Wednesday, May 2, 2012

Berpesta Berbuku...

semalam..aku dengan anak-anak buah aku pergi pesta buku..dapat gak aku turun pesta buku tahun nie..dah tiga tahun berturut-turut aku turun pesta buku..pencinta buku seperti aku pesta buku adalah tempat best untuk pergi okey....so seronok.. di sebabkan kitorang pergi time cuti umum..aku dah bersedia menghadapi keramaian orang ye..memang tak dapat di nafikan tersangatlah ramai..dengan rombongan sekolah lagi..adooyy..

dengan mereka nielah aku pergi..semua pakat budak sekolah dan aku terasa tua kuar jejalan dengan dorang..huhu..tapi takpe..jiwa aku still muda..tapi muda matang okey..hahaha.. anak buah aku yang pakai tudung kuning n shawl pepel tu..yang laen tu semua kawan-kawan die..tapi dorang pon panggil aku achik..dah macam anak-anak buah aku sendiri dah dorang nie..kcuali yg tdung itam bju puteh tu ak tak knal..


kitorang sampai awal..kuar dari rumah sebelum pukul 8..so time tu kat pwtc tu tak berapa nak ramai sangat lagi orang..tak la nak berlaggar-langgar bagaikan..tapi aku maen redah je..haha.peduli, sampai terpijak-pijak kaki orang..haha..tu bukan sengaja..sebab orang terlalu ramai..

time awal-awal nak masuk pintu utama tu..aku terserempak dengan seseorang yang aku rasa ramai orang kenal..amanWan..! konfem korang kenalkan?? penulis komik dan die juga wat vlog kat utube..alaa..yang comel-comel ade lesung pipit tu..hee..time tu die tengah edar-edarkan kertas tau kat orang lalu lalang..so bila aku nampak die, terus aku tegur.."eh macam kenal" pastu die senyum kat aku dan die cakap "eh pika".. bila die sebut nama tu aku tersangat pelik..haha..lantak la..janji die senyum dan nampak lesung pipit gojes tu..hakahak..


time nie makan kat the mall..medan selera..sangat tension okey..lama gile order baru dapat..pastu boleh lak die bagi orang yang lambat sampai makanan dulu..perghh...dorang nie pakat dah kebulur..kesian aku tengok..aku time nie..tak la lapar sangat..so cool jela..ahaa..klu lapar..jangan harap nak cool..pasni mcm tak nak makan kat situ dah.


booth karangkraf adalah booth yang lebih 3kali aku keluar masuk..best giler masuk sini..tengok novel-novel yang banyak tu,,aku rasa nak amek je semua beb..!! tapi duet tak mengizinkan..huhu.. staf karangkraf pon sangat mesra..tu yang aku suka dengan booth nie..dan aku siap promote kat orang lagi novel mana-mana yang best..haha..harap satu hari nanti aku boleh jadi salah seorang staf karangkraf..syokk.!


sebelum balik...sempat singgah MCD..dan haruslah aku order spicy.C.mcdluxe..dapat gak la melepaskan kempunan kat MCD..huhu..


dan dapat jumpa si jelita Dahlia...lepak dengan die kat MCD..lepas-lepas rndu kejup..belon tu kitorang dapat kat booth karangkraf..hehe..macam budak-budak bawak belon..


dan juga..mcflurry Cornetto my febret..hilang kempunan beb..nyumm3...!! teringin nak rasa yang horlick tu..tapi laen kali la..dah teringin sangat yang cornetto..heee


dan nilah antara majalah dan buku-buku yang aku beli..majalah tu lagi satu member aku myra punye..buat masa nie..agak susah sikit nak dapat majalah tu..sebab majalah barukan..dan yang harus ada..novel..!


dapat gak aku beli miss pisau cukur tu..yeaah..! cukup semua koleksi novel dari CND..my febret novelis..sangat gembira okey..aceli novel aku MPC dan takkan melupakanmu dan juga buku 100 pesanan terakhir Rasulullah.. yang takdir itu milik aku..jannah punye..senior kolej..hahaha..mintak aku belikan..kalau tak nanti die nangis guling-guling lak..haha


dan persoalan aku terjawab bile amanWan panggil aku pika..haha..aku tweet die yang aku jumpa die..so tak la tertanya2 dah.. pika pon pika la..haha..jangan pikachu sudah..


lastly..tepek lagi muka tuan punya blog..haha..bape banyak gambar aku letak..janji aku hepy...lalala..



p/s: badan still sakit2 lagi akibat letih berjalan sehari sambil bawak buku yang berat..plez urutkan.

57 comments:

Ezy Chiaki said...

bestnye dpt beli novel..
jeles..
huhu

AmirFX said...

Esok nak try eskrem MekDi gak.. *gurp*

iedchan said...

wahh behsnye..kat ni ye the mall kat ane ni pesta buku..hehe

Kathy Tuah said...

eh, akak pun pegi 1/5 tu..ada di booth karyaseni dri pukul 11.15 sampai kul 1 mcm tu :)

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki >> hee..best sngt

Cik Yatt said...

AmirFX>> sdap gilekan..

Cik Yatt said...

iedchan>> kat dpan pwtc..

Cik Yatt said...

Kathy Tuah >> yeke..tak prasan la kak..huhu

CintaZulaikha said...

aiyoooo, jangan ceta pasal pesta bukulah...meratap hiba akak nanti...uwaaaaaaaaaa~~

nak pi gak...

Zaza Ridzlan said...

wa....jelesnya....mjlh hijabista tu la nak sgt beli tp kt sini xde...berapa rm ye..

Maya Lisa said...

wah ! sekolah saya sebelah tu je ~seseri ~ masa form 4 ~ rindu nak balik ! pwtc kali ni ramai orangtak ?

teha said...

seronok laa dpt g :) hehhe

fatin hanani said...

untung la dpt g kedai buku mcm ni hehe mesti menrik novel2 dia kan..miss pisau cukur tu best x?? boleh x gtau nvel apa menarik lagi hehe.. boleh cari juga nnt..tpi kt kedai buku biasa ni ja la hee :))

Damia Hakimi said...

mcflurry horlick sedaaaap ! tak rugi :D

Cik Yatt said...

CintaZulaikha>> hee..pi la sis.. smpi 6 meikan

Cik Yatt said...

Zaza Ridzlan>> bru tu yg ssh cari tu..10

Cik Yatt said...

Maya Lisa>> yeke..cuti umu..knfem rmai gile!

Cik Yatt said...

teha >> rasa cam nk gi lagi tau..

Cik Yatt said...

fatin hanani>> oke..nnt cik yatt gtau keh

Cik Yatt said...

Damia Hakimi>> yeke? nnt ak kuar aku try

ABU said...

yeah aku ada pegi.. selasa baru baru ni.. ramai gila ong.. tak tngok semua.. tapi semua buku murah murah...bagusssssss....hehehe

Cik Puan Muda Umi said...

best2..dlu pernah pegi jugak pesta buku tapi sekarang jadi malas..kehkeh..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya..yui pon bru beli mjlh tu..

♥ farhana ♥ said...

wahh seronoknyeee...

bpe kilo buku tu?meh2 sy tolong..hehe

man said...

dah brp buku bc 2..hehehehe

J.Syazwana said...

my feveret chicken mc deluxe !
hehehehe

pernah pergi pesta buku dua tahun lepas kot. then x pernah pergi lagi. hehehe

EruzuLiyana said...

diana amir tuh mmg cun la. geram nengok. nak2 pas pakai tudung :)

Mizz ErMa said...

takdir itu milik aku by siti rosmizah? siyes? tu novel terbaru siti rosmizah ke? ahh..kena p serbu popular cpt2 nih..hik3,

lisa said...

cantiknya awak :)
lisa tahun ni x g pun pwtc sbb malas. orang terlalu ramai dan panas dan macam2 bau ada ! :|

Cik Yatt said...

ABU>> yekee...awat tak habaQ mmg rmai gilak

Cik Yatt said...

Cik Puan Muda Umi>> wat mse ni tak prnh nk mlas lagi..hee

Cik Yatt said...

Cik Puan Muda Umi>> wat mse ni tak prnh nk mlas lagi..hee

Cik Yatt said...

nuyui a.k.a miss YUI>> bju2nye lawakan

Cik Yatt said...

♥ farhana ♥>> berkilo2..haha..da sampi rmh tak pe la..mekaseh..

Cik Yatt said...

man>> :)

Cik Yatt said...

J.Syazwana>> wah same..! heee.. mai pi

Cik Yatt said...

EruzuLiyana>> btul2

Cik Yatt said...

Mizz ErMa >> yup2...hee

Cik Yatt said...

lisa>> thanks...hee..mmg pon..tahan jela demi buku tercinta..hikhik

Cik Jannah said...

waaa.. ada nama saya laah yatt ! heheh

Pondok Usang said...

waahh.. byk novel borong.. leh la pinjam.. =)

teyn teyn said...

amboi comelnya dia ..
oh novel , i pon minat! aww.

shahrazali said...

bagus la berpesta buku.....byk kan membaca,,tambah ilmu...asib baik tinggi sket dari anak2 buah...klu x,,dah mcm membe2 sama umo jek ngn diorg..hehe..

cik awi said...

wah seronok sangat pasti ya..

♥e'in♥ said...

wah bestnye... e'in xpenah pegi pesta buku..

Rtp Farra Arisha said...

berbelanja bahan bacaan memang amat menyenangkan...

CekbOlat-bOlat said...

perghh dpt jumpe retiss.. !

#mengipas2 ketiak ( HOT )

teha said...

jeles laa.. kite xdpt g pon.. hahaah !

Cik Yatt said...

Cik Jannah>> mstilah..hehe

Cik Yatt said...

Pondok Usang>> bole2..hee

Cik Yatt said...

teyn teyn>> hee..thanks... yeke..

Cik Yatt said...

shahrazali>> baik..tulah.. nsib tggi..hee

Dianaa said...

Diana pun beli novel byk gila masa pesta buku tu. hihi :D

ainraus said...

tak pernah pergi pesta buku. sebab ain tak suka bersesak-sesak. tapi rasa macam rugi pulak. :(

Saya Disini said...

bestnye p pesta buku

Hanie Dew said...

aku pegi last day.sampai dlm tgh hari jugak la.sekali jumpa datin norjuma ngan irma hasmi.tapi tapi tapi aku tak ambik gambar.nyesal!

pastu round round & disbbkan ramai sgt org hanya satu buku je aku beli.yg lain aku hilg mood nak beli asyik belanggar langgar je. haissh.

zOeY zAu YaH said...

amboi segaknya dia ;)