Wednesday, January 25, 2012

Baucar Buku..YEeeyyy...! =D

hari nie dengan semangatnya aku bangun awal walaupun kelas pukul 2 ptg, oleh kerana Baucer Buku yang sangat tak sabar ingin dimiliki..hikhikhik..gile suke bile tahu dapat baucer nie..sebab aku suka buku..! sangat suke..dan juga novel..so bole la memiliki semua nie tanpa mengeluarkan wang ringgit sendiri..hihihihihihihihihi..*gelak over..


senyum lebar bile benda nie dah ada kat tangan..time nak ambil baucer ni tak perlu nak beratur panjang-panjang..maybe sebab budak fakulti aku tak ramai sangat kot..time minggu lepas, fakulti lain dok beratur panjang nak dapatkan baucer nie..alhamdulillah time aku tak yah susah-susah nak bersesak..


jadi model jup tok baucer..kalau PM tengok agak-agak bole dapat lagi RM200 tak??? hehehehehe..


muke excited macam aku sorang je yang dapat..tapi peduli ape..aku tetap nak excited..sebab aku suka..ngeh3..eceli, aku agak pelik gak dengan orang-orang yang dok merungut tak tahu nak buat apa dengan baucar nie..jadahnye tak tahu nak buat apa..beli buku la, tak salah aku barang-barang cam alat tulis pon boleh tebus dengan baucar nie..okey pe..bole jimat sikit duit mak bapak hangpa..

yang lagi satu hal..dok membebel kenapa bagi baucar tak bagi duit tunai..kalau bagi tunai, konfem beli benda yang bukan-bukan je nanti..bagi tok kebaikan, tapi beli yang bukan-bukan je nanti..tak reti bersyukur ke hape..meh aku lepuk sorang-sorang..untung la ada yang nak bagi free, dari tak dapat langsung..kalau do bersungut sangat..meh bagi baucar korang kat aku..setel..


dah selesai semua urusan kat kolej..nak selesaikan urusan di luar pulak..classmate aku temankan aku pi kedai depan sebab aku nak pi bayar broadband..kang tak bayar bill, tak boleh nak online pulak..kaki online macam aku nie tak boleh hidup takde internet..adeh payah-payah..


pastu..kitorang decide nak makan kat luar jer..dan kitorang lepak dekat ayamas..restoran ayamas nie baru je bukak dekat pekan yang dekat dengan kolej aku..so pe lagi restoran baru rasmikan la..*walaupun bukan orang pertama..hihi..member aku order chicken rice + PrimeRoast Pepper..


aku punya..chicken rice + Roaster Percik..aku sebenarnya tak bese lepak ayamas nie..yang selalu aku makan beli yang goreng sendiri kat rumah tu..yang tu aku suka la..bagi aku bese-bese je rasanya..entah la..hee.. tapi kenyang la..sebab nasi en..errkkk..! alhamdulillah..


penutup entry, tepek muka tuan punya belog..kalau dah ade peluang bergambar memang macam nie..ngeh3.. lepas nie aku nak try rasa yang lain pulak..kot mana tahu febret ke..hehehe..makan aje keje aku nie..


P/S: tengah listkan novel ape nak beli..hehehehehe..

40 comments:

EnciK AxixOu said...

wow..beli novel bnyk2..haha

Ezy Chiaki said...

banje akk novel satu!
haha..
gune baucer tu leklok tau..
zmn akk dulu xde baucer.. sobsobsobss..
*sentap

AmirFX said...

Dulu2 kiterang takder pun kelebihan cenggini ada baucer untuk beli buku..

Ayied Zudin Hashim said...

tak cukup rasenye Rm2oo tu.. hihi..tp kne bersyukur kan .. :)

ainakhani said...

boleh ke beli novel? bukan untuk buku akademik je ke?

dyra said...

da dapat baucer ehh ?? best nya . kite tak amik lagi :(

Cik Yatt said...

EnciK AxixOu>>

mesti la..hehhee

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki>>.

pnjm bole la..hehehe..

jgn la sntap..chill2..hee

Cik Yatt said...

AmirFX>>

skrg korg ckp cmtu..mne tau mse akan dtg kite lak yg ckp..hee

Cik Yatt said...

Ayied Zudin Hashim >>

ahaa..tu mmg..yup..syukur

Cik Yatt said...

ainakhani>>

bole je..mcm2 bole

Cik Yatt said...

dyra>>

cpt2 amek..!

Far8 budak baik said...

aku guna kupon tu beli nasi lemak semalammm..
hahahahahahaha..
weh kau yg jual kupon tu kn..
hahahaha

~izan~ said...

wahh bestnya dpt voucher buku tu,adik akak pun sibuk nak perabihkan voucher tu tp mmg byk ke novel hehe...

Hanie Dew said...

byk bole beli pe RM200. kalau bagi wang tunai kompem pegi karok je keje dorg tuh. huhu.

ayamas! lame tak makan. nak makan la ptg ni. =)

aku skrg tengah angau dengan novel Hlovate. cerita byk tentang kehidupan mencari tuhan. ada jugk kisah cinta yg sweet sweet sour gitew.

hamzah ian said...

tukar dengan duit leh?

teha said...

haii.. syok nyee dpt bauncer... ank jugakk T.T

CekbOlat-bOlat said...

wah2.. syoka la kannn.. haha

Cik Yatt said...

Far8 budak baik>>

nipu la kau..beli nasi lmak sngn kupon..haha..ak mnede jual la..grrr..haha

Cik Yatt said...

~izan~>>

mmg best sngt..hehehe..bese la girl..novel lakan..

Cik Yatt said...

Hanie Dew>>

hahaha..antrenye ak letew..hehehe..oke..pi mkn ye..owh..hlovte tak mint lak die pnye..tak prnh bce pon..hee..wlaupn org kte best.

Cik Yatt said...

bole..tpi rugi 40 rggt

Cik Yatt said...

teha >>

hehehe,,,,mmg syok hbes..

Cik Yatt said...

CekbOlat-bOlat>>

opcos...:)

Mr Bob Merepek Lagi said...

awakkk..aty2...awak bce xsyarat2 baucer buku nie??kalu awak nak tau..nak bli novel bleh je..tp 20 percent dr 200 ringgit..kalu lebih tkot parent dpt surat cinte dari bank..

PS: kalu nak balas..balas kat blog sy..

fakhri khairi said...

untungla dapat baucar! aku budak maktab tak dapat pon baucar tu semua :/

semutsengal said...

kau guna voucher tu utk makan nasi ayam ke ?



kahkahkahkah !

Edy Fee said...

alor sikitnye ayam dia..klau bg kat aku..hujung lidah je.kiki

zOeY zAu YaH said...

dh bg komplen lak kan hehe..mcm2 leh buat tu..contohilah cik yatt kite nih..hehe..

Cik Chokie said...

Untung la dapat baucar 200 . haha ni yang jeles ni . nak gak bole jimat duit . nape la budak sekolah pun dia xnak bagi . hihihii .

Cik Yatt said...

Mr Bob Merepek Lagi>>

okeh

Cik Yatt said...

fakhri khairi>>

tak dpt ke?? pi la mntk pm..hee

Cik Yatt said...

semutsengal>>

haha..idok ler

Cik Yatt said...

Edy Fee >>

tahu takpe..

Cik Yatt said...

zOeY zAu YaH>>

hehe..tahu takpe..asek komplen je tahunye

Cik Yatt said...

Cik Chokie>>

tggu msuk ipt nnt dpt la kot.he

izzad b* said...

mari beli buku!

Cik Yatt said...

izzad b* >>

mari..!!!

ILA HonEyBuNNy said...

ila dah borong banyak2 novel..petang neh nak guna voucer adik lak..heheh

Cik Yatt said...

ILA HonEyBuNNy>>

wah..sronok la..