Saturday, April 14, 2012

Hobi Aku...

 aku rasa semua orang ada hobi masing-masingkan?? ke ada yang takda hobi?? konfem adalah.. tak pon tidurkan hobi korang?? haha.. ngaku cepat.. kalau aku hobi aku banyak kot..antaranya..membaca..tidur tu pon salah satu kot..haha..tak senonohkan..?? sape sini hobi sama dengan aku membaca?? wah ramainyee #tetibe..hikhikhik..


membaca tu untuk pelbagai bukukan? aku semua buku suka kot..kecuali buku tok exam..errr...tu baca tok exam je..wah..terok-terok..hahaha..tapi kadang-kadang suka gak..tengok la tentang apa..kalau berminat sukelah..heee..dan sekarang nie paling aku suka novel..gambar kat atas pon boleh membuktikan camne minatnya aku kat novel..haha..

dulu serius aku anti gile kot dengan novel dan aku pelik dengan orang yang baca buku tebal-tebal nie..haha..sekali bila dah berjangkit tahulah sebabnya apa..novel nie kalau dah start baca memang tak boleh nak berhenti kot..tapi aku tak dalam kategori kritikal la..ada orang sanggup tak buat apa-apa sebab baca novel kot..novel pertama yang aku baca dan membuatkan aku terus minat membaca novel adalah novel bicara hati dari Damya hanna..pelik kot sapa tak tahu novel bicara hati nie lagi-lagi perempuankan.. sekarang kat astro ada drama pasal novel nie..tapi serius yang drama tak best..sebab hero die tak macam tengku syahran dalam novel..mencik2..#emo



eheem3..jangan ingat aku ada koleksi novel jer tau..yang ilmiah pon kena ada beb..lagi-lagi yang tentang agama sebab banyak yang kita kena tahukan..sebab dengan membaca nie...banyak kebaikan yang kita dapat..aku rasa tak rugi apa-apa habiskan masa untuk membaca dan keluarkan sedikit duit untuk beli bukukan..betol tak.?? dan nanti kalau dah ada rumah sendiri aku nak ada mini library..auuww..best-best..


dan..majalah kegemaran aku majalah remaja..mungkin satu hari nanti baru tuka selera kot..time-time dah cukup dewasa baca buku tentang keluarga ke anak-anak kew..eh..? hehehehehe..


dan untuk pengetahuan anda-anda yang kaki novel..Siti Nur Dhuha punye karya yang terbaru dah siap..! SND adalah salah satu penulis novel kegemaran aku..novel  SND semua best-best weh..!! ..kalau korang tengok kat gambar atas tu..semua novel SND aku ada..wajib ada..! haha..so yang nie kene beli gak..dia kata bulan 5 nanti dah ada kat pasaran..dan ada kat pesta buku nanti..jangan lupa beli...tak sabar nak baca..huuu...


p/s: ada dalam 5 buah novel masih belum baca..heee

58 comments:

Terbang Bersamaku said...

sy pun suka baca novel jugak..tapi tahun 2012 nie blum ade bli novel bru..busy ngan kerjam tak semnpat nk baca novel..huhu(==)"

fatin hanani said...

wah hobi kita sama suka baca nvel hehe
fatin dulu pun x suka novel..first start baca dah melekat smpai la hehe :D
tapi buku ilmiah hehe..xdk la koleksi..novel ja hehe

asfira aminuddin said...

zaman suka baca novel i tyme sekolah sekolah dulu. now i suka baca novel by sophie kinsella. u patot try babe :)

Nora Karim said...

bestkan tgk buku byk kat rak buku... heheh :D

AmirFX said...

Gua punya hobi adalah tidur dengan berjaya.. haha..

ieda said...

wah2 banyak nyeee
biasanya remaja memang suke baca novel .. akk dari sek x minat ..
ada kawan akk dah tua2 macam akk nie punn suke layan novel ekekek ;)

Mr.She said...

haa.. same la kite, dulu x minat novel. tp bile dh start layan cambest pulak :D

Cik Yatt said...

Terbang Bersamaku>> yekee..nnt pi la pesta buku beli..

Cik Yatt said...

fatin hanani>> hee,. dsyatkan penangan novel nie..hee..

Cik Yatt said...

asfira aminuddin>> yekee?? nnt try cari lah..

Cik Yatt said...

Nora Karim>> best2..nnt nk wat rak buku bnyk2 hee

Cik Yatt said...

AmirFX>>> wah bgus2 hobi tu..haha

Cik Yatt said...

ieda>> stengah org mmg tak bole minat.. ade..da jd mak2 pon kaki novel tau..hee..cik yatt mngkin kot.

Cik Yatt said...

Mr.She>> rmai org cmnie..hee

shafiq said...

hehe , saya baca buku motivasi jer , hehe , :D ,

Romeo Laut said...

Cari buku Bumi Manusia, dari pramoedya ananta toer. Sumpah best. Tapi itu novel lama. Susah sikit nak cari. Tak pun, cari novel Imam, dari Abdullah hussain. k, singgah2 blog awak je pun. bye.

Kathy Tuah said...

sy suka baca novel tp jarang beli novel..tapi bukanlah pembaca novel yg tegar..hehe..

Ezy Chiaki said...

hobi kite same!
hehe..
dulu2 sllu beli mjlah remaja tp skrg dh xbeli..
sbb dh xremaja lg.. ekeke

Zakaria's daughter said...

hobi saya tidur.
tidur hobi saya.
tuhh jekkk.

teha said...

haihh.. bnyk nyee koleksi die !

Ara Abady said...

waaahhh..saye x suke baca novel..baru 1st page kompem dah tido...hwa3...klo buku ilmiah, ade la baca2 sikit..saye lagi suke mengait... >.<

Cik Yatt said...

shafiq>> bgus2..bole motivasi org cmni..hehe

Cik Yatt said...

Romeo Laut>> tak brape mint novel lama pnulisnye lelaki..hehe

Cik Yatt said...

Kathy Tuah>> hhe..tapi pnulis novel

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki >> msti bnyk gak novel niekan?? hee..cik yatt remaja lagi..auw

Cik Yatt said...

Zakaria's daughter>> zzzz

Cik Yatt said...

teha>> hehehe

Cik Yatt said...

Ara Abady>> hee..dulu2 cmtu gak.wah mngait..cik yatt tak tahu.

lisa said...

Memang betul kalau dah ada novel susah nak berenti sbb selalu nk tahu apa sambungan dia kan.huhu lisa skrg x beli novel dah,takut ketagih teruk. Cukup2lah dengan satu novel yg buat lisa tak tidur malam haritu :-(

CekbOlat-bOlat said...

perghhhh manyak giler.. bolat pun suke bace gak,tpi xde la smpai gitu =..=

novel yg speakersekolah bgi pun x hbes bace lagi.. ekekkeke

renaPuteh said...

saya pon suka baca novel jugak... kadang2 sampai nanes3... uwawa...

follow sini..jom join segmen yqa

http://yqarenaputeh.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-yqa-blogwalking-up-follower.html

Cik Yatt said...

lisa>> hee..ck yatt oke y e..bole je tdo..lisa ni.thap kritikal nie..hee

Cik Yatt said...

CekbOlat-bOlat>> hee..tu bru skit kot..tggu la nnt bertmbah2

Cik Yatt said...

renaPuteh>> wah ni btol2 feeling niee

azalia hjsalleh said...

minat gk baca novel..
time dh habis belajar/ cuti penggal boleh la layan
masa study/ dh masuk belajar.. elak jauh2 nak baca.. if kempunan sekalipun.. bce cerpen jer..

x penah lg baca karya SND.. nanti nk try tgk =))

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama dah tak beli novel ni..hihi.

are_lin@yu said...

hih samalah hobi kita.dulu tak suka sangat tapi sekarang boring2 msti bli novel..hehe

Hanamiko Sakura said...

perempuan dan novel tak boleh dipisahkan.. hehe err, ada ke statmen macam tu ek.. hehe

CintaZulaikha said...

mak aihhhh, banyaknya yg tebal2 skrg nuh banyak sgt novel kat pasaran. kekadang tu terbeli yg tak best. awal2 baca dah bosan, tu yg wisau tuh. buat rugi duit ja. jadi kalau nak beli kena teliti btol2..takot buku tuh jadi habuk ja nti.

syafiqakarim said...

saya suka membaca !
yihaaa.haha.selain itu..hm.tido?

Teenager Housemaid said...

aaa..saya pun suka membaca! xD

Mizz ErMa said...

fuyoo..cayalah..kat umah saya pulak, rak2 sume penuh dengan komik2 aje..kalo tuan belog pon suka baca komik, nnti boleh ler kita tukar2..=P

aRa ❤ aFiq™ said...

ara smpai skrg xsuka bace novel.. cne ley tminat ni? hehe..

emy zulaiha said...

emy suke bace novel jugak! hehe :) eh same! tido n makan mmg hobi emy! sbb tue bam bam!! haha :)

Juliet_iRa~" said...

kita pn kaki novel juga..ngee

:D

Cik Yatt said...

azalia hjsalleh>> yeke.. best woo.kne try..srius..

Cik Yatt said...

nuyui a.k.a miss YUI>> beli2..hihi

Cik Yatt said...

are_lin@yu>> msti bnyk gak en?

Cik Yatt said...

Hanamiko Sakura >> ade2..hihihi

Cik Yatt said...

CintaZulaikha>> hee..kbnykn novel2 cik yatt mmg dah survey dulu..tpu SND pnye mmg takkn rugi klu beli

Cik Yatt said...

syafiqakarim>> saya pon..!

Cik Yatt said...

Teenager Housemaid >> yeyy..sama!

Cik Yatt said...

Mizz ErMa>> suke bce tapi tak suke beli..hehe

Cik Yatt said...

aRa ❤ aFiq™>> ce try bce 1 novel yg sngt best..knfem pastu suke novel.hehe

Cik Yatt said...

emy zulaiha >> geng..!

Cik Yatt said...

Juliet_iRa~" >> :)

Hanie Dew said...

waaa...aku nak rompak sume buku dan novel ko.. aku pun suke membca. sgt suka. dan aku selalu ckp kat jue kalau aku ada rumah sendiri nak reserve satu room untuk mini library.sama la kitaa..

Cik Yatt said...

Hanie Dew >> haha..bhye nie.. msti bnyk bku gakan.. wah..bestnye ade mini libry..huhu