Sunday, September 1, 2013

Kisah Raya 2

Assalamualaikumm..

hai kembali aku disini untuk menyambung entry yang lepas.. masih di dalam entry raya walaupun raya tinggal beberapa hari je lagi nak habis.. betul tak? aku agak je ni.. sebab masuk je kolej aku tak ambil peduli dah hari keberepa raya ke apa ke.. banyak lagi benda penting aku nak fikir.. raya aku tahun ni berlalu macam tu je.. 

bila raya tahun ni aku kena stay kat rumah je tunggu tetamu.. so aku paksa tetamu special aku ni datang.. paksa sambil hentak-hentak kaki.. haha.. tipu jer.. paksa secara manja dan shomell la.. baru la tetamu special ni semangat nak datang..heehe..

so raya keempat en buah ati datang beraya kat rumah.. sukanye saya!!!! he.. dan raya tahun ni time en buah hati datang abang-abang ada kat rumah.. maksudnya kat rumah ramai orang..haha.. dah la en buah hati kita ni pemalu.. tapi nak buat macam mana.. wajib hadap la..haha.. kalau tahun lepas ada abah dengan arwah ibu je kat rumah.. kali ni biar.. aku suka bila ramai-ramai ada, biar semua family kenal sapa orang yang aku sayang sangat ni..


alhamdulillah semua family aku okey jer.. terima.. tapi yang paling aku utamakan adalah abah.. terima tak terima abah adalah lagi penting dari orang lain.. adik beradik suka tak suka belakang cerita.. yang paling penting adalah abah.. ibu... aku tahu dia memang suka dengan en buah ati.. walaupun pernah jumpa sekali jer raya tahun lepas, tapi banyak cerita pasal en buah ati ibu tahu.. 

lama en buah ati lepak kat rumah dari tengah hari sampai petang lepas asar dia menapak.. kalau ikutkan hati tak nak bagi balik.. hehe.. tapi nak buat acanekan..

so ada satu time tu, aku nampak en buah ati duduk berdua dengan abah.. aku time tu tengah tengok tv.. haish, dalam hari risaunye woi!! bila dah habis dorang sembang-sembang cepat-cepat aku pergi tanya kat dia, sembang apa dengan abah.. ada pape yang tak okey ke.. tapi semua okey je.. ah legaaaaa.... abah cerita la apa perancangan-perancangan dia, pasal aku.. part paling lega dengar siap cakap bagus la aku berkawan dengan en buah ati.. 

ayat tu maksud macam setuju dengan hubungan kami.. alhamdulillah.. syukur sangat.. restu orang tua tu penting sangat dalam sesebuah perhubungan tau.. kemain macam-macam abah bercerita dengan en buah ati.. ehem-ehem nak jadi geng nampak.. hehe.. okey la jadi geng.. usaha jadi menantu kesayangan ye? tips dah bagi..haha..

gembiranya aku woii!!.. semoga semuanye berjalan dengan lancar.. yang penting aku kena habiskan kontrak belajar aku dulu.. lepas tu barulah nak fikir benda lain.. doakan kamii!!! =)

7 comments:

Puan Ezy said...

nt dh habi blaja blh kawen.. ekeke.. family dh restu..

gdsbnga said...

raya tahun ni sekejap je kan yatt. zzzzz. aaaa kita tak berani lagi nak bawak Jaka jumpa parents, nak jumpa parents dia pun tak berani lagi. cemana nak dapat kekuatan tuu? ce cite sikit hihi

E'in said...

alhamdulillah.. restu tu penting kan...

Sya_Merpati Putih 88 said...

semoga hubungan kamu berdua berkekalan hingga akhirnya...
sudah dapat restu org tua dan keluarga, sudah boleh makan nasi minyak...ehehehe.. ;)

semoga ceria selalu..:)

Mizz ErMa said...

insyaallah, kalo da jdoh xkan kemana..hihi

Hanie Dew said...

kemain..hati makin berbunga bunga letew... tahniah denagn restu abah. ye la itu yg paling penting sebb abah kan wali. good luck. doakan yg terbaik buat korg baik dlm perhubngan, study, kerjaya, dan perancangan masa depan.

Aujinz said...

amboii.. sweetnya..
jangan lupa jemput nanti...

hehehehhe