Wednesday, September 21, 2011

Jum Sarapan Sampai Kenyang..

hari nie dekat kampung aku ada pasar rabu..dah lama aku tak pergi pasar rabu dekat kampung aku ni..rasanya last aku pergi cuti sem time sem dua dulu kot.. macam biasa benda yang aku akan beli kat pasar pasti-pastinya adalah makanan..hehehehe..malam tu dah rancang dah nak beli apa bila pergi pasar nanti..benda yang paling aku nak sangat makan adalah Yong Tau Fu.. orang yang buat nie, duduk kat kampung sebelah..tapi memang die punya Yong Tau Fu paling aku suka..sebab kuah die sangat sedap..pedas..


serius aku katakan sangat sedap..licin aku telan..hehe..best sangat dapat makan bende nie..nyumm3..


pastu tengah jalan-jalan aku ternampak pulak rangka ayam nie..eh..! tetiba teringin..dah lama kot aku tak makan rangka ayam, rasa macam dah berbulan-bulan..sebab duduk kolej, aku tak beli pon..sebab beli benda nie tak kenyang sangat pun, harga pun dah tiga ringgit..so bila pergi pasar je aku mesti beli benda yang mengenyangkan..so tak la rasa rugi, ye dak??? hehe.. jimat sikit duit..nie bila dah keluar dengan parents, ape lagi tak pikir panjang lakan..beli aje..hehehe..tapi rangka yang nie tak sedap sangat pun..tepung die tak best..banyak minyak, nak termuntah kot aku makan..huhu..cukup la buat hilang rasa teringin tu..so last-last ibu aku yang habiskan..heee.


dan yang paling last aku beli..hehehe..burger daging (suka burger daging dari ayam)..pak cik yang buat burger ni pon aku suka cara die buat..sebab die masak sekali rotinya..aku paling tak suke beli burger yang rotinya tak dimasak just letak planta je..serius tak sedap..pape tah..masak jela sekali..bukan susah pon..dan korang nak tahu harga burger nie berapa?? harganya RM1.30 tahu..murah tak??? susah kan sekarang nak dapat burger harga macam nie..lagi-lagi dekat pekan-pekan..paling murah pun RM2.00 kot??? kat kolej aku pun dulu harga RM2.00 tapi sekarang dah naik 20sen tak salah..so mud nak beli burger tu pon berkurang..tapi kalau dah teringin tambah lapar, tak pikir ape dah, beli aje..hahaha..



p/s: jum masak untuk tengahari..hehe

6 comments:

mr.syazwan said...

wow yong tau fu!

sedap kot

lama da x mkn

huhu

zOeY zAu YaH said...

sedap..!!!

Shahrul Shahwal said...

untunglah mkn besar .. hhehe

Cik Yatt said...

mr.syazwan>>

jum beli kat pasar..hehe

Cik Yatt said...

zOeY zAu YaH>>

=)

Cik Yatt said...

Shahrul Shahwal>>

hahah takde la bsar mne pon..