Saturday, February 2, 2013

Bubye Putera.. Jumpa Di Sana..

Assalamualaikum..

balik rumah semalam ibu cakap putera dah mati..! alaa..sedih sangat..sebab putera ni manja sangat budaknye.. antara banyak-banyak kucing kat rumah aku die paling manja..tapi sayang yang paling manja mati dulu.. sob..sob..

ibu kata die mati sebab demam..demam biasa je..nak kata salah makan tak okey je.. kalau sebelum ni kucing -kucing aku kalau demam esok-esok sehat balik, tapi putera..umur tak panjangkan.. ibu kata putera demam lepas aku balik dari kolej, sebelum tu cuti seminggu aku dok memanjakan die je.. entah, demam rindu aku mungkin..

umur die setahun pun belum..tak puas memanja dengan budak mulut bising ni..serius mulut die bising gila.. mengiau je keje.. kenyang bising..lapar lagilah bising..tidur je tak bising dak sekor ni..

 lepas tu die punya manja tu.. aku dukung die, elok je diam macam kite dukung baby tu..kalau kucing lain cepat-cepat nak dilepaskan.. sama jugak kalau aku pangku die..elok duduk diam-diam sambil buat muka manja die.. ha! kalau kite dok pangku die..mulut die diam..nampak tak manjanye camne..

badan lembut je, ibu kata kalau kucing badan lembut ni memang jenis manja..manja yang kemain.. camtulah putera.. gegomol die memang best! lagi satu peel die ni..suka gigit kaki orang kalau orang tak layan die.. peel die yang satu ni wat orang geram tau!..hehe

ni masa die kecik lagi..umur aku tak ingat, tapi dari kecik memang dah manja..


sebab jenis baik perangai..abah kasi masuk dalam rumah..kalau yang nakal-nakal tu jangan harap dapat, duduk luar je..putera memang baik, kalau tidur kepala nak beralas je..comelkan..


kucing hidung pink.. baik.. manja.. selalunya lahh.. ni ibu yang cakap..tapi mengikut pengalaman memang ye..tapi ada gak yang hidung tak pink baik..


muke mintak lempang! hehe



tiga gambar atas, gambar latest aku ambil..dan juga terakhir..sebab putera dah takde.. :( ..gambar ni aku ambil time cuti sem ritu..sempat gak memanja dengan putera.. tapi serius tak puas, ni balik kampung pelik bila die takde..selalu mesti cari die buat gegomol..mesti dengar suara nyaring die membebel..

nak ada kucing manja sangat kat rumah ni susah..tapi dah ada umur tak panjang..tak wat camnekan..huhu.. putera..nanti kita jumpa kat sana tau.. sayang putera..mmuahh!

10 comments:

Mizz ErMa said...

selamat tinggal jgk utk putera..apa boleh buat sbb Allah lebih sygkan dia..=)

Mimi Azirah said...

Selamat tinggal putera....

SYUHADA said...

Kalau tak buleh kawan ngn puteri aku.. hihihi

Nida Husna said...

alololo. tomeynye :P

Shiqin Sunshine said...

demam rindu la tu....huhu....cian putera...

Izara4eva™ said...

alahai, ingatkan sapa putera tdi. bpe byk kucing umah yatt dlm "banyak2" tu ? :O

[PCL] said...

awak suka kucing ea..kesian dah xda...salam singgah dr lcl.

hamdan djeslan said...

cantik yah kucingnya

Shahada Fauzi said...

comelnye...gewam pulak nengok..tapi dah sampai masa die pergi..huhuh..tumpang sedih gak..dulu akak pernah hilang 8 ekor anak kucing sekaligus..meninggal serentak sebab kena infection kuman...T_T

nini said...

comelnya kucing dia...=D