Tuesday, December 7, 2010

Patut ke die dapat pangkat tu???

Pergh niat baek aku tuk membuat sesuatu perkara yang mengikut undang-undang, dah jadi benda menyakitkan hati..huhh!! aku rasa benda yang aku buat langsung tak salah..kalau salah di mata kau pon, tak boleh ke kau tegur aku baek2? aku rasa kau ni belajar ilmu agama tinggi2, tapi tak amalkan caranya..memang bodoh la..aku tau la sebab aku sekolah agama dari tingkatan satu, walaupun aku ni tak la baik mana, tapi aku still ingat apa yang aku belajar, adab-adab semua tu..kalau adab-adab yang sangat simple tu kau tak boleh amalkan, tak tau la aku nak cakap ape..ish! tak paham tul aku, pikir kau tua dari aku dan mungkin orang yang agak berpengaruh agaknya lakan..kalau tak aku sound jew kau ni, pikir niat aku kat sini nak belajar je..kene la bersabar sikitkan, lagi2 dengan orang macam ni..manusia nie memang macam-macam jenis, nampak baik tapi langsung tak! nampak jahat tapi hati gila baek..memang nak kenal orang betul-betul sangat la susah ye..tak apa, aku tahu yang ALLAH tahu..aku tak dapat nak balas apa yang kau buat dekat aku ataupun orang lain, ALLAH boleh lakukan semua itu dengan mudah jew..kita tunggu dan lihat, biar lepas nie kau rasa macam mana yang aku rasa dan boleh jadi pengajaran tok kau okey..harap kau cepat sedar..aminn.........

p/s: ujian, ujian dan ujian..

4 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

huhu betul2
nak tegur pun perlu caranya ;D
kalau org tu buat dosa
xkan kita pun nk berdosa sekali tegur dgn cara yg salah xD

edy said...

sabar je la k....
dugaan sume tu

- abdul hadi abdul muti - said...

fuh,garangnye.huhu.sabar sabar..

nurul said...

memang ngah bersabar..uhuu