Sunday, December 23, 2012

Walk For Peace

assalamualaikum..

semalam aku pergi Shah Alam untuk join program dari pada Mais..dan merupakan program wajib pergi sebab untuk koko aku..kalau tak pergi akan di kenakan tindakan..blerghh...so dengan tanpa hati yang rela aku pergi jugak lakan..

so jam 6.30 dah kena berkumpul depan cafe..owh, menggagahkan diri bangun awal, mandi awal-awal..walaupun mula-mula tak berapa ada hati tapi..semangat jugak tu..hehe


sampai je sana kitorang sarapan kejup, lepas tu dengar Talk dari ustaz Don..dalam pukul 8 lebih baru kitorang memulakan perjalanan.. jalan je.. sebab dah namanya WALKkan..walaupun hanya berjalan je..dapat membakar beratus kalori okey..dah la diri ni lama tak bersenam, malas punye pasal..ish3..


dalam sejam jugaklah kami berjalan, just pusing kawasan tu je..tapi agak luaslah..dan mejoriti daripada kami ni pelajar dari KUIS..politeknik pun ada gak..tapi tak ramai..time jalan ni aku enjoy sangat..


lepas dah habis pusing berjalan tu..ada ustaz Don dekat khemah dah semua berebut nak tangkap gambar dengan beliau..walhal pelajar kuis je memasing, gaya tak pernah jumpa..haha..kalau bertembung dengan ustaz dekat kolej takde lak nak berebut bergambar dengan beliau..

aku tak nak la bergambar dengan beliau..hormat beliau sebagai seorang ustaz dan juga suami orang, aku tengok ustaz pun macam tak berapa selesa bila gegadis kemain semua berebut nak bergambar dengan beliau..nampak kaku di situ..sian ustaz..hiks..


okey kalau retis di atas nak tangkap gambar sambil peluk beliau pun takpe..tak kesah lah..tapi pastikan anda sama jantinalah dengan beliau eh..kalau tak sama jangan ngengade..tu mintak kaki namanya..haha..tengok bertapa kontranya warna kulit kami.. huhuhu..maklum la..aku ni mix jawa..cenggitu la jadinya..haha


dan juga maskot..nampak je peluk bebetul tu..tapi peluk tak kena pon..sebab tak sure dalam tu laki ke perempuankan..tapi mus kata perempuan..aku still was-was..haha..dulu cam ngeri dengan maskot tapi dah okey da..hihi..macam budak-budak pulak.

5 comments:

khairul hassan said...

Ustaz Don pon ada

CekbOlat-bOlat said...

atis prmpuan mne tu ? hehe catriona ross ?

Picoz Shupalula. said...

maskot tu macam maskot majalah kuntum. hahahaha. btw, i dah follow u yatttttttt;D

epaa chenta said...

untungla. ada ustaz don. hehe

LaLa mhdnor said...

kalau la dah peluk dah maskot even xtaw laki ke pompuan :P