Friday, December 14, 2012

Life Of Yatt..

Assalamualaikum..

kabare semua? sehat? baru je sempat nak update entry tiga hari lepas kot..mak ai..dah tiga hari baru sempat nak update.. serius aku sebuk sangat..online pakai fon tak boleh nak update blog..lagi suka guna laptop..sem ni sem yang sangat bz..ni berapa banyak assignment yang aku dah dapat..huhu..stress...

okey kembali kepada topik..aku nak cerita time besday sultan selangor ritukan cutikan..so aku sambut lah dengan tengok wayang..hahah..dah lama kot tak tengok wayang..gian habislah..tu sanggup redah turun The Mines sorang-sorang semata nak tengok wayang..hebak tak aku? ahha


sebab nak krismas dah..kemain bling bling..aku nak gak bergambar dengan bling bling ni..tapi..takde sape nak tangkapkan gambar aku..sebab jalan sorang-sorang..sob..sob...


so aku decide nak tengok cerita Life Of Pi..sebelum tengok aku dah survey kat tenet cerita mana yang menarik..sebab aku jenis tak berapa nak suka main redah tengok je..rugi wooo..kalau tak best..tapi serius cerita ni aku tak menyesal tengok..salah satu aku suka cerita ni sebab ada haiwan..akukan pencinta haiwan gitu..hihi..

cerita ni pasal macam mana Pi ni nak survive hidup kat tengah laut yang dalam bot yang die duduk tu ada harimau sekali dalam tu..bayangkan rimau tu....yang menarik dorang dua dua tetap hidup sampai dorang terdampar kat pantai..dah lah berhari hari kat tengah laut..dengan laparnya lagi..tapi camne Pi tu boleh buat rimau tu tak makan die..nak tahu..kenalah tengok..bhahaha..takkan nak cerita semua tak feel la beb..

part menarik jugak adalah..ada scene yang buat aku nak ketawa..tapi dalam masa yang sama rasa touching..camne boleh rasa dua benda ni dalam satu masa..bagi orang lain tak tahulakan..tapi bagi aku macam tu..huhu..orang dalam pawagam pun aku tengok dorang layan betul-betul ni..ada part tu..

siap satu pawagam tepuk tangan..tapi aku taklah..hihi..macam excited lebih la pulak..wat bese-bese sudah..tapi aku cadangkan korang kalau nak tengok ambil yang 3D..sebab visual die..sangat-sangat lawa..aku suka part time tengah malam ada ikan paus besar..serius OHSEM.!



ini adalah kali pertama aku tengok wayang sorang-sorang..haha..coolkan..tapi nak bandingkan sorang-sorang dengan berteman lagi seronok bertemanlah..ada geng nak dengar aku membebel komen pasal cerita tu..ni pendam sendiri dalam hati la..hahaha..dah la kiri kanan aku orang cina..sebelah kanan auntie sebelah kiri budak lelaki cina..ah memang tak berkomunikasilah aku..ngeh..ngeh..


disebabkan cuti umum..ramai family lepak mall..kfc.. mcd semua penuh..malas nak beratur panjang-panjang aku melantak takoyaki je..ni pun dah cukup kenyang kot..ayyooo..tengok gambar terliur pulak..


dan disebabkan keluar sorang-sorang juga takde sape nak mintak tolong tangkapkan gambar..kita gunakan bantuan cermin ajaib..!! ahaha..tetap nak ada gambar full tau..gagah aku cover tak nak kasi kantoi snap gambar depan cermin..haha..malu tahu!


so lepas tengok wayang jejalan kejup dalam mines tu..hayyo rambang mata dengan sale okeyh! kasut..kasut kasut..pengsan tengok...tapi kuatkan iman ye..tak beli..haha.. dan macam biasa suka main timbang-timbang berat..sebab dah lama tak timbang..nak tengok kot-kot berat makin naik ke..hehe..sekali..tak naik pun cenggitu jugak die.. BMI pun dah tak ideal dah..hayyo...ingat nak maintain 50kg je ritu..sekali teturun menjunam pulak..

sem ni lagilah bz..jadual kelas agak pack..memang jadual makan teraburlah..lama-lama tinggal tulang jela aku ni gamaknya..kuikui..--"



p/s: 4.5/5 Bintang untuk cerita ni...

12 comments:

Hana Soffelia said...

Yat, Hana pernah tau layan movie and shopping sorang-sorang masa campus life. Paling dekat dgn UM was Midvalley. So, apa lagi, naik rapid kl lah ulang alik pergi mid. Haha Tu bosan tahap gaban punya sanggup jalan sorang2. Enjoy yea, your uni life. ^_^

Ezy Chiaki said...

kalo saye mmg tak la jln sorg2..
mmg xjd kalo sorg2 kene gak bwk geng..
hikhik

SYAH'IZZAT said...

untunglah leh tgk wayang :( sini lambat gler movie nk masuk cina..

teha said...

kurus ! jelly laa.. hahaha !

LaLa mhdnor said...

lain kali ajak la i jalan2 sekali :P

best nya dapat tgk wayang, kat kelantan ni xde cinema pon, sob sob T__T

kena balik kuantan dulu baru boleh tgk wayang.

CekbOlat-bOlat said...

shilekk ah , bolat pun dh biasa . kihkih

Mizz ErMa said...

cantiknya outfit cik yatt..ayu2 gitu..hihi sy pon penah jgk tgk wayang sensorang ritu..tu pon sbb gaduh dgn pakwe, sggup p tengok sensorang..hehehe kelakar betul..

khairul hassan said...

lama abg x p tengok wayang

Izara4eva™ said...

tpi kdang2 best kuar sensorang kan. luang kan masa ntok diri sdri.. *slalu kuar sensorang* hehe

Ann Ishak said...

tertarik menarik pulak tengok review yatt pasal movie ni, harus nak tengok weekend ni.

Hanie Dew said...

mmg rock ah jenjalan tgk wayang sensorang..hebak hebak..

ps: cantik baju.i loike. =)

TiranaAduka said...

salam cik yatt
Kabare? Jawa ke?
Hehe

Salam kenal dari tirana aduka.