Monday, January 28, 2013

Suami Aku Ustaz!!!!

Assalamualaikum...

hye..semorang..seminggu dah aku tak update blog.. nak kata takde bahan, banyak mungkin..cuma internet yang tak berapa nak memberi semangat kat aku untuk menaik entry..nampak..banyak sangat alasan..walhal diri sendiri yang malas..hahaha..

okey nak cerita sebenarnya, aku ada beli satu novel..punca utama aku beli novel ni sebab tajuknya..hihi..tajuk die menarik minat aku untuk membeli novel ni..sebabnya...adalah sebabnya..hihih..aku sebenarnya kalau beli novel, tak pernah pilih tajuk..tapi pilih jalan cerita kiranya ni novel pertama aku pilih tajuk dan aku tak tahu jalan ceritanya..cuma bila aku sebut dekat orang dorang kata cerita ni best..so apa lagi..gagah la aku mencari..ngeh..ngeh..

dan semalam baru je aku habis baca novel ni..sehari aku menghadap novel ni..tak tahan lah nak tunggu lama-lama..ehee..kalau ikotkan keadaan sekarang aku tak sentuh novel-novel ni..cuba elak sebab masih dalam sem.. kalau ada pun aku akan sentuh bila dah habis final, tapi tajuk novel ni membuatkan aku kalah dengan diri sendiri tau! ahaha


novel ni dah lama kat pasaran..aku je baru nak baca..kesian..haha..tapi serius tak rugi beli novel ni..sebab cerita die memang super best..novel ni tak macam novel-novel lain jalan cerita die.. cerita cinta yang kalau novel lain tu mesti ada watak jahatlah bagaikan..nak merosakkan perhubungan, bunuh-bunuhlah apalah.. horror sangat..hahaha..yang ni takde..lebih santai gitu..

yang paling penting..input islamic banyak dalam ni.. banyak ilmu yang boleh dapat dalam novel ni..sekurang-kurangnya bertambah ilmu baca novel ni..jangan nak pasal cinta jekan..tahniah untuk penulis untuk novel yang best ni..so korang..yang belum baca pergi baca cepat!hehe

antara sebab lain aku suka novel nie..watak hero die..seakan..akan.....hehe..dialog yang digunakan dalam novel ni pun aku suka sebab....ngeh..ngeh.. baca dialog yang aku rasa bagi orang lain biasa-biasa je..tapi bagi aku boleh buat aku senyum..dan ingatkan seseorang..tu yang buat lagi best tu ceritanya..hee..



5 comments:

cik kaki ketawe said...

sy dah baca novel ni...lepas baca memang lah rasa terkena jugak batang hidung sikit..byk pengajaran novel ni..terutama watak Hafis yg banyak mengajar Alisa...kalau dapat suami macam ni...Alhamdulillah...harap2nya begitu la..hehehe =P

CintaZulaikha said...

hamboihhh..pernh nmpk kiat kedai buku nvl ni..mmg best ek?

Cik Ezy said...

suke bace novel yg xbyk org jahat ni..
xsaket pale n xsaket ati bile baca..
haha

Mizz ErMa said...

wah, xaci..nk jgk..sy pon ada bca jgk sikit dalam penulisan2u..mmg best! hihihi

Mimi Azirah said...

rmi ckp nvwel nih best