Friday, May 25, 2012

Jum Tolong..

assalamualaikum..
selamat berhari jumaat..hari nie sejuk jekan..selalunya dekat rumah lom tengahari kadang aku dah rasa panas tapi rini sejuk, kaki aku sejuk je..walaupon tak pakai aircond..erm..entry kali nie mungkin pendek je kot..eceli korang ada terbaca atau terdengar mana-mana blogger lain post pasal ada salah sorang kawan blogger kita yang rumahnya terbakar??

aku ada terbaca..mula-mula aku nampak member blogger post status kat fb..pastu aku terjumpa blog tuannya..dan dia ada cerita kat entry die..korang boleh klik sini http://www.blogammar.com ..menurut dari ceritanya rumah die 100% terbakar...tapi family die alhamdulillah semua selamat..korang bayangkan 100%..kalau camni maknanya takde satu harta pon selamat..ya Allah kesian sangat..dah la kita tak lama lagi nak berpuasa pastu beraya banyak kot nak gune duit..

aku tengok gambar die adik beradik ramai kecik-kecik lagi..dan ada adik die yang dah siap beli barang nak masuk kolej tapi semua dah terbakar..serius kesian sangat..so jika kita ada rezeki lebih apa salahnya tolong sikitkan..walaupun sikit sekurangnya dapat membantu..korang boleh pi blog die kat situ ada no akaun die..jika kita mempermudahkan urusan orang lain..insyaAllah, Allah akan pernudahkan urusan kita pula..aminn..



p/s: takziah untuk keluarga Ammar..semua yang berlaku pasti ada hikmahkan..

15 comments:

Yumida said...

takziah utk rakan blogger kita..tringat pulak bln puasa thn lepas umah pak ngah sy hangus dijilat api..mmg menyedihkan..bila part2 raya nanti

follower ke 875

aRa ❤ aFiq™ said...

hari tu ara ada gak bace pasal ni.. kesian kan.. nk buat cane malang tak berbau..

ms teyn teyn said...

ya Allah , kesian nya.. semoga Allah memberi rezeki berlipat ganda untuknya.

yad'z said...

hurm.. kesian..

edda(",) said...

ya allah... siannyee... pose dah nak dekat nieee... mungkin ada hikmah disebaliknyaaa...

tirahzairi said...

setiap yg berlaku ade ganjarannya...semoga keluarga tabah :)

Cinta Misteri said...

Salam takziah utk Ammar. Jp ag nk p jengah blog dye

M Fizan said...

inalillah. sedihnya. hari ni kita menolong, esok lusa kita ditolong. kalau la boleh bantu dia :(

Hans said...

semoga ramai membantu blogger Ammar
amin

teha said...

semoga dia tabah :)

Cik Yatt said...

Yumida>> mmg sdeh...

Cik Yatt said...

aRa ❤ aFiq™ >> btol mlang mmg tak berbau

Cik Yatt said...

ms teyn teyn>> amin..

fatin hanani said...

takziah lah utk keluarga mereka..
mmg sedih..semua habis terbakar..habis semua barang2 penting..kecian sgt.hope depa tabah la :)

✿ Cik Nisa ✿ said...

kesian yer dia . moga dye kuat semangat n tabah mnghadapi dugaan .