Monday, January 14, 2013

Edit Crying And Upload

Assalamualaikum..

alahai lamanyelah aku tak update blog.. takde mood campur dengan sibuk lagi..sekarang seminggu sekali je sempat update..janji sempatkan, dari tak langsung..sian blog kesayangan aku ni..

okey aku sebenarnya nak cerita pasal aku buat assignment edit video ni..seriusly aku katakan aku memang tak reti langsung nak edit video ni lahai..tapi assigment kena edit video pulak..terpaksa la buat jugak, kalau tak hilang lah markahkan..rugi-rugi.. assignment aku kena cari muvie omputeh lepas tu cari camera movement dengan shot yang ada dalam cerita tu.. tang ni yang leceh sebab nak kena search internet cari satu-satu..punya lah lama aku menyiapkan..huhu

 nak kena edit video ni kena guna software adobe premere, tapi laptop aku tak boleh support software tu..ah sudah risau dah ni..tarikh submit time cuti, kat kolej je ada makmal yang ada software ni..last-last aku guna muvie maker je..janji aku siapkan dari tak buat langsungkan.. okey, dan di sebabkan aku ni tak pandai nak mengedit video lama gila aku mengedit..tengah syok-syok edit tetibe muvie maker hang!!!! tahu tak perasaan time ni macam mana? rasa nak terjun banggunan tahu tak! penat wo..dah la mata dah mengantok gila..

menangis terus aku..stress kot.. sob..sob.. hilang terus mood nak edit, terus tutup laptop masuk bilik.. siap mengadu dekat buah ati..nasib la ada buah ati, ada gak la orang nak mengade-ngadekan.. so lepas mengadu tu, okey la sikit hati ni.. thanks en buah ati ku!! 

so esok pagi sambung balik kerja..alhamdulillah selesai jugak, dapat submit before tarikh..lecture suruh sent URL youtube by email je.. so kena upload kat youtube..ni pon first time aku upload video kat youtube, sebab takde video yang aku nak upload kot..nak jadi cam matluthfi kang femes pulak aku.. so tu yang malas nak upload video tu..hahahahhaa..



so ni la video yang aku edit..haha..buruk kot.. tapi ni jer yang aku boleh buat.. so kalau rasa nak tengok, tengok la ye..haha.. owh ye..aku pilih cerita spiderman.. ada memory dengan video ni..hihi..so enjoy la ye...ngeee

4 comments:

gdsbnga said...

kite tahu acane perasaan bila dh gegila buat satu keje ni tetiba semuanya hilang camtu jeee . stresssss gila !

Izara4eva™ said...

Kita tgk video tu :p

Sya_Merpati Putih 88 said...

takpelah atleast awk dah cuba yg terbaik kan...
smoga awk dpt markah yg baik dri lecturer nanti ye...

sy mase zman study dulupun stress jugak bile kena wat final project, mase tue kne arrange kan kursus keusahawanan..pening kepala..huhu..

sufi said...

sekian terima? kasih mane? he