Monday, May 6, 2013

Sesuatu Dari Jauh

Assalamualaikum.

en buah ati ada bagi aku hadiah sempena result exam aku.. result aku tak la gempak gebabom sangat..tapi nak dapat hadiah dari en buah ati untuk result pun ada syarat tau. mana boleh main bagi je..so syarat lepas dapat la hadiahnye..hihi.. maseh awok!! :*

hadiah ni sampai time aku study week untuk sem 3.. sampai bilik terus bukak, walaupun time tu perut lapar..tapi punya tak sabar nak tengok isi memang jadi camni.. aku kalau dapat hadiah memang jenis tak sabar nak bukak.. excited kot.. lagi dari en buah ati titew..hahaha.. bukak-bukak, kemain tebal die balut..surat khabar berapa lapis tu tak yah cakap lakan..hehe..

tebal satu..unik pun satu.. haha.. tergelak-gelak time aku bukak, pelik benar cara balut.. alahai buah ati sorang ni.. dia kata risau kalau isinya rosak sebab pos dari jauh nun..kedah..en buah ati ni tak biasa balut-balut hadiah ni.. sejak dengan aku ni pandai da dia balut-balut adiah.. shomellkan..hihi


awal-awal bukak jumpa ni.. soh aku teka.. manalah aku tahu.. time dapat hadiah ni aku lupa dah hadiah sempena apa die nak bagi.. bila dah bukak baca kad.. tengok word ''CONGRATULATION'' baru tahu sempena apa hadiah ni..


dan salah satu yang aku suka adalah, tulisan dalam kad ni.. aku suka kalau en buah ati tulis panjang-panjang.. sebelum ni pernah tulis penuh satu kertas kajang, nampak old school sangat.tapi aku suka! hihi.. tulisan dah la kecik-kecik je..macam tuannye.. kalau tulisan aku bolat-bolat macam tuannye bolat..hehe


senyum sorang-sorang time baca tu perlulah..  tapi aku cover senyum..segan dengan roomate..hihi.. akukan pemalu gitu..haha.. bila dah habis baca kad barulah bukak hadiah..


bukak-bukak..taraa!! mini gitar..hee.. en buah ati kata hadiah ni sempena jadi muzik dalam hidup die.. jadi lagu cinta, lagu semangat, lagu suka duka.. sekarang aku letak dekat kepala katil kat bilik.. ritu anak buah balik die pergi usik.. nasib takde pape yang rosak.. kalau tak boleh dengar monster menjerit..haha.. see mokcik garang.. aku kalau hadiah dari en buah ati.. memang pantang kalau orang usik.. ini serius.!!


p/s: buah ati aku ni kadang-kadang suweet sangat..hehe

11 comments:

BlueiceButterfly said...

untungnya dapat hadiah..hehe sweet je..:)

iAmCekbolat said...

seronoknya buah hati kasi bende ngejut tuhh . bolat dulu msa skolah buah hati pos henpon . haha tulis surat , tulisan kemain senget membenget . tapi classic . kita suka ;) kannnn

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..hadiah yg best..hihi..

takpe lg best bila dia selalu sygkan awak kan..hihi

combi said...

alohhh..comei :)

wahida said...

wow!! nice guitar!!

Ara Afiq said...

part yg tulis yatt pemalu tu siyes pentipu. ahahaha. seronok kan kalau lelaki tlis surat, sweett. ahaha. da lama xdpt bungkusan dri jauh.

SYAH'IZZAT said...

ajar main gitar liss :p

Nurrul said...

Bestnya dapat hadiah... Sweet sangat.. Muzik dalam diri en buah hati tuh.. :)

*Jelesnya !!

E'in said...

untung laa... hehe

Mizz ErMa said...

wah, gitar mini tu..pandai ke cik yatt nie petik gitar? hihihi

CintaZulaikha said...

hamboihhhhhhhhhhhh, romantiknyaaaaaaaa...