Saturday, March 31, 2012

Nostalgia Lama Yang Indah

Hari nie..aku inani dan hawa..pergi ziarah sekolah lama aku..serius sangat rindu..rindu sangat..!!! aku tak ingat bila last aku pergi sekolah nie..bertahun kot..lama sangat..terlalu banyak perubahan.. tapi cekgu-cekgu tetap masih tidak melupakan anak-anak murid dorang.. last aku sekolah sini SPM 2008 sekarang dah 2012 lamakan..? masih dapat sambutan yang baik dari cekgu-cekgu..rindu sangat dengan dorang..huhu.

dan kebetulan hari nie ada hari kecemerlangan pelajar..so adalah orang kat sekolah..hari sabtu, kalau hari biasa mana ada orangkan..so rezeki kami..sempat la beramah mesra dengan cekgu-cekgu..hehe..gelak-gelak..ade sorang teacher sains aku time form1 cakap aku macam Oprah haha.gelak besar la aku..hihihi..tapi manelah tahu aku boleh jadi hebat macam Oprahkan?? bile dorang tanya aku amek kos apa..aku cakap Penyiaran, semua pakat cakap jadi pengacaralah, DJ lah..masuk TV lah..haha..segan kot..tak mau la jadi public..belakang tabir sajaa..


nie adalah sekolah kesayangan aku.. Sekolah Agama Menengah Sungai Selisek..tak ramai yang tahu sekolah nie kot..sebab kat hulukan..tapi walaupun sekolah nie tak femes..tapi tak semestinya pelajar-pelajar tak bagus..kat sinilah aku belajar macam-macam perkara..dari belum matang sampai matang..dari rendah sampai aku membesar tinggi macam sekarang nie..belajar duduk asrama, walaupun pernah nangis-nangis nak duduk luar..tapi kenangan asrama sangat best okey..serius sangat rugi sape yang tak duduk asrama time sekolah dulu, sebab banyak perkara yang korang akan dapat belajar time dekat asrama..

dan kenangan sekolah itu adalah kenangan yang sangat ohsem hokey..!! bila jejak kaki kat sekolah..rasa macam nak sekolah balik jer..serius..makanan kat kantin pon sangatlah murah okey..memang betulkan orang kata..zaman sekolahlah la zaman yang paling best..sekarang memang aku tak dapat nak nafikan yang itu..tapi bila dah besar sekarang..kawan-kawan sekolah adalah individu yang paling di rindui dan paling susah nak di temui..hahaha..betul tak..?


ni adalah feeling-feeling pelajar sekolah balik ye..tapi yang dah berumur..haha..habis satu sekolah kitorang pusing melepaskan kerinduan..rindu dekat kelas yang kami belajar dulu..argghh! rindu segalanyaa....


saya pelajar baru nama saya hawa saya pelajar cemerlang..hikhikhik


hye saya inani saya senior yang shomell dan garang tau dulu..hehehe.. #korang jangan marah aku buat dialog nie..ngee


 dengan dua orang nielah antara member yang boleh dikatakan selalu la jugak jumpa..walaupun tak berapa nak selalu..inani yang sangat gigih datang dari serendah lepak rumah aku..thanks yunkk.! dorang satu U so selalu la jumpa..aku nie je laen...huhuhu..tak la selalu nak jumpa dorang..dapat jumpa hari nie sangat best..tak puas lepak sama-sama serius..! love korang..mmuah....!! nanti free lepak lagi okey...


p/s: time berpisah sangat sedeh tahu..huhu..

73 comments:

_aliahwafa_ said...

betul dulu time duduk asrama sibuk nak keluar. bila dah keluar terus dah habis sekolah, rindu nak masuk asrama balik. hoho

Myra Amira said...

aku rindu samses dowhh.. hahaha...sedih xdpt nk balik... baru hbis exam kowttt~ erm3..

AmirFX said...

Oprah ker opah.. haha.. Manisnyer muka si Hawa tu..

Lily Patrah said...

okey fine x ajak !! huhu .. rndu samses !!

Unknown said...

wah pegi sekolah lama mengamit memori silam.. waduh waduh..:P

YattAkasah said...

_aLiaHwaFa_>>

kan..bestkan sekolah..huhu

YattAkasah said...

Myra Amira>>

alaa..free pi la.. da hbes examkan? cuti msti bnyk..hee

YattAkasah said...

AmirFX>>

oprah la..jeles letew..haha..

YattAkasah said...

Lily_Kif>>

ko bz..haha

YattAkasah said...

ABU>>

hahaha..nice memori kot..

ajax85 said...

zaman sklh..rindunya..hahahha

Shazreena Shukri said...

serius rindu nak balik sekolah mula..zmn sekolah paling the best..=)

shahrazali said...

semenjak keluar dari sekolah SPM 2004,,x pernah lg jejak kaki kt sana...lg lama tu..hehe..8 tahun..

klu jenis anak murid femes dan nakal,,mesti cikgu ingt punya kn...

shahrazali said...

follow sini gk cik yatt...

Mr.She said...

rindunyee zmn skola.. T__T

CintaZulaikha said...

thanks yer follow akak, akak follow adik gak yer...salam perkenalan.

Dedy Irawan Az said...

ma'af aku kurang memahami bahasa melayu, so aku suka artikel nya..

salam kenal ( blogger cangkring baru ) east java-indonesia

Myra Azraff said...

sekolah dulu2 memang best..tapi tang asrama tu..jadi tak best biler time saya form 5..budak2 suka melawan exco2..mcm2 tohmahan dilemparkan..sedih tau...

AnakPakZohar said...

wah.. imbau balik zaman2 sekolah.. mesti seronokk.. ^^

Hana Soffelia said...

Rindu jgak kat zaman persekolahan. Last masuk kwsan sklh was reunion thn lpas.

nini said...

BESTNYAAAA.....rindu gile kat sekolah lama....

~Sal Ismail~ said...

dulu sekolah blom ada asrama..da abes spm baru asrama siap..huhu~

jelez bila dengar kwn2 berkongsi cerita pengalaman dok asrama..sobs*

Unknown said...

kalu kenang balik nostalgia skolah2 dulu mmg rasa nk nangis..
terbaek wooo`

saffiya_aleesya @ echa said...

waa datang jenguk sekolah memang leh buat hati jadi sebak n sayu..macam2 kenangan yang berlaku di zaman2 sekolah kan..bila ingat balik memang rasa nak patah balik ke zaman sekolah huhuhu nak nangis ni

saffiya_aleesya @ echa said...

apa pun salam kenal yer n saya terus follow sini

YattAkasah said...

man>>

kan.kan..mmg rndu sngt..

YattAkasah said...

Saya mEmang suka Menuliz:D >>

hehe..jum balik sekolah jum..tahu takpee

YattAkasah said...

shahrazali>>

amboi..lama sngt tu.. ermmyup..tpi at sek dlu tak la femes sngt..hee

YattAkasah said...

Mr.She>>

rndu gileee

YattAkasah said...

CintaZulaikha>>

welcem..slam perkenalan

YattAkasah said...

dedhy irawan>>

owh..okey saja

YattAkasah said...

Myra Azraff>>

yeke?? time cik yatt form5..dorg oke jer smue ngan exco..rpat lgi ngna adek2

YattAkasah said...

yad'z>>

walau ade kenangan pahitkan

YattAkasah said...

Hana Soffelia >>

jejak jugakkan skolah..hee

YattAkasah said...

nini>>

pi la lepas rndu..hehe

YattAkasah said...

~SaL IjOu~>>

aloo..yeke..hee.rugi2..

YattAkasah said...

shark >>

hehehe..dah2 jngn nges

YattAkasah said...

saffiya_aleesya @ echa >>

hee..iyeee..mmg rse syahdu je..eceh..kwan2 sek rndukan..

okey thankss

aniswany lazim said...

best kan byk kenangan kt skola.anis xbyk sgt..huuu

Anonymous said...

Hidup Asrama! hidup Boarding school!...boarding school kaw, baru la classic.hehe

-meeSUPERGIRL- said...

wndu nak skolah balik ! tp kalau dah skolah tanak pg skolah lah pulok . haha !

-meeSUPERGIRL- said...

lupe nak ckp . follow awk ;)

LAici KAng Ais said...

samalah kite ddk asrama.best kan kan

kim salam hawa tau.sweet lah

YattAkasah said...

Hidemichi >>

haha..pastilah

YattAkasah said...

aniswany>>

yup bnyk..npe anis tak bnyk?

YattAkasah said...

-SUPERGIRL- >>

haha..mmg camtu..thanks

YattAkasah said...

LAici KAng Ais>>

yupp..best dok asrma..

Juliet_iRa~" said...

xpnh lagi blk sekolah lama..hee

mmg best bila kenangkan memori n kenangan indah ms zaman sekolah kan..:)

asfira aminuddin said...

bestnya jalan jalan sekolah lama. i pon lama tak pegi sekola i dah. kena pegi jgk nanti and bole snap gambar mcm u. hehe.

Lysa said...

lisa x rindu sekolah. hehehehhe jahat gila kan :p tapi mungkin one day akan terasa juga rindu tu :)

Unknown said...

bestkan klu ingtkan waktu sekolah dulu :)bnyk kenngan dgn ckgu,,cikgu xkan sng2 lupakn ank mrd yg depa dah ajr :D

wah btoi ckp depa..nnt msti msuk tb hehe...
dah msuk tu jgn lupa2 kami di blog ni ngee ;)

teha said...

mesti rindu gile kan zmn skola dulu2.. hehe :)

YattAkasah said...

Juliet_iRa~">>

mest sek jauhkan?

YattAkasah said...

asfira aminuddin>>

oke2..camtu kene pi..

YattAkasah said...

lisa>>

mesti bru tinggalkan sek ni??

YattAkasah said...

fatin hanani>>

yup,,,mmg bnyk kngan..huhu..

heee..insyaALlah..tak lupe hangpa la..

YattAkasah said...

fatin hanani>>

yup,,,mmg bnyk kngan..huhu..

heee..insyaALlah..tak lupe hangpa la..

YattAkasah said...

teha>>

mest lah

iAmCekbolat said...

manisnya anak dara nih XD

abg bolat duda .. boleh masuk line tak? ekekeke

D said...

ngeee.
huntunggg laaaaa buleh men snggah2 kt sek lame.
haks

syahirooAhmad said...

semuanya tinggal kenangan..nostalgia yang takkan kita lupakan...

ni baru sekolah menengah, ce kita usha sekolah rendah.. lagi la best. dok teringat zaman main gasing, guli, kejar2.. waahhh.. MasyaAllah.. indah betul hidup ini...

Rtp Farra Arisha said...

the 3 of you look so friendly! :) can't deny longer, momen sewaktu di sekolah lama pantas dibanggakan dan dikenangkan hingga saat ini. *touched

ILA HonEyBuNNy said...

wahhh...

ne betul2 rindu zaman sekolah neh..teringat zaman pakai baju sekolah kan..ehhehe

syafiqa said...

tibe tibe rinduuuuu sama skolaaa

YattAkasah said...

CekbOlat-bOlat>>

yg mna satu tu? hehhee

smue dah brpunye la...

YattAkasah said...

Zakaria's daughter>>

sbb dekat je ngan rmh..hihi

YattAkasah said...

syahirooAhmad>>

yup..takkan lupe..ermm..sek rndh..tpi ngan mmbe sek rndah tak rpat da

YattAkasah said...

Rtp Farra Arisha>>

yup..ofcoz..very nice memory..rite..huhu

YattAkasah said...

ILA HonEyBuNNy>>

heee..yup..rndu gak nk pkai..dulu time pka tak mau pkai..hehe

YattAkasah said...

syafiqakarim>>

pi sek jum..

Sya_Merpati Putih 88 said...

syaa rindu zaman sekolah!
Lepas dah abis sekolah dan amik sijil SPM mmg tak datang-datang lagi sekolah..

YattAkasah said...

Terbang Bersamaku>>

bz eh tak smpt nk pi?

yeop24 said...

suatu waktu di tahun 1992 - 1996 ini lah juga tmpt aku menimba ilmu...

selepas 16 tahun berlaku masih belum berpeluang utk kembali menjejakkan kaki ke sini lagi...