Saturday, November 5, 2011

Orentasi Yang Sangat Membencikan..!!

31 oktober 2011..aku telah mendaftar untuk ke peringkat degree..fuhh..gile ramai orang time tu..dan sangat memenatkan..lepas tue..macam biasa..konfem-konfem ada orentasi..part nie yang paling aku benci gile-gile..dah la letih soh orentasi bagai..dan salah satu sebab aku tak suke adalah aku bukan pelajar first time belajar dekat kuis tu..serba serbi aku dah tahu..so macam sangat tak perlu aku dan batch aku join..

taklimat-taklimat kebanyakan aku dah dengar time aku asasi dulu..time aku jadi fesi tok junior asasi aku pon aku dengar jugak..so masuk orentasi yang ini 3 kali aku dah dengar..just ade sikit-sikit info je aku dapat tok degree nie..so aku banyak tidur je kot..serius ngantok la weh..aku try mata aku pon tak tertahan tahu..mana taknye..bangun pukul 4 pagi..tdo dekat pukul 1..tambah dengan badan letih time siang yang lansung takde rehat memang berat la mata time taklimat-taklimat..sakit kepala aku tidur duduk..hahaha..

paling menyakitkan hati aku..fesi-fesi yang serius annoying gile la weh..! *(tak semua )..keje nak jerit-jerit..aku lempang sekali tahu la..cakap baik-baik dah la..kitorang dah besar dah kot..lagi pon fesi umur pon kadang muda dari kitorang..suruh kitorang hormat, tapi dorang buat macam tu kat kitorang..bahasakan diri aku pulak tu..kalau aku..memang tak la weh..ko nak aku hormat ko, ko kene hormat aku..dan cakap baik-baik dengan aku..konfem aku boleh hormat ko..!! *mara sangat ni..

pastu bagi denda-denda bagai pulak..sorang buat hal, semua kene..tu memang aku hangin la weh..!!! malam tu kitorang kena denda pengang beg sambil luruskan tangan ke depan..dah la beg kitorang tu berat lak tu..dah kene pengang camtu dorang suruh angkat sebelah kaki pulak..pergghh..!! sakit gile kaki aku..2 3 hari baru hilang sakit kaki aku, ni pon maseh sakit sikit..jalan pon cam orang cacat...huhh.!!! time kena denda nie..aku berdiri barisan depan sekali elok pulak die jerit-jerit depan aku..haishh..kalau hilang sabar aku ni..aku tampar muke die..tak pon hempok dengan beg yang aku pegang tu, dan aku sepak sekali..nasib sabar aku ade lagi time tu..


menjadi tak muka bengang aku??? dan..dan..dan..korang nampak tak beg oren tu?? kitorang wajib pakai tahu tak..serius benci gile la weh kena pakai beg yang serius skema tu..grrrrrrrrrr....!!!!!!!


dan..dan..dan..solehah tak aku?? hahaha..dengan stokin belang-belang lagi..korang ade??


nie muka-muka time orentasi dah tamat, gembiranyelah wahai hati oi...walaupun bukan tamat secara rasminya..tapi bila hari-hari yang sengsara tamat..memanglah amat bahagia dan gembira..nie budak-budak batch aku..ex asasi dan kitorang satu kumpulan..terbaiklah..dan kitoranglah yang paling kecoh dekat dalam dewan..:)

p/s: entry meluahkan perasaan.

9 comments:

AmirFX said...

Semua muka ustazah pilihan.. haha.. Nway, Salam aidiladha...

SYUHADA said...

Hadapi kenyataan dgn tabah ye cik yatt..^^

Juliet_iRa~" said...

orientasi mmg sgt menyampah kan..;p

lagi2 kalo kena 2x..wuwuwuw..

psss : study mn ni?uia ek?heee

salam aidiladha..:)

pss lagi : jemput join my GA! nt boleh dpt ole2 CAMERON..

H A N I S A H U S S I A N said...

HAHA kitorg x panggil tu orientasi tp orientaSHIT , saya pun kena jgak denda pgg beg lurus tgn kat dpn sambil angkat kaki , dh lah time tu nak pegi qiamullail , memg spoil mood pagi2 lahh , senyum je dpn diorg , memg bngang lah diorg , haha padan mukaaa #luah perasaan jgak :P

Edy Fee said...

SELAMAT HARI AYA HAJI...korban ape tahun ni.ehhe

Cik Yatt said...

AmirFX>>

ahaa..muke je

Cik Yatt said...

SYUHADA>>

ahahhaa,yela

Cik Yatt said...

Juliet_iRa~">>

kene skali pn mnyamph.huhuuh

Hanie_Dew said...

muke ko nampak lain weh. hihihi.jgn marah. kene jwmur tgh panas ke.

aku pun benci orentasi.