Wednesday, June 22, 2011

Minggu ni Kat Rumah AKu

seperti biasa setiap minggu pelajar asasi di kolej aku akan buat halaqah..pada hari selasa dan khamis..selasa di rumah dan hari khamis di masjid..so minggu ni turn rumah aku, so aku dengan housemate aku rancang nak wat bihun sup untuk makan-makan.. makan-makan ni ikut la tuan rumah nak buat ape..biskut kering cicah teh pon boleh..tapi sebab bukan selalu..kitorang wat la yang best-best sikit untuk di telan.. semalam aku, Aisya n along pergi pasar petang tu tok beli bahan-bahan basah.. dah la kene jalan kaki..barang banyaknye lagi..perghh..! memang penat.. sampai rumah kene masak-masak pulak..tapi seronok sangat masak ramai-ramai.. ade je benda yang membuatkan ketawa.. dari masak sorang-sorang boring kot, memang semangat habis la kitorang buat.. bile dah selesai majlis aku ingat macam tak cukup rupenye terlebih cukup..syukur, sebab semua orang dapat merasa yang kitorang masak.. yang lebih-lebih tu aku makan dekat 2 mangkuk gak la..haha..lapar sangat kot..sebab time pergi pasar aku just beli iceblend je..mule-mule kenyang la, dah lama-lama lapar..hee..


time ni aku dah tak sabar nak makan..

tinggal nak makan je..nyumm3


tiap kali halaqah pasti ada perkara-perkara baru yang disampaikan oleh PERSIS

susie, along, Me, aisya & farha

inilah budak-budak rumah aku..yang gile, yang kecoh.. BTW sem ni aku rasa rumah aku meriah sangat-sangat..sebab 3 orang dari dorang baru sem ni aku sama rumah dengan dorang.. just farha sorang je yang aku sama rumah dari sem satu sampai sem tiga ni.. doranglah yang membuatkan rumah aku riuh dengan jeritan, bebelan, macam-macam la.. seronok sangat..! sayang korang banyak..banyak..banyak..! =)



p/s: mud tak berape okey...huhu..=(

3 comments:

Syafiq Rosli said...

wah syoknye..hehe ade mkn2 kan..

masithah said...

huhuhu ^_^ i loike:P

Ladie_unie said...

bestnye...teringat zaman kolej dulu.... rindu ~