Sunday, May 19, 2013

Dia Suweet Tau!

Assalamualaikum..

owh.. happy sangat semalam.. walaupun mula-mulanya kecewa, tak dapat nak pergi wedding member blogger, tapi dapat detim dengan en buah ati ku.. happy! en buah ati bagi hadiah sempena ulangtahun cinta kami.. semangat die nak kasi aku hadiah, terharu sangat ni..dan ni kali pertama aku bukak hadiah yang die bagi depan mata die, selalu pos kat kolej je... 

so time bukak dan baca surat cinta en buah ati ni.. siap tutup-tutup muka die, tapi mata dok ngintai kita..haha.. aku macam biasalah.. kalau baca surat cinta en buah ati konfem tersengeh-sengeh sampai telinga..sampai naik lenguh pipi..hehe


tengok panjang en buah ati bercerita.. i like!! merah lagi sampul suratnye.. kebetulan aku pakai merah ritu.. matching sangat..hehe


lepas dah baca surat cinta, kita bukak hadiah pulak.. tengok kreatip tak en buah ati aku.. pakai surat khabar pun boleh..die kata takde pembalut yang lawa kat kedai..aha..tak tau la lawa die camne..tak kesah la en buah ati.. janji ikhlas..dah biasa dah cara die balut hadiah memang unik.. dan hadiah die aku sangat suka! sebab aku adalah penggila trasformers..lagi lagi bumblebee, pastu en buah ati bagi bumblebee pulak.. yeeyy!


see muka gembira.. dah la suka bumblebee.. di beri oleh orang yang paling aku suka.. tu yang auuuchhh!


lepas tu en buah ati belanja makan tutti frutti.. kat tanjung malim ni baru je bukak tutti frutti ni, so kali pertama   masuk dan dengan buah ati pulak.. erm..erm.. hehe..muka semangat makan.. maceh awok!


sambil-sambil makan eskerem sambil nak tuka bumblebee tu jadi kereta.. mak ai punyalah payah, kejap en buah ati buat.. dah stress tuka aku pulak yang buat..haha.. kalau dah asik membelek benda ni kemain fokus..


setelah penat bertukar tangan untuk di ubah.. akhirnyaaa... jadilah camaro idaman kalbu.. hehe.. last-last sampai jadikan bumblebee balik, letak dalam kereta dudukkan..kemain..hehe


lepas dah kenyang esekem, solat kitorang pergi pasar cari makanan untuk tengahari..elok tengah jalan-jalan tetibe selipar aku putus! grr.. aku tunjuk kat en buah ati yang selipa putus pastu die suruh tukar dengan selipa die..dah en buah ati jalan sebelah kaki berkaki ayam, nasib aku ada kasut spare dalam kereta..

 takde la kena beli selipa baru.. bazir2.. dan nasib parking kereta dekat dengan pasar..tak la jauh sangat en buah ati nak berkaki ayam dah la panas..sian die..tapi sweet sangat tau..hee..aku punya cakap tak payah tukar.. die nak jugak.. makin love la camnikan!


dan seperti biasa..part paling tak best..part nak tata-tata..sedih tau.. sorang ikot jalan lain..sorang ikot jalan lain..erm..tapi sempat tau snap gambar dan main lelambai sambil drive.. kalau ada polis mahu kena saman..haha.. 

tak tahu la bila lagi dapat jumpa..berbulan atau bertahun.. aku dah nak start sem baru.. en buah ati makin bz.. takpe..demi masa depan kami.. aku kena kuat..yeahh..!!

15 comments:

sufi said...

So sweet.. ;)

Cik Yatt said...

sufi> awak yg suweet..he

Ara Afiq said...

sweetnya part selipar putus. hehe

ieda immi said...

wahhh ralit akak baca ....
teringat zaman bercinta .. tapi hubby akak x romantik .. x pandai nak bagi2 adiah nie ekek ;)

Nurrul said...

uiistt , Really sweett , terubat kecewa.. mesti terus tak rasa dah perasaan kecewa tuh :P

Mizz ErMa said...

alahai, swit betul..da kawen esok2 boleh cite kat anak2 pulak..hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi,siap surt pnjg lg tu..hihiih.

LaLa mhdnor said...

so sweet both of u =D

moga dipanjangkan jodoh sampai ke akhirnya, kawen jangan lupa jemput, hehe

wahida said...

manis masa bercinta....

mesti sedih masa nak tata tu kan...

iAmCekbolat said...

uwaaa kita yg baca part last tu pun dh sedih apatah lgi kakak yayat ni kan . huhuh

Cik Ezy said...

comel..
hehe..
cpt2 kawen!

E'in said...

wah seronok laa die... semoga berkekalan...

Haruno Hana 하나 said...

amboi~ cepat kahwinla kak :D

btw, biasa Hana tengok anime kat http://www.animeultima.tv/watch-anime/

Aujinz said...

suwitnya awok... patutlah itu hari mintak Bumblebee saya kat Instagram... koh koh koh

MaYa MustWany said...

hihihi orang lelaki macam tuh.romantik tetap ada,tapi sempoi. arwah bf mas dlu, surat2 cinta tuh dia koyak dri buku skolah mna entah, then, tebuk n ikat dgn tali rapia..hihi.smpai skrang simpan.