Saturday, May 25, 2013

Bajet Omputeh Sangat Tau..

Assalamualaikum..

kali ni nak cerita pasal lens, dah lama tak setory kat sini pasal lens.. sebab bukan selalu beli pun..bila dah habis stok or dah dekat dengan xpired barulah order baru.. lately aku suka pakai warna yang lebih natural.. sebab dah puas pakai kaler over-over ni.. faktor usia mungkin..hahaa.. biru, hijau, ungu semua dah try dah.. sekarang just nak pakai kaler coklat, kelabu camtu jela..

aku kalau pakai pun bukan hari-hari.. tak kuasa kau pakai hari-hari.. lagi satunye malas..kadang penat mata, senang pakai cermin mata je.. just pakai kalau pergi event, wedding ke.. dating ke..hehe.. kadang pakai pergi kelas tu kalau mood rajin tahap 100% la.. *nampak sangat pemalas.


 dan baru-baru ni aku order kaler coklat lagi.. tapi jenis yang lain la..yang coklat sebelum ni aku pakai tak selesa dah.. kalau ikotkan die tahan setahun..tapi kalau mengikut owner yang jual ni die saran 3-6 bulan..kalau ikot aku, selagi mata selesa aku pakai..tapi selalunya bawah 6 bulan aku dah rasa tak selesa..dan bila rasa tak selesa, kita beli baru! hehe


ni warnanya! see lawakan.. tapi aku suka warna coklat yang sebelum ni aku pakai.. saje nak try warna lain-lain sampai aku jumpa yang betul-betul kena jiwa.. gitu.. aku selalu beli dekat kak shue ni.. member aku yang mula-mula beli kat die.. pastu aku pun terjebak..hihi..

buat masa ni..memang dekat kak shue ni je aku beli dan pernah beli kat kedai sekali.. aku suka die punya layanan dan berurusan dengan dia sangat senang..harga lens die pun murah-murah dan pelbagai.. bab pelbagai ni yang buat aku selalu konfius nak beli yang mana..semua cantek-cantek.. so korang berminat bolehlah usya fb kak shue..kat SINI dan PAGE..


so ini hasilnya bila dipakai.. jelita tak mata aku.. macam tuan diekan jelita.. hahaha..matilah puji diri sendiri.. 


18 comments:

combi said...

mmg tgh cr lens pon skrg nie..tp awk sama ngn combi la..cume combi almost every day pakai lens sbb glasses rosak..huhu

Cik Ezy said...

saye pon nk pkai lens mase mjls kawen saye nt..
dh lame kot xpkai lens.. hehe

Nurrul said...

Wahhh , coklat gtuh... Nurrul pakai yang jernih ajee.. heehe..
nanti nak try jugak lahh warna coklat..

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui tak pernh try pakai..huhu

istiqomah said...

lama tak pakai lens! malas nak beli,,heee

Kathy Tuah said...

x berani pakai lens -.-'

Aujinz said...

saya pakai yang natural jer... koh koh koh

E'in said...

selalu beli contact lense online kat mane? share ngan kite! hihi

are_lin@yu said...

menarik nmpk cun lah..hihi

wahida said...

aku pakai yg natural je...heheh...sesekali je pakai kaler coklat, ikut mood...tapi kaler lain selain drp coklat tak pernah pakai lagi...rasa mcm tak sesuai je dgn kulit aku ni...hahahaha..

MaYa MustWany said...

xpernah n tak berani pakai lagi wat masa ni. teringin tapi takut.hihihi

iAmCekbolat said...

saya tak pakai lagi dan teringin nak pakai tapi saya mempunyai satu tabiat iaitu menggesek mata . dan saya amat ....... takut untuk memakai . takut mata saya rosak akibat saya tergesek mata saya .

lol :D

Yumida Huda said...

x pnh pakai lens berkaler
skrg pakai cermin mata tegar
senang nak jaga

follow sini..ke 1028..jemput singgah ke blog Yumida http://umikasum.blogspot.com

zeera lily said...

hee... i rabun tp x suke pkai sket..
tringin nk pakai lens, tp leceh sgt nk bukak psg.. haigoo..

zeera lily said...

*spect

aniswany said...

JELITA SGT TAU...HIHIHI..

*SEJAK DH TUA2 NIH,LENS PN MALAS NK PAKAI KAN ;P

Ara Afiq said...

jelita nyaaaa.hehehe.

xpnh pakai CL sbb tkut.

Sya_Merpati Putih 88 said...

sy tak pernah pakai lens, sebab takut...lebih rela pakai speck jer macam biasa...huhu..