Tuesday, February 14, 2012

Laksa Dan Pasar.

yeah...hari selasa, hari yang wajib aku turun ke pasar..sebab nak beli ice blended..tu je makanan wajib aku beli..pastu makanan lain yang boleh kenyangkan perut, aku decide kat pasar..tapi tahu-tahu lakan..bila dah at pasar kalau boleh semua aku nak beli..hahaha..nampak sangat perut ala-ala tong gitu..tapi di sebabkan penjimatan wang ringgit, tahan la nafsu tu..heee

pastu tetibe teringin makan laksa..kat pasar nie ada satu makcik tu sedap gile kot laksa die..nyumm3..aku memang suke laksa, dapat yang pandai buat..pergghh..! kakak-kakak ipar aku semua pandai buat laksa..aku je belum nak pandai lagi..ish3..tapi pandai sikit-sikit kot..hikhik..so ape lagi pi la kedai makcik tu..


sekali tetibe die ade sediakan meja tok makan..sebelum nie takde..so ape lagi..makan at situ jela..siap mintak tambah kuah lagi..tak cas pon..baik tok makcik nie..nie yang membuatkan aku nak makan tiap-tiap minggu nie..hahaha..harga pon murah je kot..3 ringgit..kalau at cafe kolej aku 4 ringgit..isinye pon tak berapa nak banyak..tapi rasanya boleh tahan la gak..pape pon makcik nie punye gak yang terbaik..


dan tak lupe jugak..makcik tu sediakan air sirap tu..free lagi..mana tak untungnye..beli laksa 3 ringgit air boleh minum free nak tambah bpe banyak pon takpe..bila dah kenyang barulah balik..bahagia okey perut..hehe.

11 comments:

hazanis said...

alahai..mengidam laksa nie..lama dah xmakan laksa...T___T

Nelly The Strange said...

amboi , nyum2 !

AmirFX said...

Time sejuk2 best gak makan laksa... :D

si ngokngek said...

huih!untung banyak lah..

Ezy Chiaki said...

untungla dpt air pree..
jimat duit xyah beli air dh.
haha

Cik Yatt said...

hazanis>>

jum buat..heee

Cik Yatt said...

Nelly The Strange>>

:)

Cik Yatt said...

AmirFX >>

time lapa lgi best..ahaha

Cik Yatt said...

si ngokngek>>

tahu takpa

Cik Yatt said...

Ezy Chiaki>>

nk jimat jum mkn sini..hee

Rtp Farra Arisha said...

laksa memang best.