Friday, January 27, 2012

Serius Terharu Sangat...!!

semalam aku telah mendapat sebuah bungkusan yang telah membuatkan aku senyum tak berhenti dan mengalirkan air mata terharu..sebabnya bungkusan yang aku dapat nie..di pos dari buah hati tersayang..sebenarnye die buat surprise tok aku..katanya barang nie tok member kitorang, dan mintak aku tolong paskan..tapi kat situ dah nampak macam pelik kenapa tak soh member kitorang tue yang ambil sendiri..tapi malas nak tanya banyak, ikot jela..akukan mendengar kata..hehehe..


ni ha, bungkusannya..sehari je dah sampai..die pos dari kedah..bagus betul pos laju nie..memang lajulah perkhidmatan tu..ce teke ape dalam bungkusan nie?? heee..


mula-mula bukak kertas minyak..terpampang pulak surat khabar..saba jelah..dekat 7 lapis die balut dengan surat khabar..nie mesti kes balas dendam..sebab aku pernah buat kat die macam tu time bagi adiah..hehehe..pastu, barulah terjumpa bungkusan pembalut hadiah belang-belang nie..bile bukak kotak dalam bungkusan nie..ait..ada bungkusan kecil lagi..haha..


ni ha bungkusan kecik yang aku cakap tu..belang-belang jugak..hee..tapi ni balutan tak pelik cam yang atas tapi nice sangat..pandai si buah hati balut..die kate first time balut hadiah..banggenye rasa jadi orang pertama yang menerima hadiah yang dibalut si die.heee..hati-hati tau time bukak balutan nie..takut koyak..sayang tu, utusan dari buah hati..ngeeee..


okey..ini adalah kejadian selepas hadiah selesai di bukak..hamik, dah tak macam rupa katil dah..penuh dengan surat khabar..tak die balut..die selit-selit dalam kotak..boleh lah aku cari bahan untuk esemen jurnalism aku..sebeb lecturer soh cari bahan dalam surat khabar..hehehe..jimat..


dan..dan..dan setelah bersusah payah membuka balutan yang berlapis-lapis..jumpa jugak harta karun yang tersembunyi..WAAAHH..!! novel siti nur dhuha..lama aku cari novel nie..dapat jugak akhirnye...suke sangat..sangat..sangat...!! cukup dah aku kumpul koleksi novel daripada hasil penulisan siti nur dhuha..thanks B...Muaaaahhh10x...!!!! keychain kesayangan die pon dah jadi milik aku..ngeh3..die saje balut banyak-banyak sebab risau hadiahnye rosak..die nak hadiah tu sampai kat aku dalam keadaan yang baik..


dan akhir sekali..surat cinta*1st time dapat.. yang..so..so..so..so..suuuweeeettt...sangat..!! nangis + senyum aku baca..perasaan yang susah di ungkap..macam zaman dulu-dulu tulis kat kertas kajang..tapi aku tetap suke..ah..semualah aku suka..apa je yang buah hati bagi, tetap suke..suke..dan suke..! siap bagi pesanan jangan bawak kereta laju-laju lagi..hehe..aku bab bawak kete memang nak laju-laju je..heee..;P


p/s: hepy sangat.! =)

34 comments:

Ezy Chiaki said...

novel 2 saye dh beli..
ntah ngape novel 2 xkene ngn jiwe saye..
huuuu

ArT-Mashi said...

wah..romantik..jelez...
sweet sngt..hehe

AmirFX said...

Tak nak kongsi surat cinta tu sekali ker? haha.. Olololooo..

miss Fyqa said...

nanti share la citer dlm novel tu eh. Hehe.. dh lama x bc novel. :D

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki>>

yeke..kite lom bce lagi.

Cik Yatt said...

ArT-Mashi >>

heee..*blushing

Cik Yatt said...

AmirFX>>

hahahha,,mne bole..!

Cik Yatt said...

miss Fyqa>>

jum pi shah alam..krnival krangkraf..bnyk novel.! he

ILA HonEyBuNNy said...

besttt novel tu..hehhe

wah3...surat cinta tu...soooooo sweet lah..;)

misluvcoklat said...

serius sweet !

Joe_Hans said...

wah2... sweet sungguh! :)

Cik Yatt said...

ILA HonEyBuNNy >>

tengh baca novel tu..hee

hee..first time dpt surt cnte..

Cik Yatt said...

misluvcoklat>>

:)

Cik Yatt said...

Joe_Hans>>

nnt wat at awek hang na..hee

♥ NaurahBaiti ♥ said...

auwwww! jealous nyeeee :(

fakhri khairi said...

ok untungla dapat hadiah

CekbOlat-bOlat said...

Novel tu bestt taw =)

wahh dpt surat dgn kad ! k foinee cekbolat jeless ! kad u cntik..

tulisan surat lawa kemas =) untunglah.... untunglahhhhh heheh

Ayied Zudin Hashim said...

sweet seyh ~ huhuhu ;D

anna said...

hye yat..kamu ni budak kuis kan??xsgka boleh jumpe budak kuis dlm dunia blogger ni..hehe..course ape kamu amek??kalau jumpe nanti, tegur2 la..;)

Cik Yatt said...

♥ NaurahBaiti ♥>>

jgn jeles.....:P

Cik Yatt said...

fakhri khairi >>

opcoz..hehehe

Cik Yatt said...

CekbOlat-bOlat>>

ngah otw bce..hehe

hehehe..kan2..cntekkan..ngeee..

tahu takpe..lawa dri tulisn kite dah..huu

Cik Yatt said...

Ayied Zudin Hashim>>

jadi la sweet gak ye..he

Cik Yatt said...

anna>>

:)

zOeY zAu YaH said...

sukanya dia hihi..

Nurul Nadiya said...

suweeet gile

Cik Yatt said...

zOeY zAu YaH>>

hee..msti la suke..auuww

Cik Yatt said...

Nurul Nadiya>>

heheh:D

epaa chenta said...

best dak novel cinta untukmu tu? nnti buat review laaa. haha. nk tau nk tau.

Cik Yatt said...

epaa chenta>>

ngah otw lagi ni..jauh tol prjlanan..hhehe

Huda Sindarela said...

suwiiitnye mereka.hee.. =)

Cik Yatt said...

Huda Sindarela>>

:)

Hanie Dew said...

aku plak yg berbunge bunge hati baca. so sweet la BF ko. semoga hubungan korang berkekalan.

Didiey Fadhilah Ramli said...

Alalaaaa...shweetnyaaa!