Sunday, November 4, 2012

Shopping Day Yeah!

 hari nie aku keluar pergi tanjung malim sorang-sorang dan membeli belah..ahaa..eceli tak la belah membeli sangat pun..sikit-sikit je..tapi kepuasan tu tetap ada..hehe..biasalah perempuan kalau shoppingkan..tapi ada jugak perempuan yang tak suka shopping..tapi aku suka! 

tadi keluar shoppping sorang-sorang pulak, memang sesuka hati sangat la aku ke sana ke mari..lagi-lagi drive sendirikan..haishh, nasiblah aku dah ambil lesen kereta awal..masuk kedai beli satu baju, tapi dok memilih punyalah lama..haha..taknak menyesal kemudian hari katanya.. rugilah nanti kalau tetiba baju yang kita beli tak okey..ye dak? siapa yang nak keluar shopping dengan aku memerlukan tahap kesabaran yang super tinggi okey..

belum cerita bab masuk kedai yang sama dua tiga kali..boleh muntah orang kedai tengok muka aku ni..haha..lantak janji aku gembira..hihi..mana taknya satu tg malim aku tawaf..tu pun tak semua kedai aku maasuk..haha


rindu kemera ni..kemera ni bukan beli tadi..tapi ambil kat kedai sebab hari tu rosak so hantar baiki..punyalah lama baru dapat..hantar kedai sejak dari sebelum raya lagi..nasib la ada my SS, kalau tak, tak bergambar rayalah aku..sob..sob..kemera ni abah belikan time aku form5..lamakan..sekarang aku dah 21..dekat 4tahun macam tu..sayang kemera ni.. aku lagi suka kemera kecik macam ni senang nak bawak masuk dalam beg..ringan lagi..


kemudian, pergi antar kedai gambar kelas aku, letak bingkai..cuba cari mana satu aku..alaaa, yang dok senyum punya lebar sambil tayang gigi tu..haha..time ni panas terik gila kot..tapi disebabkan nak muka nampak jelita dalam gambar sanggup tahan tu..hehe..ada 2 orang tak cukup budak kelas aku, sorang sakit perut sorang membuta, yang dok membuta tu aku rasa nak sepak laju-laju je..grrr


okey sekarang kita tengok antara barang-barang yang aku beli, ala tak banyak pun..mana yang rasa nak beli je..walhal semua aku nak..ahaha..duit je buat aku taknak..sob..sob..cuba teka apa dalam gambar di atas..? eleh, budak tadika pun boleh jawablah..pe lagi kalau bukan makeup..aku suka makeup, tapi simple-simple jelah..yang tak simple tak reti..hik..hik..walaupun en buah ati tak suka aku makeup-makeup, tapi tetap degil nak makeup..maafkan saya ye en buah ati..om om..hehe..owh ye..silkygirl adalah jenama kegemaran aku, so nanti hadiah aku kahwin sila belikan satu set barang silkygirl okeyh? *tetiba


wallet baru, shomellkan warna warni..beli yang baru sebab wallet lama dah koyak..koyak sikit je pon..haha..beli yang ni sebab banyak untuk letak kad, sebab kad aku banyak benor..kalau wallet lama kena double-doublekan..macam tak semat..amboi demandkan..hihi..ni belum jadi mak-mak orang lagi, lagi banyak kad nak letak dalam wallet..mykid anak lagi, kad itu ini lagi..amboi jauh na pikir..hihi


sandle baru..merahkan..hihi..lately suka benda yang striking..tapi hitam putih still my febret..hehe..boleh la pakai jejalan..asik pakai selipe jamban je..kesiankan, keluar jalan jalan pakai selipe jamban..hakhakhak..


plez no smoking in my car..rasanya korang tau kot apa benda tu..bukan sesaja je aku gantung..tu pewangi keretalah..jenama little tree, tahu dak? ce try cari dekat petronas mesti ada punyalah, sebab memang aku selalu jumpa dekat petronas, kat kedai belum pernah jumpa lagi..dia ada macam macam jenis bau..tapi aku suka bau die yang ni dan ada lagi satu warna hitam gak...auumm...hee..


nampak tak..nampak tak?? muka orang hepy sebab dapat shopping..haha..tapi dalam hati rindu buah ati..sob..sob..okey..okey..penat dah korang membaca apa yang aku bebelkan ni..kalau bacalah..hihi..jumpa lagi next entry..tata..mmuax


p/s: lenguh kaki.. --'

28 comments:

✿ Cik Nisa ✿ said...

warhhh . sis belanja larh . ehee

Izara4eva™ said...

Phewww.. Jenuh bace entry, dia lenguh kaki kita lenguh baca. Haha.. Gurau ja.. Da lama xpakai silkygirl.. Suke maybelline skunk.. Huhuu.. Wallet tu kn mcm yg ara nk bli smlm tpi kakak xbg bli..pastu sandal tu nnti kasi pjm eh ? :p

K da penat komen. Haha

deqjamucuxx said...

samer lah kita , dapat gj laju je drive sengsorang . xleh bawak adek t dia kikis !

nasib laa dapat kak kedekut cam ni ! haha

Kathy Tuah said...

malam karang baru keluar shopping tapi shopping barang dapur..kehkehkeh..

wallet tu cantik!

Cik Chokie said...

Perghh wallet dia punya lah padat ;) inilah perempuan . ehh ehh .. hihi

Joe_Hans said...

huh... shopping jer...ini lar pompuan.. ekhhh.. emo plak... hahaha

ainraus said...

bestnya dapat sopping. wuhhuuuuu.

Ezy Chiaki said...

sakannye menyopink!
ekekke

-meeSUPERGIRL- said...

mee lebih suka shopping sorg2. . Jd xprlu la nk ikot sape2. Haha

CekbOlat-bOlat said...

elamakkkk . mmg lenguhh kaki ni

Edy Fee said...

banyaknye card.ish2..hehehehe
frame gmbr tu smaa ngan edy nya.hehe

nur anis said...

seronoknya sopinkk..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

banyak nye shoping :-)

NM02 said...

akk ada wallet baru kaler kali tu

tapi tak pakai

masa mula2 nak, kemain dok cuit2 en. suami

dah dapat, tak pakai pong

nik ros said...

bestnya shopping. sis jrg kuar shopping sorang2. nak kena ade teman gak :)

Hana Soffelia said...

Sakannya dia kuar shopping. sonok lah shopping zaman anak dara. Now, nk shopping merepek pun syg duit, fkr utk anak je. hehehe

Ash Give said...

hamboi perempuan kalau sopping kemain lagi. daripada cuci gambar semua dia nak buat hahahaha.. btw, aku pun suka sopping jugakkkkkk hahahahhahaa

hazirahahmadrazi said...

comel dompet tuuu :)

faiq said...

peh warna warni tol dompet baru

E'in said...

byknye die shopping... tp puaskan? dpt release tension... hehe

teratak hati said...

Wah shopping sakan nmpaknya..puas hati kn..tp sy tk pernah shopping sorg2 camtu..tk reti..hehe..

chemay said...

awatnyaaa shopping sorangg?
nape tak ajak chemay?
hehe
:P

Nelly Strange said...

wah , sakannya dia !!

Mizz ErMa said...

mcm best aje shopping sensorang..tol ke best? sbb sy xpenah try lg..hehe

gdsbnga said...

hoi hoi bestnyeeeeeeeeeee shopping !

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh..seronokny shoping..untg la..hehe

TiranaAduka said...

nape tak cll tirana aduka.hehehe

cik nana said...

purse kite sameee lahhh ! hihi. yg kite punye luar nye kaler merah. hee ;)