Thursday, June 14, 2012

Pasar Malam B.S.Putra..

perghh..rindu gila dekat pasar bandar sri putra.. rindu dengan makanan-makanan yang macam-macam kat pasar ni..serius...! ada yang makanannye kat tempat aku takda kalau ada tak sebest dekat sini.. aku rasa kalau aku dah habis belajar kat sini kalau dah teringin sangat konfem aku akan datang sini..takde hallah..setat enjin kete gerak..

time tengah cuti bila aku teringat makanan yang aku teringin tu..telan air liur aku..ahaha..so semalam memang aku turunlah ke pasar nie..eceli kalau sem lepas pon setiap selasa memang aku akan pergi pasar nie..kat sini pasar nie tiap hari sabtu dengan selasa..yang selalu aku akan turun hari selasa..sebab after kelas bole terus pergikan..


so semalam makanan yang aku beli bakso dengan ice blended..pergh..! bakso die terbaik der..  sambal die pedas gila, meleleh air mata makan..tapi sangat puas..lama aku menahan mengidam nak makan bakso nie..so tanpa berfikit panjang memang terus belilah..ice blended tu memang febret aku..dan benda yang wajib aku beli kalau turun pasar..

eceli macam-macam makanan aku teringin nak makan..tapi perut aku tak la besar gabak nak makan banyak-banyakkan..haha..lagi pun aku nak maintankan berat aku yang turun time cuti sem ritu..heee.. kalau dok kolej nie..mau naik balik ni..ahaa..lapar je kejenye..beselah guna tenaga banyak..



p/s: tengah selesema yang kritikal +_+"

38 comments:

widiea azira said...

haiyaaaaa tetiba lapar lak baca entri ni. .

Datin Qat said...

saya tinggal kat bandar seri putra . suka pergi pasar malam hari selasa sebabnya ada jual kasut yang murah . kat melaka RM25 kat sana RM18 je koooooooooooooooooooooooot . Tak nyesal duduk situuu :)

aniswany said...

bakso?? slurppp T__T feberet anis kot..tp serius ssh nk dpt yg betol2 sedap kan..huhu

bloghok said...

lapor perut eh...blanje gua popia satu..haha

fatin hanani said...

hehe waa lama dh xmkn bakso...
teringn pulak...rjinnya cik yatt turun pasr mlm..
kalau fatin dulu..hurmm boleh kir ja bapa kali turun pasar mlm hehe

Hanie Dew said...

dah lama tak gi pasar malam. crowded. =,

bende wajib aku beli kat pasar mlm kopok leko.

kalau aku la, duk rumah la berat naik.asyik ulan galik ke dapur je keje nye.

Atiqah Wadiah said...

yeayy~nnt blanje kita bakso ye :P

syafiqakarim said...

pergh pergh.......
cepat sembuh weh

elyna mirsada said...

wow..cpt sembuh dear..=)bez da lma xg psr mlm..

LaLa mhdnor said...

waaa, dah lama giler x pi pasar malam T___T

chemay said...

chemay kalau pegi pasa malam.
icee blanded feeko memang wajib beli tauu,
siap beli yg special lagii.
hehe

fya zainal said...

Jadi x sabar nak tunggu bazaar ramadhan :p

m!3yr4h_LolLy said...

mieyrah kalau pergi pasar malam, memang borong habis la. hehehe. pesen nafsu terhadap makanan to tinggi. hee

ILA HonEyBuNNy said...

lama ila tak makan bakso la...

laparnya...

berat bdn turun?hehehhe

Bazilah said...

Assalamualaikum! Tumpang lalu, nak bagitau ni ade pertandingan Lose Weight Challenge, boleh menang sampai rm1000 woh! Best!

ros_reeza said...

salam perkenalan :)

lama tak makan bakso.. nanti bolehla g cari..

*jaga kesihatan ye...

ch000tz axoera ヅ said...

selsema lawannyer air suam ajer

yad'z said...

kat kolej naek badan ek? selalu orang balik home sweet home yang naik berat.. makann jek,.. hehehe

♥ sitifarhana ♥ said...

kalau pergi pasar malam,mst kopak..mcm2 nak beli..hikk

Maya said...

mmg dah lame btul x pegi pasar malm...bkn sbb ape..tapi rimas ngn org ramai...pastu tolak2...tension..hehehe...nice blog..:)nice to meet you...i follow you...you follow me http://yamarisaikhu.blogspot.com/

Izara4eva™ said...

bestnye bakso.. lama xmkan..

Nelly The Strange said...

bakso ? nelly pernah makan sekali . not bad laaaaa ~ hhaha

♥e'in♥ said...

lps nie bwk kite pegi sini ea........

Cik Jannah said...

yat. bakso tu fav sayaa lah ! wajib kalau pegi sanaaa tahu !

Mishter Izwän said...

mkn ice blended bnyk sngt tuh . tuh yg smpai selesema

tirahzairi said...

duit2....hehehe

ainraus said...

dah lama ain tak pergi pasar malam. hmmmmmmmmmmmmmm.

miss Fyqa said...

take care dear..

seronok pi psr malam cuci2 mata jer..tgk mknn sedap2.. kan..hehe..

jaakechik said...

kaa pon hari ni mkmn mlm ngn hidangan pasar malam jer..hehhee.. nasi kerabu dan dll... best... janji kenyang... murah pun murah...ngeee

Azee Hana said...

lama rasa x pegi pasar malam..rinduuuu

Yumida said...

panjangnye gerai tu..sronok cuci mata kannnn

nurkaloi said...

skrg musim demam hehehe
moge cpt smbuh

ellynadyra said...

sis duk kat situ....memang best layan pasar malam situ.....salam kenal!

ஜ miss klanika ஜ said...

lama dah tak jejak kaki ke pasar malam nie

Mizz ErMa said...

sy pulak da lama xp psr mlm nie..selalu p downtown je tp downtown mna nk sma dgn p.mlm kan..

Nurrul said...

bETUL LAH.. MCM2 ADA KAT PASAR... paling suka pergi gerai yg jual asam.. aww.. yummy ^^

*adik pun suka makan bakso :)

Rtp Farra Arisha said...

Arisha jarang beli makanan di pasar malam melainkan minuman, and of course night market favourite drink of mine is coconut shake! ngehehehe

gdsbnga said...

dah lama tak pegi pasar malam ! hihi