Sunday, June 19, 2011

Baju Raya..!


Semalam aku pergi Sg Besar dengan parents aku sebab nak beli kain ela untuk buat baju kurung raya nanti.. senang beli awal-awal, tak la kelam kabut nanti..lagi pun baju-baju aku semua ibu aku yang jahitkan so lagi senang.. sejak tahun lepas aku cari baju raya dekat Sg Besar jer..sebab banyak sikit pilihan kat sana.. kalau kat Tg Malim tu macam terhad sikit la..aku ni dah la agak memilih..ni pon aku berapa kali pusing kedai sebab nak cari betul2 yang berkenan kat hati ni.. huhu.. so kat pic atas tu corak-corak yang aku pilih..actually aku tak sabar nak pakai yang corak bulat-bulat tu..sebab aku rasa macam tambah shomell bile aku pakai..*perasan..hahahaha..

sebenarnya ni pon aku belum puas shopping.. rasa macam nak beli lagi..habes la bankrup abah aku macam ni..hehehehe.. tak puas kot pusing-pusing kat Sg Besar tu..macam nak pergi lagi je.. ibu kata nanti-nanti pergi lagi..berbunga hati ni dengar..haha.. best kot shopping, bese la orang perempuan..ngee..ala lagi pon bukannye slalu nk shopping2 camnikan..setahun sekali je kot nak beli kain ela banyak-banyak camni..ni pun untuk raya.. kalau shopping-shopping biasa tu, aku tak pandang pun kain ela semua ni.. aku usya baju-baju tok jalan-jalan je.. so korang dah beli baju tok raya?? sape yang tempah kat orang tu cepat-cepat la beli dan tempah..kang raya takde baju pulak karang sebab tempahan tak siap lagi.. family abang aku pernah kene macam ni..stress kot..last-last semua beli baju siap..tak best la kalau macam nikan..? so untuk mengelakkan perkara macam ni..jangan melengah-lengahkan perkara yang tak patut dilengahkan..errr..ape aku membebel ni?? okey bye..!



p/s: tengah mood raya..hahahaha

16 comments:

aqmalazmi said...

baju raya saya tahun nie..biru pupple..
hahahaha..

aQi + GenGkey said...

pergh..
awl btol p standby..
x kasitau pun beli color ape..
hehe..:D

alif haris said...

beli r waner pink .. hehehe :D

Cik Yatt said...

aqmalazmi>>

wah..dah beli gak..biru dah bnyk..pepel pon dah ad thun2 lpas..ngee

Cik Yatt said...

aQi + GenGkey>>

senang stanby awal2.. tak kabot nnt ;lgi pon skrg ngah free..nnt dah bz tak smpat dah..

hee..tak tnye cmne nk gtau..

Cik Yatt said...

alif haris>>

pink??? omg i hate pink..ahaa

nik lan nik mat said...

awal lg..

Isteri Encek Bard said...

memeng kene standby awal-awal

fyna said...

fyna pown da beli br raya..
:)



jom singgah n follow belog fyna.

Benrauf said...

baju raya polka dot. wow.

kayrul-shah said...

salam kenal...semangatnya nak raya...akak dah lama tak buat baju raya...semua stok beli siap jer sebab pernah tempah baju pastu tak berkenan ngan cara jahitan tukang jahit...sejak ari tue semua baju raya beli siap ajer

Heidi Shafiq said...

peh.. dh bersiap utk raya..

HALAMANKU said...

Salam.. va va va dah shopping baju rayer tu.. betul kalau menempah kena awal karang ader baju x siap ha ha ha.. sib baik jahit sendiri.. ni byk2 baju.. pppsssttt tuk sayer ader tak? ha ha ha

Lizzie Yasmin said...

taun nie tak der kot baju raya.. seperti biasa..

Qaseh dalia adelia said...

pehh selamat hari raya hehe .. belum soping agy sob2

HaNa Hani said...

alo...hana xbeli lagi ken baju raya
mak xcakap pe pown
siyes suke yg bulat2 tuh
^_^