Thursday, November 8, 2012

Perbaharukan Yang Lama

hari nie adalah hari berdating dengan bank okey..punya lama aku menetap dekat bank islam tadi semata nak renew kad bank..lama pun sebab tunggu turn, walhal nak uruskan kad ni sekejap je pun..sabar jelah..

dah la dalam bank tu sejuk gila aircond die, ke tulang sum sum kurasakan tahu..macam manalah orang yang kerja dalam bank tu..kulit apalah dorang pakai sebab aku tengok masing-masing cool je..kalau aku dah pengsan sekejap..haha..sekejap jelakan..kalau lama tu tidur la tu..LOL


 setelah hampir berjam menetap dalam bank tu selesailah urusan, dapatlah kad baru yang kaler biru seperti gambar di bawah..sebenarnya aku lagi suka warna yang lama kot..cuma perlu tukar design sikit, yang baru tak lawa sebab kaler biru..aku tak suka kaler biru..haha..tu je motifnye pon..


owh ye..dorang ada buat sistem baru tau, sistem yang kite boleh cek baki akaun, nak topup dengan menggunakan fon je, just tolak dari akaun kita..tak payahlah nak jauh jauh pergi atm, kalau macam kolej aku memang kena bersenam sikit nak ke atm nun jauh depan pintu pagar kolej..so tak payah nak letih letih berjalan jauh semata nak cek baki or nak cek duit ptptn dah masuk ke belum..

so masa nak setting tu die mintak sim kad tau sebab nak daftar, so terpaksalah keluarkan sim kad dari fon..leceh betul nak off fon, nak bukak casing bagai on balik..tapi nak wat acane dah memang kena macam tukan..tengah khusyuk-khusyuk membukak fon abang tu tegur "owh samsung s2 eh" aku senyum dan jawab "ha'ah" ..haha..abang tu sempat lak menegur fon aku..btw, buat masa ni aku suka layanan staf-staf bank Islam..sangat memuaskan hatiku..


lepas selesai urusan dekat bank aku pergi rumah abang aku antar buah derian..pergi dengan parents aku sekali..tetiba aku ternampak penimbang berat dekat bilik anak buah aku, dan seperti yang aku syak berat aku turun..hihihihi..duduk rumah memang selalunya berat aku turun, cuti sem baru 3 minggu macam tu dah 1kg turun..dari 50kg jadi 49kg, kalau cuti berbulan bulan mau ber kg-kg aku turun..

nak kata diet memang tak lakan..makan je keje, tapi memang kebiasaannye macam tu duduk rumah berat turun duduk kolej berat naik..hohohoho..


yang penting otw balik sempat singgah SR..teringin moist coklat sebenarnya, tapi wajib beli 2slice lagi satu tiramisu..nyum..nyum..okey tu je aku nak cerita..bye *lelambai

17 comments:

CintaZulaikha said...

secret recepie...da lama tak mamam...syoknyaaaaaaa...

gdsbnga said...

semalam kite timbang berat tetiba berat turun jadi 45.4 kg T T

inche hlovate said...

okay kita serupa tak suka warna biru

teratak hati said...

Kad bank islam sy lg lama,kaler putih hijau kot..ms bljar dulu la..dh lame dh pkai..entah aktif lg ke tk..

Amie said...

amboi dapnye kek tu T.T

Ash Give said...

Ada visa.. Blh la swep swep kat mall hahaha

faiq said...

lama x mkn yg kek ice cream tu..nme ape pn da lupe..hehe

sufi said...

entry lepas mcm suke kaler biru.. :p

sufi said...

entry lepas mcm suke kaler biru.. :p

aniswany said...

dulu je tgk kad bank islam time tgh study..skang xpandang dh.haha sbb xda duit dlm tu :D

Noraim said...

sy suka warna biru tp sy lebih suka kad lama. hihi.

untung la balik rumah berat turun, kalau sy confirm naik punya. hehe.

♥ sitifarhana ♥ said...

dulu time study mmg pguna setia bank islam..sekarang dah dipecat agakny..dah lama sgt tak aktif..hee

teha said...

kite nk kek tu ! hahahaa !

TiranaAduka said...

salam kenal yatt.
Tirana aduka dtg tanpa diundang maaf ye.

chemay said...

chemay kalau duk rumahh.
makin gemuk ada laaa.
wuuuu
T_____T

cik nana said...

kek SR tu sedapppppp nyeeeeeee T_T'

faridah nazurah said...

woohoooo cake tu sangat menawan! nak! nak! nak!