Wednesday, May 30, 2012

Lagi Sekali.! Yang Mana Satu.??

hye korang.. hehe..lagi sekali entry mintak pendapat korang..entry yang pasal kasut tu..terima kasih untuk semua pendapat-pendapat korang.. sangat hargai..! suke tengok komen-komen korang..tersenyum-senyum aku baca tau..hihi..

erm..kali nie nak tanya pendapat korang pasal gadget pulak..aku tak la arif sangat bab-bab ni..korang mesti lagi tererkan..so nak gak tau pendapat korang..aku dalam perancangan nak beli tablet..erm..senang nak bawak pi mana-manakan..ringan je..laptop punyelah berat..aku ni tak la gagah sangat pon..hoho..


untuk orang yang gila online macam aku nie..senang kot dah ada benda nie..kuar hangout bawak benda nie jer..so ada dua pilihan.. samsung tab 7.0 atau pon 7.7..aku dah usya kat kedai..tokey kedai tu die lebih syorkan aku beli 7.0..sebab die lebih kecik dan senang nak bawak..7.7 nie pon tak lah besar sangat pon..kalau harga ofcoz 7.0 lagi murah..beze dalam Rm200 lebih dekat Rm300 camtulah kot..

dan tokey kedai tu die terangkan kat aku sikit-sikit pasal perbezaan tab nie.. kalau 7.7 skrin die lebih cantik sikitlah dari 7.0..nampak jugakla bezanya..tapi bagi aku taklah ketara sangat..function die..lebih kurang jer sama..saiz kemera aku tak ingat..tapi rasanya berbeza kot..kalau beza 7.7 maybe besar sikit..tapi dua-dua boleh buat panggilan..


bila aku fikir-fikirkan macam okey je kalau aku angkat 7.0.. sebab function die lebih kurangkan dan lebih murah..tapi entah lah..ehehe..so apa pendapat korang?? sharelah nak gak tahu..mana tau korang lagi pro pasal tab niekan..




p/s:: samsung s2 lagi mahal nokk..haha..ada rezeki nak dapatkan gak satu..hehe

67 comments:

teratak hati said...

Wah bestnya..tringin gak nk ada tab..hee..klu function lbh krang je tk byk beza kn, bk amek yg mrah tu..jmat 200 blh msk tbung..

miss Fyqa said...

hukk..bestnya nk beli..fyqa lg tak reti bab2 gadjet ni.. ^__^ beli la yg mane berkenan dihati. hehe

Hana Soffelia said...

Vote 7.0. ^_^ seronoknya org ada bnyk fulus. terliur kita nak satu. kahkah

gdsbnga said...

yg kedua kot . hehe .
kasut haritu dah beli kak ?

fatin hanani said...

better ambik yg mint lah hehe
kalau dh sama ja baik ambik 7.0..lari bnyk kowt 200 300 tu hehe..klu mampu no hal hehe

Aujinz said...

amboi kemain dia nak bantai Samsung sekali dua jenis... koh koh koh..

kalau saya, ambik yang terlatest laa 7.7 .. koh koh koh..

Ezy Chiaki said...

amek dua2 skli ok kot..
haha

Boni JLL3 said...

saya pun tak tau nak komen apa.sebb saya pun tak pandai sangat. saya pun pakai nokia xpress music je ni

jaakechik said...

kalau tanya jaa jaa syor yg 7.7 sebab......dia besar skit. kecik sgt x lawa jugak.

MawardiYunus said...

xtau nak komen ape huhu,

Cik Yatt said...

teratak hati>> ermm tu lakan..

Cik Yatt said...

miss Fyqa>> berkenan yg......haha

Cik Yatt said...

Hana Soffelia >> haha..mntk sponsor ni..

Cik Yatt said...

gdsbnga>> lom.. bln 6 nnt kot..hee

Cik Yatt said...

fatin hanani>> tulah..erm...fikir2..

Cik Yatt said...

Aujinz>> koh koh koh.. mne de skali dua amik satu ja

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki>> haha bankrup den

Cik Yatt said...

Boni JLL3>> ehehe baik..mekaseh

Cik Yatt said...

jaakechik>> yeke...okeyh

Cik Yatt said...

MawardiYunus>> haha,,mekaseh..

Hans said...

beli samsung galaxy yang harga RM3ribu lebih tu
ada sensor bagai
lagi best
ehehehehe

Puteri Iqa Izyan said...

adess. tak tau pula tablet2 ni oky ke tak, mcm mane ghupe. :P

btw, buat pilihan yg bijak. buat research dulu. kang menyesal kemudian hari susah jugak. heeee :)

Rtp Farra Arisha said...

you should get one of those. ikutkan kata hati (kalau ikutkan kata hati pertama biasanya tidak rasional, tidak betul dan salah). jadi berfikir dahulu sebelum membeli. kalau kedua-duanya mempunyai fungsi yang hampir sama, then i suggest you to get 7.7. :)

✿Lady Ainaa✿ said...

huhu... bg ena dua2 okay.. but ena lbh suke kai lappy kalau nk memblog.. senang.. hehehe

BP Boy said...

err cik yatt, saye mmg giler enpon & saye nak bg pendapat..
TAPI saye tak tau la psl samsung galaxy tab.. sbb klu tablet ni saye aim iPad & ASUS eePad jek..

tp from description cik yatt tu, rasenye better amek 7.0 kot.. ckp nak bg senang online kat maner2 kan, 7.0 sesuai la sbb ringan sket.. murah pon murah.. =)

m!3yr4h_LolLy said...

untunglah kan nak beli tablet nie. hehehe. mieyrah tak tau sangat pasal nie.

m!3yr4h_LolLy said...

untunglah kan nak beli tablet nie. hehehe. mieyrah tak tau sangat pasal nie.

Cik Yatt said...

Hans>> takde bnyk dwet cmtu..! hahahhaa...

Cik Yatt said...

Puteri Iqa Izyan>> mmg2..hee..tokey kdai suggest en 7.0

Cik Yatt said...

Rtp Farra Arisha>> mekaseh pndapat... ^__^

Cik Yatt said...

✿Lady Ainaa✿>> tapi lptop bsar sngt nk bwak pi shopping..hahaha

Cik Yatt said...

BP Boy>> waaaaa..ipad mahal gilak kot.. alaa beli2 yg mmpu saja..haha..mekaseh pndapt :)

Cik Yatt said...

m!3yr4h_LolLy>> merancang je ni..hehe

Bobo said...

7.0 nampak lagi smart dari 7.7 tu.. belikan satu bleh? kehkehkeh..

Noraim said...

kalau gadjet ni sy surrender awai2. mmg taktahu langsung. huhu.

syafiqakarim said...

kalau function sama.
better amek yg murah je.duit baki
bole simpan.gpun gadget ni makin up.
makin byk keluaran.

ainraus said...

amik yang awak suka la sayaangg.
kalau amik mahal tapi hati tak tenang, nanti tak best. lagipun function sama kan? :)

shahrazali said...

mana2 pun boleh....hehe...ikut kata hati sendiri jek....baru la rasa puas...n klu rasa tersalah beli pun tak rasa menyesal kn...hehe..

Cinta Misteri said...

CiM tengah mengecek en.hubby belikn galaxy note. Sdgkn kwn2 keje dh pkai S2, Nexus...ada gk yg dh planing nk beli S3. Huiuhu

✿ Cik Nisa ✿ said...

warhhhhh best yer .

Nurrul said...

Nurrul tak pandai nak bgitahu mana yg lebih better.. up to u lah dear.. :) kamu yg nak pakai kan.. hehe

msredcheesecake said...

tengoklah nak guna untuk ape... surfing, fb, twitter je ke atau nak main game...

Ann Ishak said...

for me, kalau sama lebih kurang je function...yang membezakannya cuma screen saja, baiklah ambik yang 7.0

Izara4eva™ said...

beli 2 ye.. 1 ntok ara. haha..teringin nak beli gak.. tpi xde duit..

ctm said...

Fuyoo best lah ada duet :D haha

Cik Kay Jue said...

huhu.. ckj pun pening.. hahaha..

Azee Hana said...

teringin jugak nak macam ni,,tapi x berapa nak mampu..huhu

sufi said...

samsung..? ape tuw..? hhaha.. ;)

Mizz ErMa said...

wah, cayalah cik yatt..hehe sy pon xtau nk plih yg mana, cik yatt kena ikut kata hati la sbb kalo slh plih karang, menyesal pulak..tol x? hehe

Cik Yatt said...

Bobo>> blikan satu??? errrrrrr

Cik Yatt said...

Noraim>> hee

Cik Yatt said...

syafiqakarim>> tu lakan

Cik Yatt said...

ainraus>> baik awak :)

Cik Yatt said...

shahrazali>> kata hati erm..erm..erm..hee

Cik Yatt said...

Cinta Misteri >> amboi..hee..note bsar sngt la pakai pen tak mint..

Cik Yatt said...

✿ Cik Nisa ✿>> ^__^

Cik Yatt said...

Ann Ishak>> ingt mcm tulah..

Cik Yatt said...

Izara4eva™>> tak mau..! haha

Cik Yatt said...

Azee Hana>> ni pon nk kmpul duet dulu nie..

Cik Yatt said...

sufi>> ayam goreng sos telur.. haha

Cik Yatt said...

Mizz ErMa >> btol2..tnye hati jup..wahai hati mana satu eh..? hihi

♥ sitifarhana ♥ said...

7.0 pon okeyy..sy mmg ingat nak beli..tp tu la,tak mmpu lagi..zzz :(

cikwahidaidris said...

alamak !! sy pon xtau sgt pasal gadget ni. hihi

sufi said...

7.0 ;)

♛ Dea Arematt ♛ said...

wah.. best ny.. xmampu kot..huhuh

Cik Yatt said...

♥ sitifarhana ♥ >> kpul duet sama2 jum hee

Cik Yatt said...

sufi ^_______^ oke