Tuesday, January 15, 2013

Door Gift For My Cousin Wedding

assalamualaikum..

petang tadi lepas zohor aku dengan parents pergi rumah pakcik aku dekat sg tengi..dekat je dengan rumah aku..kat kg sebelah je rumah pakcik aku, dan antara pakcik yang terapat jugaklah..die minta tolong kitorang isikan doorgift tok wedding anak perempuan die nanti..tengah cuti dan tak berapa nak sibuk sangat ni, apa salahnya kite tolong ye dak? lagi pon pakcik aku tinggal berdua je dengan makcik aku, tak terlaratlah semua dorang berdua je nak buat..banyak kot....

kitorang kena isi gula-gula kat dalam bekas, lepas tu isi dalam beg pulak..penatnye tak terkata..haha..yela kejap bangun kejap duduk nak menyusun bagai..hai..ni baru tolong sikit jer, belum majlis sendiri lagi..lagi dasyat gamaknye..hihi.. 


dok berkumpul ramai-ramai ni memang seronok, macam-macam cerita keluar family jenis banyak cakap dan sporting..ada je lawak nak di buatnya..tu abah dok membebel apa la tu..haha


mula-mula masukkan gula-gula dalam ni, lepas tu masuk dalam beg pulak..fuh..fuh..sekarang trend letak dalam balangkan..tapi entah aku tak berapa kenan..yang aku kenan lain..hihi *fikir-fikir

dah selesai semua barulah kitorang balik rumah, pakcik aku siap hidang goreng pisang dengan teh-o.. petang-petang dapat dua-dua ni memang terbaiklah! kenyang sampai malam..hehe..

seronok dapat tolong orang, nanti time kita susah orang tolong kite pulakkan..lagi-lagi aku ni ha..belum kawin lagi, kang takde orang nak tolong time kawen aku nanti tak naya? so marilah kite tolong menolong.. :)

8 comments:

faridah nazurah said...

hehe nnt aku nak kawen kau tlg buatkan doorgift gak eh :P

Izara4eva™ said...

Xbkenan jugak letak dlm balang. Nnti bg ja la 1 sorg gula2. Jimat. Hahaha :p

Edy Fee said...

mintak sikit.family edy semua dh kawin.tinggal tunggu turn edy ngan adik2.huhuhu

Sya_Merpati Putih 88 said...

yup, serkarang nie mmg trend bagi doorgift dlm balang...

ehehe..takpelah awk boleh praktis, nnt klu nk kahwin dah ade pengalaman nk wat doorgift sendiri...wat part time business pun ok jugak..

iAmCekbolat said...

betullahh . skrg kita tlong org . lepas ni org pulak . hahaha

iAmCekbolat said...

betullahh . skrg kita tlong org . lepas ni org pulak . hahaha

jaakechik said...

comelnya gift dlm balang tu, mesti kos tinggi tu kan? wat balik umah letak ajinomoto best gak tu...hikhikkk...

Puteri Iqa Izyan said...

penatttttttt buat goodies bag. pening nk letak satu sume. hihihi.

tp bile siap puas hati
^_^