Thursday, May 10, 2012

SELAWAT SYIFA

assalamualaikum..hari nie, aku just nak update simple jer..pasal selawat syifa..erm..actually, banyak kebaikan yang kita dapat kalau kita amalkan selawat nie..bila dengar selawat nie..mesti aku teringatkan zaman sekolah aku dulu..time tingkatan 6..aku duduk asrama..sebelum pergi sekolah..mesti kitorang kena beratur dulu..pastu nasyidkan selawat nie..rindu time tu..pagi-pagi sebelum ke sekolah mula belajar dah setatkan hari dengan selawat..

sekarang nie..duduk kolej, susahlah nak buat benda nie..#kutuk diri sendiri..kalau sekolah dulu dah macam benda wajib buat..so memang la buat..payahkan bila macam benda wajib je baru nak buat..kalau tak...hurmm...


kelebihanya banyak kepada kesihatan tubuh badan..menyembuhkan penyakit..tapi semuanya dengan izin Allah..kita sebagai hamba ikhtiar mana yang baikkan..takkan kalau sakit nak biar je, tak cuba nak cari ubat..sampai bila-bila tak mahu sihat kalau macam tu..kalau korang nak tahu apa kelebihan selawat syifa nie secara lebih terperinci..korang google jer..mest jumpa punye lah..



p/s: benda baik, tak rugi apa-apa kalau kita amalkan..

4 comments:

Cik mama said...

samala cik mama masa sekolah dulu, sampai skg sntisa ingat, klu nak tidokan anak pun selawat syifa..

zOeY zAu YaH said...

yee btul slh satu usaha...

semutsengal said...

aku rasa aku hafal selawat ni, tapi kurang amalkan je.

chemay said...

chemay baca selawat ni time nak tidurkan anak sedara chemay tau.
pastuh before chemay tido.
sebab chemay susah nak tido.
so baca zikir2+selawat2 yg chemay tau sampai tertido.
:)