Thursday, August 18, 2011

Nikmatnya Masakan Ibu


bila dah duduk jauh dari family, makan memang kene cari sendiri la..sama ada masak sendiri atau beli..sama dengan situasi aku sekarang, kalau kolej yang aku duduk sekarang ni, nak masak yang advance-advance sikit tu macam agak susah kot..sebab takde peti ais nak simpan bahan-bahan basah..so menu yang aku dengan kawan-kawan rumah aku masak, ape lagi sardin dengan telur..huhu..naik boring gak la makan benda ni selalukan..tapi nak buat macam mane, ni je yang bole..kadang risau gak makan benda-benda ni selalu..tak berapa elok untuk kesihatan kot..hidup sebagai pelajar macam ni lakan..rugi gak kalau takde pengalaman macam nikan?? minggu lepas bila dapat balik rumah berbuka dengan family, seronok sangat..sebab dapat makan masakan ibu.. ibu aku punya masakan adalah masakan yang paling sedap kat dunia ni..suke..sangat..sangat..sangat..!! bila aku balik, makanan yang aku request dekat ibu mintak masakkan..konfem aku dapat..hehe..sampai abah kene mengalah..sebab sebelum tu abah dah request kat ibu, tapi aku request lauk lain pulak..hehe..dan request aku telah di accept..heee..mekaseh abah..wink2..

dua hari dekat rumah telah membuatkan perut aku sentiasa kenyang..mana taknye asyik makan je..makan sahur pun selera sangat-sangat..time dekat rumah la sahur terasa begitu nikmat..heee..sebab ibu yang masak..dekat rumah senang je..semua ibu yang sediakan tinggal makan je..hehehe..kat kolej tak boleh..kene masak sendiri, kadang-kadang tukar turn masak dengan member-member..tak sabar tunggu cuti untuk raya pulak ni..sebab balik..! hehe..boleh request dekat ibu lagi..yeyy..! ibu..ibu..ibu....achik nak makan nie..nie..nie..ngee~~


p/s: perut tengah lapar..huhu

8 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

kalau ibu tetiba suruh kamu masak? hehehehe

mr.syazwan said...

PERGI TIMBANG CPT!

kang baju raya x muat lak kang

;p

Cik Yatt said...

::FAIZ FARISH:: >>

tak de hal..kacang je..:)

zOeY zAu YaH said...

gembira tu selera bertambah hehe

zOeY zAu YaH said...

t sbb listkan blog saya.saya dh listkan awk smula =)

Mizz ErMa said...

sahur + berbuka kat umah memang best~ hehe

zulhilmi.tempoyak said...

gmbr tu ibu puan ke puan..??hihi

ahmad endo said...

memang...mak masak jugak paling best to the max...hehehe