Wednesday, February 22, 2012

Semoga Ibu Cepat Sembuh

hari nie aku melawat ibu kat hospital..alhamdulillah kesihatan ibu semakin baik..syukur sangat...dah tiga hari ibu kat hospital..baru hari nie aku dapat jenguk..nasib tengah study week..kalau tak..terpaksa ponteng kelas..

erm..korang mesti tertanya-tanyakan ibu aku sakit apa..aku pon serius terkejut dengar, sebab ibu tak pernah sakit pon sebelum nie..penyakit lain pon dia takde..tapi Allah nak bagi..tetap dapat la jugakkan..doc kata ibu ada paru-paru berair..time dengar berita nie..Allah je yang tahu perasaan aku macam mana..sampai aku fikir kalau boleh ganti tempat ibu..aku ganti....


tanda-tanda pon..ibu mengadu yang die susah nak tidur pastu rasa sakit nak baring n sujud time solat..abah bawak pi klinik, dan klinik soh pi hospital..tu yang sampai ke hospital pakar al islam nie..ibu kata doc pon pelik..sebab kebiasaan orang yang kena paru-paru berair nie..mesti kesihatan teruk..macam demam ke, susah bernafas kew..batuk-batuk..tapi ibu takde kena semua tu..boleh di katakan macam kes pertama la macam nie..

bagi aku alhamdulillah ibu tak teruk sangat sampai macam tu..nak tahan sakit sampai macam tu..tadi doc ambil air kat paru-paru ibu nak cek..result dalam 5 hari macam tu..kalau suhu badan ibu okey..esok die dah boleh keluar..harap-harap okey..sian aku tengok abah..die yang nampak risau sangat..abah memang tak boleh ibu jauh-jauh dari die..untung ibu dapat abah..care gile..!korang doakan ibu aku sehat balik keh..thankss...



p/s: ujian kecil time nak final..

13 comments:

CikAnyss' :O said...

kesian ibu awak , saya doakan dia cepat sembuh dan sihat selalu keh ,.. banyak berdoa taw ! :)

Renjes Putih said...

semoga cepat sembuh..dan selamat berjaya untuk Final exam weh.

P E T A K B U N G A said...

jom joint 1st ga petakbunga.blogspot.com

mr.syazwan said...

dugaan dr tuhan

sama2 kita doakan yg terbaik tuk ibu kamu ye

jaga ibu kamu ye

=_=

aniswany said...

insyallah ibu cik yatt cepat sembuh.

byk2 bedoa okay.

;')

zOeY zAu YaH said...

smoga cepat sembuh amin...saya pun pnh kena paru2 msuk air..tapi tanda2 dia dmm pns ssk nfs camtu.sbr hadapi ujian ok.doa byk2.

Mizz ErMa said...

bertuah mak tuan belog dpt hubby macam tu..apa2 pon, semoga mak tuan belog cepat sembuh..=)

p/s:pic tu diambil kt umbai, melaka..=)

Juno said...

Semoga semuanya baik baik sahaja.
Untung mak kamu dapat anak macam kamu.

Jue said...

nsb baik xde pape. hrp pasni btmbh sihat

AmirFX said...

Semoga ibu Yatt baik2 saja... InsyaAllah..

ABU said...

semoga ibu awak cept sembuh ya..aminn..

~SaL IjOu~ said...

terima dugaan dgn tabah ya.smoga ibu kamu cepat2 sehat hendaknya~ =)

Hanie Dew said...

Aku doakan semoga ibu ko cpt sembuh.be tough girl.