Monday, November 12, 2012

Baru Punya

abah sebuk dok bising sebab tv lama ni rosak..skrin die macam ada garis-garis hitam..so tak syok lakan nak tengok tv..pakai astro macam tak pakai je sebab tak terang..ritu katanya dah hantar baiki, tapi still tak boleh nak baiki memang kerosakan kekal la katanya..


tapi jenama singer sekarang tak bagus macam dulu..tv ni baru berapa tahun guna kot..barang sekarangkan.. erm..so hari tu keluar tg malim jumpa abang aku, pastu terus dia cakap nak beli tv baru..abang aku cakap samsung bagus, so pergilah kedai barang yang jual jenama samsung..


lama gak la dok memilih tv yang mana abah berkenan..so akhirnya keputusan akhir dapatlah seperti gambar di atas..aku tak ingat berapa inci 40 something la kot.kalau ikutkan abah dia nak yang lagi besar, tapi ibu kata watpa nak besar sangat..tapi aku setuju abahnya cadangan..haha..besar besarlah bestkan..

sukalah abah dapat tv baru die..orang dewasa ni nak apa je senang, sebab ada duit..nak terus beli,..pagi beli petang dah boleh tengok..kalau aku nak pape kene la kumpul dulu ikat perut tu perlu..ahaa..sanggup..mestilah, kalau benda agak mahal aku tak mintak at parents..kereta je aku mintak sebab ni sah-sah tak mampu..bhaha..

10 comments:

cik nana said...

uwahhhhhh tv baru ni memang syok tgk ni. tak berkelip la mata tgk tv. hihi

BlueiceButterfly said...

bestnya dapat tv baru..hehe puas tengok :)

Ezy Chiaki said...

fuyooo tv baru.. best2!

Kathy Tuah said...

best tu ada tv baru ^^

Ash Give said...

aku pun setuju.. yg beso la best kan hahaha

chemay said...

betul2.
lagi besau lagi best.
abah chemay beli 50' punya dulu.
mula2 mak taknak jugak.
last2 abah degil.
haaa amek kau kemain besar lagi abah amek.
hehe

nik ros said...

besarnya tv baru.baru best nak tgk..hehe

Izara4eva™ said...

lagi besar lagi feel mcm kt panggung an.. hehe

nini said...

syok layan cite kat tv besa2 ni...=D

Hana Soffelia said...

haruslah pakai lcd, baru syok tgk tv. hehe