Sunday, October 28, 2012

Salam Berkorban

salam aidil adha buat semua blogger dan pembaca blog cik yatt..macam mana raya korang meriah? rumah aku wajiblah meriah tahun ni sebab abah aku buat korban tahun ni..alhamdulillah rezeki lebih..part paling best kalau dah abah buat korban tentu-tentulah semua adik beradik balik rumah aku..tentu-tentu meriah dengan anak-anak buah..tu yang best, sebab masing-masing dah kahwin dan mesti ada yang balik rumah mertuakan..tinggal aku je masih belum kahwin..hehuu..


taraa..ni die lembu yang di buat korban..sangat kacak dan bergaya..bersih je..pandai tuan die jaga, nama aku tak ingat pulak..haha..time mula-mula sampai die boleh berdiri statik tak bergerak, serius kelaka..kaku je, aku cakap dengan ibu..pastu ibu cakap mungkin sebab tempat baru kot..tengok lembu pun tahu duduk diam-diam kat tempat baru..aku je tak..eh! hahaha


daging sedang dilapah..moment yang paling aku suka adalah gotong royong orang-orang kampung, sebab meriah dengar ketawa, ada yang suka buat lawak..macam-macamlah.. dan aku still mengharap dengan harapan yang tinggi aku kahwin nanti still gotong royong macam ni..meriah die sangat ohsem okey..tak nak pakai chatering tak best..!harap-harap pakcik makcik panjang umur boleh tolong time kenduri aku kahwin nanti..sob..sob..sebab barisan rumah aku ada makcik-makcik yang masakan dorang ohsem..huhu..eh cite pasal kenduri kahwin pulak..haha


abang-abang ku..berdua ni kalau tak menyakat aku tak sah..hobi kot..haha..rajinkan dorang suami-suami mithali gitu..ehehe


last but not least..rendang ayam dan kuah kacang made by ibu yang ohsem gila.!!! tengok penuh pinggan akukan ni pun siap tambah lagi sampai kenyang gila..haha..antara dua yang paling aku suka, adalah  kuah kacang..kuah kacang ibu mesti aku suruh bubuh daging baru bertambah ohsem..haish..terliur pulak..okey time untuk makan tengahari..bubye..

19 comments:

Ezy Chiaki said...

bse sgt kat kg2 buat gotong royong camni..
jrng2 je tempah catering..
best kan.. meriah je..

cik nana said...

haissh sedapnya sambal kacang ngn rendang tu. mmg nmpk ohsem !

gdsbnga said...

slmt hri raya aidiladha cik yattt .
lagu dlm blog kite tuuu ,
a goose 's dream .
penyanyi asal die perempuan berumur .
yg dlm blog kite tu dari dream high special concert :>

Terbang Bersamaku said...

meriahnya dia sambut raya...untung ade ramai adik beradik..=)
btw, selamat hari raya aidil adha..=)

-meeSUPERGIRL- said...

kacak tapi sayang dikorbankan .. mesti best daging lebu kacak tu . haha

Asfan Ash said...

aihh 3 tahun dah xdpt feeling cmni

Kathy Tuah said...

lembu tu control hensem kut..hehe..

nur anis said...

meriahnya buat kurban..:)

mr.syazwan said...

seminggu ni kenyang makan daging je la kan?

hehe

CekbOlat-bOlat said...

akhirnya .. lembuuu

jaakechik said...

meriahnya! hehe.. terliur tgk rendang ngn kuah kacang1 slurpp...slurpp..! btw, salam aidiladha ya dear...

azalia hjsalleh said...

tahun ni x berkesempatan tgk org sembelih lembu =(

ainraus said...

berani yatt tgk org sembelih. ain takut. rugi kan ain? :(

E'in said...

ein xleh tgk lembu kena sembelih sbb kesian.. huhu

Izara4eva™ said...

xpernah tgk lembu di sembelih.. tringin tgk -.- seronok bila gotong royong rmai2 buat keje an..

aniswany said...

sedapnyaaaa kuah kacang nasi impit..huhu lapaQ

#selamat ari raya :)

syafiqakarim said...

salam aidiladha beb

♥ sitifarhana ♥ said...

sy pon tgok lembu tumbg time raya hari tu..scaryy..heee

CiK FizA said...

wahh~ nampak sedap je makannan tuh. hee