Thursday, February 9, 2012

Panggilan Ganti Nama Diri

hye korang..hurmm..hari nie kesihatan aku tak berapa nak baik..sebab aku mengalami cerryBerry..huhuhu..ntah apa yang aku makan semalam tah..bangun je pagi perut meragam..aku bab perut memang sensitip habis..hurmm..kelas pon terpaksa aku tak datang..adeh..rugi-rugi..

okey..entry kali nie aku nak cerita tentang nama panggilan yang orang lain panggil aku selain nama asal aku..aku yakin mejoriti daripada korang pon mesti ada nama panggilan yang pelik-pelikkan?? tak pelik pon mesti ada nama panggilan manja-manja gitu..ahahaha..nama panggilan yang aku dapat banyak adalah daripada member-member aku..bese la kawan..ade je idea nak panggil kita ikot mud dorangkan?? bagi aku kalau panggilan tu oke..aku layan je..tapi kalau da panggilan mengutuk..kaki aku bagi..hikhik..

kalau dalam keluarga adik beradik aku, anak-anak buah aku semua panggil aku achik..sampai ade jugak member yang panggil aku achik..nak manja-manja letew..hihi..kalau parents panggil aku adik..maklum la ank bongsu..heee..tapi kadang-kadang abah aku panggil aku nurul..pelik kalau dalam family ada yang panggil aku hidayati..sebab hidayati nie femes dengan kawan-kawan jer..orang kampung pon mejoriti nurul sedare-sedare pon panggil nurul..tapi ade jugak jiran-jiran yang panggil usu..heee..


klik untuk tumbesaran

okey itu baru dari family dan jiran-jiran belum lagi member-member aku..kalau member macam-macam dorang olahkan nama aku nie..kreatif sungguh mereka-mereka nie..okey kalau korang tengok gambar kat atas..panggilan yang aku dapat time tu aku tingkatan 6..kawan baik aku panggil aku cekodok..kelakarkan? sebabnya bukanlah aku febret makan cekodok..tapi ada sebab lain..sebabnya aku tak yah la cite..tapi memang sampai sekarang die panggil aku cekodok..panggilan nie sangatlah kenangan bagi aku..

tapi kalau aku pergi mana-mana tempat baru, selalunya tempat di mana aku sambung belajar mesti ada nama baru aku dapat..ahaha..tak tahulah kenapa..selalunye aku kenalkan diri aku hidayati..tapi mesti ada yang komplen panjangnye nak sebut..dan sebab tulah dorang akan memendekkan nama aku untuk dipanggil kadang-kadang sependek yang boleh la dorang panggil..kalau time tadika n sekolah rendah memang kawan-kawan panggil hidayati maybe sebab kecik lagi, tak berapa nak kreatif memendekkan nama..tapi aku naik sekolah menengah memang macam-macam nama aku dapat..

antara nama-nama yang dorang panggil aku achik, nurul, hidayati, T, yaya, ieda, cekodok, monster, PKKG (Penolong Ketua Kelas Garang), aku rasa banyak lagi..tapi dah tak ingat sebab orang-orang yang panggil aku guna panggilan tu dah tak dapat nak lepak sama-sama xde la nak dengarkan..so bila naik kolej member-member panggil aku Yatt..aku soh panggil hidayati dorang taknak..ish..degil..last-last lekat dan jadi nama pena blog kesayangan aku nie..bila ingatkan balik memang rasa kelakar..tapi tulah kenangan.. so camne lak dengan korang?? ape name panggilan korang?? share la dengan aku..sharing is sexy rite??? hee




p/s: dengan buah ati pon ade panggilan manja-manja..tapi tak mau gitau..rahsia..hee..

58 comments:

Unknown said...

senang nak cam... sebab ispun lain2 panggilan setiap fasa... orang kampung panggil len, sek rendah len, sek men len, U len... hhoho

AmirFX said...

Nama2 manja giteww.. haha.. :p

♥ sitifarhana ♥ said...

achik? waaa...sme la nama panggilan kite...mana2 pon org pngl achik wlupon sy anak sulung...hee

miss Fyqa said...

achik!.. :D

rasanya kebykkan org ada nama manja kan..ehee..

AnakPakZohar said...

hahahahaahhahahahahahahahahahaha.... sorry gelak besar.. cekodokk monster. hehehehe

Mizz ErMa said...

wah, banyak kemaen nick name tuan belog..hik3, oleh sbb nama sy pon agak pjg, iaitu azmanira, so kawan2 pggil emma aje..=D

YattAkasah said...

eeiyss>>

lain tmpat lain pnggilankan

YattAkasah said...

AmirFX >>

opcoz..ahaha

YattAkasah said...

acheeqa farhana >>

yeke..heee...hye achik

YattAkasah said...

miss Fyqa>>

iyee..! hee..yup.. rasenye smue..

YattAkasah said...

yad'z>>

hehehe..takpe..chill jer...

YattAkasah said...

Mizz ErMa >>

hehehe..tamakkan?? nice la nme.. buah ati pggil ape lak??

cik nana said...

kdg2 org pggil ikut sedap je. tapi kgd2 ok what. hihi

Lea Isnawi said...

akak cekodok

aummm

Myra Amira said...

aku panggil ko achik je... sbb dah bese kan... mse kat asrama dulu ak start pggil ko achik.. huhuhu

YattAkasah said...

cik nana>>

ikot sdap klu tak mnyakitkan ati mmg oke je..klu tak..cari psal tu..he

YattAkasah said...

cik nana>>

ikot sdap klu tak mnyakitkan ati mmg oke je..klu tak..cari psal tu..he

Shafiqah Rashid said...

klu nma pgglan yg sedap ddgar xpa lah..
klu yg mcm loqlaq2 skit mmg nk kna penampaw..
haha..

#ada atok tepi umah pggil saya arnab .hihi :D

YattAkasah said...

Lea Isnawi>>

ye sye.haha

YattAkasah said...

Myra Amira>>

iye.ak oke je ko pnggil tu..mmg dorg la yg mulekan

YattAkasah said...

misluvcoklat>>

yee..sdap xpe..hee..bkan tmpaq kaki bagi...hahaha..arnab? comel..hee

kim heeruul said...

cekodok ?
keh keh keh...chumel siot nickname tu..

Zehan Ilyana said...

nama panggilan ni macam2 kan sebenarnya..
haha.
monster? cekodok?
kekeke..
penolng ketua kelas garang?
haha..
unik sungguh nama2 itu..xD

Abu Bagi said...

nama panggilan aku kat rumah buruk dowh hahahha

YattAkasah said...

kim heeruul>>

haha..yeeke?? tngok tuan die la.ngeh2

YattAkasah said...

Teenager Housemaid>>

yup btul..hahaha..mmbe2 pnye keje la tu.

YattAkasah said...

ABU>>

ape2 gtau cpat..! aha

Unknown said...

Banyaknya nama panggilan dia... hehehe... Jangan terkompius sudah...

Unknown said...

cute gitu.. huhu :D

YattAkasah said...

Reena >>

org bgi amek jela..hehhee

YattAkasah said...

Muhammad Saiazuan Norhalik>>

yeke?? hehehe

Unknown said...

alololorrhhh manje nyer...hehe XD

YattAkasah said...

Mr.Clive>>

ngeee~~

Anonymous said...

olooo.
baru nak tanye encik boipreng panggil apee.
heheh

YattAkasah said...

chemay >>

hehe...biarlah rahsia

Anonymous said...

biasalah...spnjg hdup x terkira pggilan hehe..

YattAkasah said...

zOeY zAu YaH>>

tpi best gak en.

teha said...

caye x kalu aku kate kt skola dulu org pggil aku angelina jolie ? hahaha
!

semutsengal said...

bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !bau taik !

Anak Munsyi said...

oHH achik yer. ank bongsu? Ohh jeleznya. Kalo bole fyqa pown nak jd ank bongsu :( Patut lah muka nmpk manja ank bongsu, teeheheh :)

Unknown said...

org dulu panggil aku jenab ok.. skang pun ade gak yg pamggil lagi-.-' hoh

~Sal Ismail~ said...

bila teringatkan balik nama2 panggilan dari zmn skola sampai skrg mmg boleh tergelak sorang2..;p

YattAkasah said...

teha>>

caye2..heee

YattAkasah said...

semutsengal>>

dah kenapa?

YattAkasah said...

Anak Munsyi>>

hehehe..yup..bngsu..kan..tak best klu bukn ank bngsu..ahah..adik2 sebuk je

YattAkasah said...

El-Janna>>

jenab? hee..muke shomell da..takpe la.oke gak tu.

YattAkasah said...

~SaL IjOu~ >>

hee..mmg..nme mcm2 en

suria lekatlekit said...

nickname plg popular masa sekolah adalah pggl nama bapak.. mcm akak nama ayah azizan.. jd kengkawan (lelaki terutamanya) suka pggl azizan. kalau bapak dorang nama awang.. maka awang la di panggil. tp skrg xde lg trend camtu kan kt sekolah

Anonymous said...

anak k4 ke?adik mas pun pggil mas-achik.kalau fmly pggil nma wany.kwn2 panggil nama mas.anak2 buah pggil ummie.kalau pggil diri sndiri-ani.

نورعيم said...

ank bongsu eh? tapi family panggil maksu. hehe. semua family panggil su je.

YattAkasah said...

THE LEKAT LEKIT STORY >>

owh ha'ah..tpi tak prnh kne lak..tu kdang2 bole gado..skrg nie org tak brani nk maen2 nme bpak ot..

YattAkasah said...

MaYa MustWany>

tak la..bngsu la..owh..ummie ank2 buah pggil? suweet

YattAkasah said...

Noraim>>

tula..plek je bngus pggil achik..da bese dri kcik cmtu

vendoline said...

main sedap mulut je org nak panggil.hahaha hurmmm kadang sakit hati mendengar

E'in said...

cekodok???? hehehe

YattAkasah said...

Edy Fee>>

bese la tu mulut org

YattAkasah said...

♥e'in♥>>

errr..hehehe

YattAkasah said...

♥e'in♥>>

errr..hehehe