Monday, February 25, 2013

Broga Time!!

Assalamualaikum..

sabtu lepas akhirnya dapat jugak aku menjejakkan kaki ke Bukit Broga!! Feel so excited! hehe.. sebelum ni dok merancang dengan kawan-kawan nak naik sini, tapi masa tak mengizinkan.. dan akhirnya dapat jugak menjejakkan kaki ke sini, dengan kumpulan koko aku.. so kami satu bas, pagi-pagi dah bertolak ke sini..

first time, dan pengalaman tu sangat best.. dan mungkin akan naik lagi satu hari nanti.. dengan suami mungkin..hehehhe..tapi untuk korang-korang yang nak beraktiviti macam ni, serius kene excersice dulu sebab takut nanti badan terkejut dan cepat semput.. aku before naik broga memang turun jongging tiap petang kalau berkesempatan..stamina kena jaga beb..

yang paling tak tahannye.. ada jugak orang yang naik broga ni dengan makeup tebalnye..dengan bulu mata palsunye, bukan yang nipis tau..yang tebal kemain tu.. pakai seksinya.. dorang ni sesat ke apa? haha..kelaka..


ni time perjalanan baru nak bermula.. dah lama tak masuk kawasan kebun-kebun ni.. dulu time kecik parents memang selalu bawak..dah besar panjang ni..idok la nak pergi dah..haha


lama gak la kitorang nak sampai betul-betul puncak..sebab berhenti-berhenti tunggu orangkan.. kitorangkan datang satu kumpulan, so tak nak la berpisah..kang sesat payah pulak..


tak salah aku ni bahagian yang paling curam..dan paling semput aku nak sampai dan paling membuatkan aku rasa gayat..haha..maklumlah aku ni jenis penggayat kemain..naik tu okey lagi, tak pandang belakang dah.. tapi time turun.. ai..meremang bulu roma..so kite main gelungsur-gelungsur je..hehe


serius malu kalau orang tua-tua cam kite ni takut nak naik broga.. adik ni..cool gile ah!



muka semput lepas naik mendaki bahagian yang paling curam tu.. fuh..fuh..fuh!


permandangan serius lawa..


akhirnya.. puncak broga.. time ni panas gila! mana taknya tengahari kot.. matahari membakar kulit!


ni coach kitorang.. pantang sua kemera, posing kalah model..haha.. memang sporting habis, bahan orang boleh tahan gak en azman ni.. hehe. en azman jangan marah ye.. saya tahu en ezman baca blog saya..ngeh..ngeh..senyap-senyap je eh.. :P


okey lepas dah sampai puncak broga kitorang masuk gunung tok wan pulak.. masuk dalam ni best, sebab sejuk je... banyak pokok-pokokkan..sampai kat pokok besar tu kitorang rehat dan bergambar.. nampak tak aku..siap online lagi tau, hantu online cam aku gitulah..hehe..ada line tenet keh dalam hutan..



crazy face!


nampak tak? nampak tak?? time ni otw turun, ada satu part tu sorang-sorang kena turun.. so kene lah tunggu lama, aku antara orang yang terawal dah turun nak menunggu yang lain selesai, aku sempat membuta sekejap..letih dan mengantok tahu..haha


 ada orang kata gambar aku yang ni aku cam budak kecik..hahhaha





kenangan bergambar.. thanks for the great day! mmuax!


p/s: seronok, sebab first time dan dapat habiskan semua part.. :D

5 comments:

Hanie Dew said...

dah lama aku teringin nak naik tu..tp macam malas plak..ade cable car tak..hahahaha

iAmCekbolat said...

tak bekesempatan lagi . ahh jeless

inche hlovate said...

teringin nak pergi tapi takde geng

Hans said...

baru panjat tadi
hehehehe

♥ sitifarhana ♥ said...

femes betul borga hill ni. ramai kwn2 dah naik. cme sy je tak bersempatan lagi.huhu