Sunday, June 24, 2012

Bersama Ustaz Azhar Idrus

semalam UAI datang kolej aku buat ceramah.. pergh..serius ramai gila orang..sampai keluar masjid penuh dengan orang ..sebab bukan student kuis je yang datang..penduduk kawasan bangi lagi..yang datang dari jauh pon ada tau..yela..best kot UAI punya ceramah..minggu ni aku sanggup tak balik sebab nak join ceramah die..

rezeki aku lah jadi budak kolej ni..tak payah nak susah-susah datang jejauh..jalan kaki dari hostel ke masjid sampai dah..seronok tengok kolej aku penuh dengan orang ramai..meriah..


tengok ramai gilakan..ni baru belah bawah masjid..belah atas belum lagi..luar belum lagi..



kedudukan kami di kira depan jugaklah..tapi still jauh..untung la jemaah lelaki yang memang dah penuhkan bahagian dalam..dekat dengan UIA..dan sangat rugi sapa yang tak datang..best sangat..!


pastu biasalah..dah ada ceramah besar macam nie..penuh dengan gerai-gerai jual makanan, baju..macam-macam lagilah..tapi ada satu gerai yang aku tertarik dan aku berhenti lama kat situ..gerai yang ada binatang nie...ce korang teka ni binatang apa?? die ada kat padang pasir..dan bole di makan...


cepat teka..! ahaa..mula-mula aku macam cuak-cuak nak pengang, sekali dah dapat pegang.. tak mau benti nak pengang..rasa macam nak bawak balik bilik jer..hehe..elok lak die duduk diam.. lagi pon binatang nie tak menggigit, dia makan sayur-sayuran jer..baik je dia tau..hahaha..




 p/s: nama binatang ni dhob..ada cerita pasal dhob nie dengan Rasullullah..dan elok untk ksihatan.

21 comments:

sedutzone said...

hahahah... dhob ni banyak khasiatnya untok kita... terutama kaum adam... peace

fya zainal said...

Bestnya. Kan best kalau stay dekat :(

LaLa mhdnor said...

x pernah lagi dgr ceramah dia secara live :(

AmirFX said...

Tak tau pun pasal dhob nie.. Macam biawak kecik jer... Macam mana rasa dhob nie? Tengok kaler cekelet mesti rasa cekelet gak nie...

aniswany said...

ceramah UAI ni mmg penuh org kalah konsert kan :)

#kalu anis mmg x pegang laa..hii geli

Hanie Dew said...

UAI pernah jgk dtg area rumah aku.best kan.skrg dia ada slot kat astro oasis selasa rabu khamis 7.30, ulangan kul 11.

dhob tu mcm biawak le..kalau aku nampak kompom lari dulu senyap senyap..hahahhaa..

Syahirah Suhaili said...

dlu ustaz pnah gak cte pasal dhob nie..mahal kan..
btw,student kuis ke? hehe..

fatin hanani said...

hehe wah best la depa..awai2 tdi dok heran gak..awat UIA mai kolej..ingt kan universty UIA 2 HAHA...rupanya ustaz tu ka hihi
ermmm first time dgq pasai binatang tu hee

zOeY zAu YaH said...

bestnya dpt pi.untunglah jd warga kuis hihi..dhob? serius ini pertama kli saya tau..jakunnya saya =.="

fatin hanani said...

http://atinanani.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

yunk jom join ni :D

_aLiaHwaFa_ said...

daging dia ada tak tuan kedai tu jual sekali?haha

ABU said...

Oh binatang ni.. Blog si apan pena post entry binatang ni.. Bloh di makan pun tapi macam tak larat je aku nak masukkan dalam mulut.. Mcm biawak kan... Eeew..

Btw, ramai gila orng datang..

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh...mmg ramaiii..

hari tu dia ad dtg tmpt sy jgk..dua kilometer tu jalan sbb ramai sgt..hehehe

Cik Fie said...

WAJIB BACA (!) Entri Ini Khas Untuk Pemenang , Peserta Dan Sponsor Random Giveaway By Cik Fie :)
http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/06/perhatian-entri-ini-khas-untuk-pemenang.html

Kathy Tuah said...

alhamdulillah sbb majlis ilmu mcm ni makin dapat sambutan :)

erk..dhob tu mcm biawak je..

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

hmm, dhob to lebih kurg cam biawak kan..

Edy Fee said...

wah best la org besar dtg.hehehe
meriah la yer.,

takde binatang lain ka nak jual.ngeri

miss Fyqa said...

bila la UAI nak datang tempat fyqa agaknye..hehe

syafiqakarim said...

ini benar benar untunggggg

Liyaa Mf said...

Mesti best kan dpt dengar ceramah live dpd UAI. Mesti UAI byk wat lawak kan kan? Tak penah denga ceramah UAI secara live, tp agak mesti best. Haha!

Err taktau pasal binatang tu. Mmg berkhasiat utk dimakan ke?

Badrina Ibtisam said...

Bestnyaaaa! ^_____^