Sunday, June 10, 2012

FUHH..! Keletihan

alhamdulillah, selesai semua urusan aku untuk permulaan sem baru nie..daftarnye, mngangkut barangnya, mengemasnya..nasiblah bilik aku tingkat 2 jer tak tinggi pastu tak la letih sangat aku nak mengangkut..tetapi, tetap letih..huhu..mengemas barang-barang dekat 2jam kut..pergh..letih gilakk..!! aku malas nak berhenti-berhenti rehat terus je kemas sekali harung.. pergh..letih pinggang kot..

besok kelas dah la pukul8..fuh2..dah la lama bercuti, menetap kat rumah jer.. dah lama tak mandi awal-awal pagi nie..haha..bangun awal pagi apatah lagi..teruknye perangai...haha..eh-eh subuh bangun tau..so sekarang jum kite tengok koleksi gambar sebelum dan selepas mengemas..ahaa..



bilik kali nie aku dapat loker kayu pulak..sem lepas loker besi..aku lagi suka loker ni, sebab nie besar sikit dari yang besi tu..lagi pon baju aku lebih tahan banyak..hehehe..tapi baju kurung tu aku tak bawak semua..ada lagi separuh tinggal kat rumah..kalau aku bawak semua mau roboh loker nie..serius..ahaha..ni jer yang bole tunjuk..dalam laci adalah maklumat sulit..harap maklong..! ahaa



ni die barang yang belum di kemas..ada lagi yang tersorok kat belakang-belakang tu..haa..banyakkan..hihi..camnilah orang perempuan, tapi tak taulah maybe ada yang simple-simple je..tapi kalau orang yang bernama nurul hidayati a kasah nie, memang macam nilah orangnya..tak boleh nak simple-simple, dah cuba pon tetap tak menjadi..ahaa..


yey..! dah siap susun-susun, yang dalam kotak tu perkakas untuk memasak so simpan dulu nak guna nanti baru keluarkan..sem ni nak masak-masak..lebih jimat..dan bulan puasa nanti pon senang...


 sama macam sem lepas..aku still pilih katil tepi tingkap..sebab macam lebih privacy kot..kalau nak kol2 pon senang nak nyenyorok..tapi kali ni takde da nak gegayut cam dulu..huhu..dan satu hal senang aku nak sidai baju..ahaa..konfem-konfem orang tak bole nak letak baju dorangkan..ahaa..nampak tak permainannye tu..pastu dapat pengurangkan kejadian bantal jatuh kebawah..eh... hahaha..


taraaa....! siap kemas dah..cadar baru..xcited tau..haha..bantal wajib lebih dari dua..hee..aku tak boleh tidur dengan hanya satu bantal..tak best tak ada peluk-peluk, dah kawin nanti je bole ada satu bantal, takde bantal pon takpe..ehh... hahahhaa.. katil gegurl selalunya ada teddy bear, tapi aku takde..sebab yang kat rumah tu besar sangat pulak, yang kecik takda..so takdelah..haha..



p/s: bersedia untuk memulakan sem baru..!!

41 comments:

Penyuluh Perikanan said...

postingan yang sangat bagus, saya suka...terima kasih...

Izara4eva™ said...

selamat memulakan semester baru :)

Elysa Sofia said...

bestnya dah start belajar balik!! bilik pun cantik,kemas.ehem hehe goodluck! :)

syafiqakarim said...

kehkeh..cenggini la rupa kan
tiap sem.hahah

blajo woi

sufi said...

kali nie tak mau tempek plak muke tuan punye blog..? ahaha.. ;p

gdsbnga said...

bestnyeeee dapat locker kayu . kite tk pernah lagi dapat locker kayu setakat ni . btw , goodluck kak yatt sem baruuu ni ^^

♥e'in♥ said...

huwaaa byk nye brg die.. tu stok maggie ke? hehehehehe..

fatin hanani said...

serius la lawa tempat ni..bsq pun bsq. mcm kat kondo ja hehe..
emm dok tepi tingkp best lagi kan hehe..tpi mlm2 tkut skit hehe..**fatin la sebab memang jenis penakut hihi

msredcheesecake said...

akan kemas camni sentiasa ke bilik dia? hheee

Hanie Dew said...

aku suka part mengemas, tp tak suka bila nak kene kemas bende org lain sepahkan.mmg cantek port katil ko kan. member ko sidai bju kat mane plak.

Cik Yatt said...

Izara4eva™>>mekaseh..hee

Cik Yatt said...

Elysa Sofia>> hee..mstilah kata gegurl

Cik Yatt said...

syafiqakarim>> camnilah..! hahaa.ye blaja2.!

Cik Yatt said...

sufi>> haha..tak..tepek gmbr blik je..gmbr tuannye blog dah post..:P

Cik Yatt said...

gdsbnga>> yekee..cari lah blik loker kayu..aha

Cik Yatt said...

♥e'in♥ >> mmg camni..megy? 2 bngkus je..hihi

Cik Yatt said...

fatin hanani >> haha,,bole la..kondo? takde mknenye..dok sini tau la rasa cmne..ahaha.. tak..mula2 dulu je..skrg dah bese

Cik Yatt said...

msredcheesecake>> smestinya! ahaa..mmg tak suke sesepah ot :)

Cik Yatt said...

Hanie Dew>> btol tak suke kmas bnda yg orang spahkan.. mara la dorg blek..haha..yup..smestinyaa..ahaa.. ada 2 tingkap dorg ltak at blah situ..at luar pon ada trsedia gak

aniswany said...

kemas je bilik eh,x macam anis.malas..haha

El-Janna said...

hhhee ud luck^^

miss Fyqa said...

good luck utk sem baru! hehe
biasa ler prmpuan..semua nk angkut!. hik2..

jaakechik said...

teringat pulak saat jaa kat asrama dulu..gini laa time datang asrama serabut nak kemas brg...loker kecik, kalo x kemas alamat bersepah laa brg!

Mizz ErMa said...

ala..rindunya zaman taem bergelar student dlu..sama la kite, masuk2 bilik aje terus kemaskan apa yg patut, lepas tu tido menghilangkan penat..hik3,

Syahidah Daud said...

Woahh, bilik kemas. bagus. kasi 10 bintang. hihih <3

fya zainal said...

waahhh kemasnya :)

rajin2

hehhehe gud luck study

elyna mirsada said...

ltih tu nk mengemas..hehe =)

Noraim said...

selamat ye :)

tapi uni mane ni?

sufi said...

lepas nie bwk tilam lbeh skali ye, bru syok nk tido..hehe

CintaZulaikha said...

yang penting tempat kita tuh kemas dan selesa yer cik yatt ek..hehhe

selamat bejuang..:)

mr.syazwan said...

selamat masuk berlajar balik...

jgn lupa setiap hari sapu bilik k

hehehe

teratak hati said...

Teringat zaman bljr dulu..

fakhri khairi said...

takde bantal pon takpe? ehem.

ctm said...

Wahh, bole tahan banyak barang Yatt ea? Hehe :P

syazana amira said...

singgah sini..

terasa rindu plak nak duk hostel bila tgok pic2 kat atas ni :)

cikwahidaidris said...

masuk sem baru mmmg penatt. kalau sy kemas, mmg berjam2 la jawabnya. hihi. eh, sy suka baawak bantal byk2. hihi

ainraus said...

kemasnyaaaaa loker dia. :)
dah boleh kawen ni. ehh? hahahaha!

♥ sitifarhana ♥ said...

kemas mgemas adlah aktiviti yg terbukti sgt mmnatkan..haha

btw,slmt mmulakan sem baru :)

ch000tz axoera ヅ said...

blaja bebaik hadik :D

ms teyn teyn said...

slmt menempuh hidop baru di sem baru dear ;)

tirahzairi said...

bnyk brg tue..hehe