun pernah nangis-nangis nak duduk luar..tapi kenangan asrama sangat best okey..serius sangat rugi sape yang tak duduk asrama time sekolah dulu, sebab banyak perkara yang korang akan dapat belajar time dekat asrama..

dan kenangan sekolah itu adalah kenangan yang sangat ohsem hokey..!! bila jejak kaki kat sekolah..rasa macam nak sekolah balik jer..serius..makanan kat kantin pon sangatlah murah okey..memang betulkan orang kata..zaman sekolahlah la zaman yang paling best..sekarang memang aku tak dapat nak nafikan yang itu..tapi bila dah besar sekarang..kawan-kawan sekolah adalah individu yang paling di rindui dan paling susah nak di temui..hahaha..betul tak..?


ni adalah feeling-feeling pelajar sekolah balik ye..tapi yang dah berumur..haha..habis satu sekolah kitorang pusing melepaskan kerinduan..rindu dekat kelas yang kami belajar dulu..argghh! rindu segalanyaa....


saya pelajar baru nama saya hawa saya pelajar cemerlang..hikhikhik


hye saya inani saya senior yang shomell dan garang tau dulu..hehehe.. #korang jangan marah aku buat dialog nie..ngee


 dengan dua orang nielah antara member yang boleh dikatakan selalu la jugak jumpa..walaupun tak berapa nak selalu..inani yang sangat gigih datang dari serendah lepak rumah aku..thanks yunkk.! dorang satu U so selalu la jumpa..aku nie je laen...huhuhu..tak la selalu nak jumpa dorang..dapat jumpa hari nie sangat best..tak puas lepak sama-sama serius..! love korang..mmuah....!! nanti free lepak lagi okey...


p/s: time berpisah sangat sedeh tahu..huhu..

73 comments:

_aLiaHwaFa_ said...

betul dulu time duduk asrama sibuk nak keluar. bila dah keluar terus dah habis sekolah, rindu nak masuk asrama balik. hoho

Myra Amira said...

aku rindu samses dowhh.. hahaha...sedih xdpt nk balik... baru hbis exam kowttt~ erm3..

AmirFX said...

Oprah ker opah.. haha.. Manisnyer muka si Hawa tu..

Lily_Kif said...

okey fine x ajak !! huhu .. rndu samses !!

ABU said...

wah pegi sekolah lama mengamit memori silam.. waduh waduh..:P

Cik Yatt said...

_aLiaHwaFa_>>

kan..bestkan sekolah..huhu

Cik Yatt said...

Myra Amira>>

alaa..free pi la.. da hbes examkan? cuti msti bnyk..hee

Cik Yatt said...

AmirFX>>

oprah la..jeles letew..haha..

Cik Yatt said...

Lily_Kif>>

ko bz..haha

Cik Yatt said...

ABU>>

hahaha..nice memori kot..

man said...

zaman sklh..rindunya..hahahha

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

serius rindu nak balik sekolah mula..zmn sekolah paling the best..=)

shahrazali said...

semenjak keluar dari sekolah SPM 2004,,x pernah lg jejak kaki kt sana...lg lama tu..hehe..8 tahun..

klu jenis anak murid femes dan nakal,,mesti cikgu ingt punya kn...

shahrazali said...

follow sini gk cik yatt...

Mr.She said...

rindunyee zmn skola.. T__T

CintaZulaikha said...

thanks yer follow akak, akak follow adik gak yer...salam perkenalan.

dedhy irawan said...

ma'af aku kurang memahami bahasa melayu, so aku suka artikel nya..

salam kenal ( blogger cangkring baru ) east java-indonesia

Myra Azraff said...

sekolah dulu2 memang best..tapi tang asrama tu..jadi tak best biler time saya form 5..budak2 suka melawan exco2..mcm2 tohmahan dilemparkan..sedih tau...

yad'z said...

wah.. imbau balik zaman2 sekolah.. mesti seronokk.. ^^

Hana Soffelia said...

Rindu jgak kat zaman persekolahan. Last masuk kwsan sklh was reunion thn lpas.

nini said...

BESTNYAAAA.....rindu gile kat sekolah lama....

~SaL IjOu~ said...

dulu sekolah blom ada asrama..da abes spm baru asrama siap..huhu~

jelez bila dengar kwn2 berkongsi cerita pengalaman dok asrama..sobs*

shark said...

kalu kenang balik nostalgia skolah2 dulu mmg rasa nk nangis..
terbaek wooo`

saffiya_aleesya @ echa said...

waa datang jenguk sekolah memang leh buat hati jadi sebak n sayu..macam2 kenangan yang berlaku di zaman2 sekolah kan..bila ingat balik memang rasa nak patah balik ke zaman sekolah huhuhu nak nangis ni

saffiya_aleesya @ echa said...

apa pun salam kenal yer n saya terus follow sini

Cik Yatt said...

man>>

kan.kan..mmg rndu sngt..

Cik Yatt said...

Saya mEmang suka Menuliz:D >>

hehe..jum balik sekolah jum..tahu takpee

Cik Yatt said...

shahrazali>>

amboi..lama sngt tu.. ermmyup..tpi at sek dlu tak la femes sngt..hee

Cik Yatt said...

Mr.She>>

rndu gileee

Cik Yatt said...

CintaZulaikha>>

welcem..slam perkenalan

Cik Yatt said...

dedhy irawan>>

owh..okey saja

Cik Yatt said...

Myra Azraff>>

yeke?? time cik yatt form5..dorg oke jer smue ngan exco..rpat lgi ngna adek2

Cik Yatt said...

yad'z>>

walau ade kenangan pahitkan

Cik Yatt said...

Hana Soffelia >>

jejak jugakkan skolah..hee

Cik Yatt said...

nini>>

pi la lepas rndu..hehe

Cik Yatt said...

~SaL IjOu~>>

aloo..yeke..hee.rugi2..

Cik Yatt said...

shark >>

hehehe..dah2 jngn nges

Cik Yatt said...

saffiya_aleesya @ echa >>

hee..iyeee..mmg rse syahdu je..eceh..kwan2 sek rndukan..

okey thankss

aniswany said...

best kan byk kenangan kt skola.anis xbyk sgt..huuu

Hidemichi said...

Hidup Asrama! hidup Boarding school!...boarding school kaw, baru la classic.hehe

-SUPERGIRL- said...

wndu nak skolah balik ! tp kalau dah skolah tanak pg skolah lah pulok . haha !

-SUPERGIRL- said...

lupe nak ckp . follow awk ;)

LAici KAng Ais said...

samalah kite ddk asrama.best kan kan

kim salam hawa tau.sweet lah

Cik Yatt said...

Hidemichi >>

haha..pastilah

Cik Yatt said...

aniswany>>

yup bnyk..npe anis tak bnyk?

Cik Yatt said...

-SUPERGIRL- >>

haha..mmg camtu..thanks

Cik Yatt said...

LAici KAng Ais>>

yupp..best dok asrma..

Juliet_iRa~" said...

xpnh lagi blk sekolah lama..hee

mmg best bila kenangkan memori n kenangan indah ms zaman sekolah kan..:)

asfira aminuddin said...

bestnya jalan jalan sekolah lama. i pon lama tak pegi sekola i dah. kena pegi jgk nanti and bole snap gambar mcm u. hehe.

lisa said...

lisa x rindu sekolah. hehehehhe jahat gila kan :p tapi mungkin one day akan terasa juga rindu tu :)

fatin hanani said...

bestkan klu ingtkan waktu sekolah dulu :)bnyk kenngan dgn ckgu,,cikgu xkan sng2 lupakn ank mrd yg depa dah ajr :D

wah btoi ckp depa..nnt msti msuk tb hehe...
dah msuk tu jgn lupa2 kami di blog ni ngee ;)

teha said...

mesti rindu gile kan zmn skola dulu2.. hehe :)

Cik Yatt said...

Juliet_iRa~">>

mest sek jauhkan?

Cik Yatt said...

asfira aminuddin>>

oke2..camtu kene pi..

Cik Yatt said...

lisa>>

mesti bru tinggalkan sek ni??

Cik Yatt said...

fatin hanani>>

yup,,,mmg bnyk kngan..huhu..

heee..insyaALlah..tak lupe hangpa la..

Cik Yatt said...

fatin hanani>>

yup,,,mmg bnyk kngan..huhu..

heee..insyaALlah..tak lupe hangpa la..

Cik Yatt said...

teha>>

mest lah

CekbOlat-bOlat said...

manisnya anak dara nih XD

abg bolat duda .. boleh masuk line tak? ekekeke

Zakaria's daughter said...

ngeee.
huntunggg laaaaa buleh men snggah2 kt sek lame.
haks

syahirooAhmad said...

semuanya tinggal kenangan..nostalgia yang takkan kita lupakan...

ni baru sekolah menengah, ce kita usha sekolah rendah.. lagi la best. dok teringat zaman main gasing, guli, kejar2.. waahhh.. MasyaAllah.. indah betul hidup ini...

Rtp Farra Arisha said...

the 3 of you look so friendly! :) can't deny longer, momen sewaktu di sekolah lama pantas dibanggakan dan dikenangkan hingga saat ini. *touched

ILA HonEyBuNNy said...

wahhh...

ne betul2 rindu zaman sekolah neh..teringat zaman pakai baju sekolah kan..ehhehe

syafiqakarim said...

tibe tibe rinduuuuu sama skolaaa

Cik Yatt said...

CekbOlat-bOlat>>

yg mna satu tu? hehhee

smue dah brpunye la...

Cik Yatt said...

Zakaria's daughter>>

sbb dekat je ngan rmh..hihi

Cik Yatt said...

syahirooAhmad>>

yup..takkan lupe..ermm..sek rndh..tpi ngan mmbe sek rndah tak rpat da

Cik Yatt said...

Rtp Farra Arisha>>

yup..ofcoz..very nice memory..rite..huhu

Cik Yatt said...

ILA HonEyBuNNy>>

heee..yup..rndu gak nk pkai..dulu time pka tak mau pkai..hehe

Cik Yatt said...

syafiqakarim>>

pi sek jum..

Terbang Bersamaku said...

syaa rindu zaman sekolah!
Lepas dah abis sekolah dan amik sijil SPM mmg tak datang-datang lagi sekolah..

Cik Yatt said...

Terbang Bersamaku>>

bz eh tak smpt nk pi?

yeop24 said...

suatu waktu di tahun 1992 - 1996 ini lah juga tmpt aku menimba ilmu...

selepas 16 tahun berlaku masih belum berpeluang utk kembali menjejakkan kaki ke sini lagi...