Saturday, May 26, 2012

Tenangkan Fikiran..

owh hari ni mood aku adalah sangat tak okey.. bangun-bangun pagi dah setat tak okey..tak bestkan bangun pagi mood terus tak okey..hurmm...time nak balik dari rumah abang aku pon bukan aku yang drive..abah yang drive..eceli abah suruh aku yang drive..tapi serius takde mood langsung..dan sebenarnya aku tak suka drive time mood aku tak okey..

lagi-lagi abah suke tegur aku drive lajulah apalah..tu kadang membuatkan aku lagi hilang mood so better abah yang drive..more safetykan..dan kalau tak tengahari tu aku pergi kenduri ikot abah dengan ibu rumah kawan dorang kenduri kawen..tapi aku tak pergi pon..takde mood membuatkan aku tak pergi..aku malas nak gosok baju, malas nak bersiap..

tidur dan bangun blek pon mood still tak okey..so aku decide nak pergi lepak tasik proton..cakap dengan abah..mula-mula die macam tak bagi sebab sorang-sorangkan..tapi nasib die bagi jugak..huhu..dalam pukul 3 lebih aku gerak..tasik nie dari rumah aku tak sampai sejam kot..tapi memang kena pergi naik keretalah..jalan kaki semput nokk..



time sampai tu cuaca agak panas jugaklah, tapi tak sampai dalam 5minit elok pulak redup..hurmm..macam tau-tau je mood aku tak okey...


okey duduk lepak sorang-sorang..kadang-kadang kita perlukan ruang untuk bersendirikan..okey duduk dan cari balik mood yang hilang sambil menikmati permandangan dan udara..tarik nafas dalam-dalam dan hembus..kalau kat kolej aku cari time pergi mall lepak sorang-sorang..


eceli first time aku pergi sini sorang-sorang..takut gak sebenarnya mula-mula..pastu okey dah..selalunya berdua dengan buah ati.. tak ramai orang pulak kali nie..selalunya hari cuti ramai gak la orang..kadang-kadang ada pengantin buat photoshot, hari ni ada sepasang je pengantin buat photoshot..seronok jer tengok..huhu..


tak lama pon aku lepak sini dalam sejam lebih..tak bole nak lama-lama sebab dah petangkan..tasik nie gak biasa couple-couple lepak..aku pon termasuk la jugak tu...ahaha..tapi mana nak selalu masing-masing jejauh..erm pastukan korang nak tau tak..ade sepasang couple nie..dorang dah nak balik time tu..naik moto..so aku cam saje je tengok orang dating jeles la katakan..hihi..

tapikan..time aku pandang dorang tu..pakwe die boleh pulak kenyit-kenyit mata dekat aku..time tu awek die ade kat belakang die kot..serius lelaki camni sangat jilake...!!! ade awek dengan die boleh gak buat macam tu..mula-mula aku ingat aku macam salah pandang..sebab aku nie rabun, bila aku tengok betul-betul banyak kali kot die buat..pergghh..kalau ada pistol aku tembak tepat kat kepala die..tak semegah perangai..puuiiihh...!!!!


lepas lepak sorang-sorang camni..adalah rasa kurang sikit..so kurang bila stress jangan buat benda bukan-bukan keh...buatlah perkara yang korang akan rasa tenang balik..cari kembali mood yang hilang tau...jangan biar die hilang terus..tak best nanti =)


"apapun yang terjadi kukan slalu ada untukmu"
"janganlah kau bersedih coz everything's gonna be okey"

63 comments:

teratak hati said...

Lepak sorang2 kt tasik tk prnah buat..

man said...

lain kali ckp je kat awek dia 2

farah said...

syok jugak kalo lepak sorg2 tenang fkiran.. hee :)

Terbang Bersamaku said...

smoga mood akan kembali ceria ye...sabar k..

fya zainal said...

Ala ciannya apsal xda mood :(

But bila relax2 sndri lepak dekat tasik or sumwhere yg tenang sgt besr :)

syafiqakarim said...

wa pun selalu suka lepak sorg kt tasek.
wa lagi lah.forever alone.sobs

shedameor said...

jangan sedih2 :)

Ezy Chiaki said...

saye prnh lepak sorg2 kat tasik..
tym 2 mmg tekanan giler..
siap nanges2 bagai..
hahakk

jaakechik said...

tenang je tempat ni. hrm sesuai utk release tension.

jaakechik said...

tenang je tempat ni. hrm sesuai utk release tension.

Cik Yatt said...

teratak hati >> dah kawen ssh la nk buat..hee

Cik Yatt said...

man>> mlas lah..kang jdi gado..da la sorg2 je time tu

Cik Yatt said...

farah >> try lah :)

Cik Yatt said...

Terbang Bersamaku>> okey..thanks :)

Cik Yatt said...

fya zainal>> adelah..heee.. btul2 sngt best...

Cik Yatt said...

syafiqakarim>> haha..jgan la wat ayat sadis sngt der..

Cik Yatt said...

shedameor >> :)

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki>> sbb tertekan la sampai sini sorg2..huhu

Cik Yatt said...

jaakechik>> yup tenang..btul2..release...

Yumida said...

ske tgk pic ke-2 tu...
slepar domu...so kiut!

Rara Nasiha said...

bila sy rasa tak tenang, sy akan bawak kereta tanpa hala tuju. rasa tenang je, tak perlu pikir apa-apa :)

miss Fyqa said...

npe ni?. moga mood kembali ceria :D:D

Zakaria's daughter said...

haha. jantan mcm tuh mmg taleh pakaii.
tuh pakwe makwe , okay lah belum tentu ada jodoh.

tapi kalau kene kenyit mata dengan laki orang tak ke lagi mcm pehhh.

gilosssssss.

fatin hanani said...

hehe kadg2 lepak sorg2 kat tasik ni bagus juga..
boleh muhasabahkan diri hihi :D

Mizz ErMa said...

wah, respek betul lah dengan tuan belog..sanggup p lepak sensorang kt tasik semata2 nak cari mood yg hilang..kalo sy, hm..sy buat xtau je kot? hehehe tang kapel tu pulak, eeii..menyampah nye, kesian betul awek die dpt pakwe yg gtl mcm tu..

Cik Yatt said...

Yumida>> heheh..eceli ade beg domo gak..

Cik Yatt said...

Rara Nasiha>> eh..penat lak cmtu..haha..tkot sesat lak.

Cik Yatt said...

miss Fyqa >> mood hilang..hee dah okey dah :)

Cik Yatt said...

Zakaria's daughter>> mmg pon..puuiihhh!! tula nseb lom kawen.. tu klu kawen ngan laki cmtu..adoyy.. klu laki org?? lagi tmbh2 jilake..

Cik Yatt said...

fatin hanani>> hee.yup2..btul tu btul

Cik Yatt said...

Mizz ErMa>> hee..klu dok rmh tak ilang nnt..hehehe... tu lah..ksian awek die..ish..tak bekkan..

Mr.She said...

hensem ke laki tu? cam hampeh pulak perangai :3

Bobo said...

satu je nak pesan : jgn drive lelaju kay? hehehe.. singgah bw mlm2 ni.. :)

Asyiqin Haulisah said...

dia mmg kalau dah bosan, mcm2 benda boleh jd. kannn.

Cinta Misteri said...

Moral of d story: hati2 dgn mata bf kamu bila brsantai d tasek. Tp klau bf kamu spesis yg mcm tu mmg le sengal. CiM jumpa sepak laju2 18x biar juling trus mata dia.

Nurrul said...

BEtul kadang2 kita perlukan masa sendiri untuk ambil mood fresh ! :D

Cik Yatt said...

Mr.She>> tak,,!! mmg hampeh

Cik Yatt said...

Bobo >. tak laju pon :)

Cik Yatt said...

Asyiqin Haulisah>> btol

Cik Yatt said...

Cinta Misteri>> hee..tapi bf kite tak camtu.. klu die buat..tau lah..! hee

Cik Yatt said...

Nurrul >> ^_________^

faridah nazurah said...

lah.. mana pergi mood tu? haha

MawardiYunus said...

xsuke lpak sorg2

aRa ❤ aFiq™ said...

kdang2 best gak lepak sorg2 , nk tenangkan pikiran an :)

✿Lady Ainaa✿ said...

wahhh proton city... tempat ena berjog setiap pentang *Kalau rajin*.. hehehehe... jgn moody2 key??? chill ^.^.. nice scenery

Hasrina said...

kadang-kadang suka jugak lepak sorang2. tapi kat tasik belum pernah lagi.

Liyaa Mf said...

Apsal stress sangat ni? Rileks, rileks okey? Hehe. Btw, yg laki kenyit2 mata tuu, rasanya cam menambahkan stress je. Kang bengang kan laki camtu kan? Betui dak? Heeee :P

SYAH'IZZAT said...

tenangkan fikiran.. then kentot. best! haha ewww xp

hafiz hafizol said...

Kunun comey ah tu ambek gambar selipar domo !

Boni JLL3 said...

iksh!! beraninya dia lepak sorang2.. jangan buat lagi k.sangat2 bahaya

-SUPERGIRL- said...

betul tou . Kdg2 kte perlukn mse utk brsndrian . .

inche hlovate said...

fire mate mamat tu!!!

*okay dia dah buta*

ch000tz axoera ヅ said...

cantek tempat tu

msredcheesecake said...

akak kalu moody men game..hheee

Hanie Dew said...

uh? lepak sensorang? bestu sapa yg shoot pix ko..ahha!..jeng jeng jeng.

Azee Hana said...

seronok jugak lepak macam tu kan..depan tasik...pastu layan lagu..hee

Cik Kay Jue said...

betul tu.. cara yang paling baik untuk stabilkan mood ber uz'(bersendrian).. munasabah diri cara ketenangan... hehe..

mr.syazwan said...

klau duduk berdua weeeeeeeeeee

mmg tenang dan best kan kan

hahaha

tirahzairi said...

sambil layan lgu jiwang best gak...hehe

Teenager Housemaid said...

hope awak okey sekarang..:)

♥e'in♥ said...

gaduh dgn bf ke? sabar ea..

J.Syazwana said...

suka lepak tempat2 camni. tenangkan fikiran. huhuhu

✿ Cik Nisa ✿ said...

tenang jer fkiran kn .