Saturday, December 29, 2012

Bila En Buah Hati Bershopping

assalamualaikum..

hye korang..apa korang buat hari-hari cuti ni? aku cuti kali ni balik kampung! yehuu..dah sebulan tau tak balik..sebab sibuk sangat dekat kolejkan..bila dapat balik tu seronoknye lahai..tapi  cuti ni sampai ahad je..ingat nak straight je cuti sampai selasa, tapi isnin ada kelas pulak..huhu..selasa cuti balik sebab tahun baru..kalau dapat cuti isnin tu..baru la seronok cuti lama sikitkan..

tiga minggu dah camni..cuti tiap hari selasa je..mula-mula besday sultan, pastu krismas dan yang ni tahun baru..tapi tiap kali cuti selasa tu memang berjalanlah aku..bhaha..time besday sultan aku pergi keluar the mines tengok wayang sorang-sorang, krismas kuar dengan buah hati pulak..tahun baru nanti..masih dalam perancangan...hahaha..

okey ni nak cerita pasal keluar dating dengan en buah hati tercinta..hikhik..sebulan dah tak jumpa baru dapat jumpa kali ni..rindu tu tak terkata dah tau..biasalah PJJ memang camni..sape PJJ tu mesti faham perasaan akukan..hihi..kali ni dating sambil teman en buah hati kite shopping..first time tau teman die shopping, selalunya kitorang keluar pergi jalan-jalan, tengok wayang makan-makan..tak pon aku yang shopping, kali ni die..hiks..


en buah hati nak start mengajar dah..so tu nak cari baju baru tu..bila shopping dengan buah hati ni barulah tahu boleh tahan cerewet gak die..hihi..tapi nak bandingkan dengnan aku..aku lagi cerewet lakan..aku rasa semua kedai baju yang ada jual kemeja kitorang masuk, kalau jenis aku memang suka masuk banyak-banyak kedai sebab suka nak banding-bandingkan harga dengan jenis, so tak la rugi terbeli yang mahal tapi biasa-biasa jekan..

so buah hati pon jenis okey masuk banyak-banyak kedai..seronok la, hee..tu baru namanya shoppingkan.. tapi tiap kali pilih-pilih baju, en buah ati mesti akan tanya pendapat aku dulu..kalau aku kata tak okey, die tak belilah baju tu..alololo..omeykan buah hati kite nie..dan puas shopping..kitorang pergi makan dan lepas tu tengok wayang pulak..


okey part ni memang kelakar ye..eceli tengok wayang ni tak rancang tau..so tak survey dulu cerita mana yang best tapi kitorang ada dua pilihan cerita nak tengok..antaraCZ12 nie dengan Jack Reacher..tapi antara dua-dua cerita nie aku ada dengar ura-ura yang CZ12 nie seronok citenye dari kawan-kawan blogger..yang jack reacher takde lak aku dengar, tapi still confius nak pilih cerita yang mana..

last-last, en buah ati keluarkan duit syiling..pastu die lambung, kepala untuk CZ12 ekor untuk jack reacher..time ni punya nyorok-nyorok segan orang nampak, tergelak-gelak kitorang time ni..bhaha..lambungan yang pertama buah hati dapat kepala..lepas tu cam tak puas hati..aku pulak buat..dapat kepala jugak..pastu baru terus pergi kaunter tanya tiket..haha..punyalah payahkan..

tapi kat kaunter tu..siap tanya abang tu cerita yang mana yang lagii best..dah abang tu bercerita kat kitorang pulak kat kaunter..haha..nasib orang tak ramai time tu..last-last CZ12 jugak yang kami pilih..eceli yang jadi payah tu situasinya aku tak kesah cerita mana-mana..yang en buah ati pun tak kesah mana-mana..aku nak ikot die..die nak ikot aku..last-last tu yang lambung syiling tu..haha..adoyy..

dan...tak menyesallah pilih cerita ni..sebab ada humor dalam cerita ni..tu yang lagi menarik..jalan cerita die pun boleh tahan..tapi ada part yang aku tak berapa paham..tapi tak rugilah..so siapa yang belum tengok..silalah pergi tengok ye..last muvie aksi dari jackie chan ni..


12 comments:

Kathy Tuah said...

cz12 ni memang best! lagi2 part dorang kat pulau tu.. asyik gelak je tengok.. kehkehkeh~

najmi nawawi (juon) said...

tak tngok agiy citer tu..haha

CekbOlat-bOlat said...

untunglahhhhhh kluar dgn buah hati . eh die cikgu ke ?

-meeSUPERGIRL- said...

tringin nak tgk mvie tu .. huk

♥ sitifarhana ♥ said...

cz12 mmg terbaik kan? tak rugi tgok..hee

♥ sitifarhana ♥ said...

cz12 mmg terbaik kan? tak rugi tgok..hee

♥ sitifarhana ♥ said...

cz12 mmg terbaik kan? tak rugi tgok..hee

nur anis said...

syok tu shopping,,,,,:)

Mizz ErMa said...

amboi, kemaen lg p dating ek..hihi tu lah, ramai jgk yg cakap cz12 nie best, tp sy belum sempat p tgk lg..=(

khairul hassan said...

syok la tu hehe

Izara4eva™ said...

Lau pkwe ara xcerewt tpi nk yg mahal ja (˘_˘")

Cz12 tingin gak nk tgk ni..

Hans said...

syok la ekau dua
:)