Saturday, January 22, 2011

Hampir nak kena saman! choii!

huhu..ni bukan salah aku, betul aku tak salah..nak tau tak ceritanye macam mana..okey time ni aku on the way pergi rumah abang aku dekat kuala kubu..adalah lori depan kerete yang aku tengah bawak ni..bapak la lembab gile die bawak..40km/h..haish! nak kata lori besar tak la..kecik je..tah apa tah yang drivernye berangan agaknya..pastu die ke tepi,nak masuk simpang.. okey dalam hati kata..bagus penat nak ikot buntut kau..pastu aku terlanggar la sikit line zebra..korang tau tak line zebra camne?? tak tau?? cari sendiri..haha..okey baik punye depan tu polis, die suruh aku berhenti..tak cuak pun..serius tak cuak..okey, aku bukak tingkap (sambil buat muka shomell) hahaha..dan die mintak lesen memandu, aku bagilah..muka tak cuak ni..cool jew..haha..abang polis yang tahan tu, umur dalam lingkungan 20-an la..muda lagi aku tengok nama kat tag die..yusri..hahahaha..sempat usya tau..

Dengan spek mata itam die tu..cett, berlagak macho..die tanya aku "awak tau tak ape kesalahan awak?? aku dengan selamba cakap tak tahu..okey gaya macam dah nak keluarkan surat saman, sekali die pergi tanya dekat kawan die, aku rasa polis yang lagi sorang ni macam seniorlah..die pulak pergi datang dekat aku..dan die kata " okey jangan buat lagi tau"..hahaha..sangat bagus..nampak sangat polis yang bernama yusri tu, baru lagi..tak yakin dengan apa yang die nak buat..rezeki aku la lepas..nasib ada polis yang senior yang misai agak tebal dengan muka seriusnya dia tu bagi pelepasan kat aku..hihi..so dengan cepat-cepatnye aku blah dari tempat tu..mood bengang tekan minyak kuat-kuat..ahaks~

muka penjenayah yang baru lepas hukuman..hahaha

p/s: hati-hati di jalan raya, jangan sampai terjumpa polis..okey..

29 comments:

BuLat i2 CirCLE said...

hahaha..naseb xkene..

niesz said...

nsib xkena saman..melayang duit kang..hehe..

Benrauf said...

"kesalahan saye adalah saye sangat cute sehingga membahayekan penggune jalanraye."

try cakap camtu dengan selamber. insyaAllah tripel saman die bagi ko. kompem. hehe

Kumbang Jingga said...

masuk awak langgar line zebra tu langgar lampu isyarat merah kt line melintas tu ke?...hehe..kalau tak langgar line zebra tu camna nak lalu kan hehehe..

*Fawa* said...

hahaha..begitu plak si yatt ni... langgar je polis tu patut nye.. haha

petisuara said...

polis yg bernama yusri tu hensem ke tak?haha..kalau kt ats jalan raya mestia syik jp pkcik polis yg xhensem, kalao nk kena saman, mmg skit hati, klo jp yg hensem mgkin akan rede sikit..haha

Izyan Helmi said...

penah hampir nak kena saman jugak...kena speedtrap. kecut perut nak memujuk pakcik polis tu supaya xsaman...huhu

kusonagi said...

lucky the police officer is a guy..

hans said...

hehehehehe
berhati2 yer lain kali

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

hasrul hassan said...

Polis hanya menjalankan tugas. Nak wat apa. Kalau kita menjadi dia .. tentu kita juga akan buat yang serupa.

:)

Berhati2 di jalanraya. Ikuti peraturan dan fahami tanda jalan. DOnt Play2 ...

http://hasrulhassan.blogspot.com

mr.syazwan said...

kalau muka penjenayah mcm ni

seiyes polis lps kan serta merta

haha

alif haris said...

wahahaha . pnjenayah awak ni . x sgka . takot3 ~

cik ungu said...

penjenayah itu cun . awk , tagged u on a contest , http://cikungu.blogspot.com/2011/01/sy-mau-apple-iphone-boleh.html

join okay ?? c:

renjerkabloi said...

untung la tak kne saman hehe.. hati2 lain kali:):)

Ujang9897 said...

nak saman gak la..hehe

cik yatt said...

BuLat i2 CirCLE>> hihi..memg bernsib baik..

cik yatt said...

niesz>> terbang dan melayang...huhu

cik yatt said...

Benrauf>> hahaha..idea yg sngt 'bernas'

cik yatt said...

Kumbang Jingga>> terpaksa..sye xslah..hehe

cik yatt said...

*Fawa*>> langgar?? alaa..tak trpkir pulak..hahahah

cik yatt said...

petisuara>> tak ensem, tak huduh..bese jew..haha..ensem k tak..yg pnting xnak kne saman..

cik yatt said...

Izyan Helmi>> time ni abah yang kecut perut..hahha..sye cool jew.

cik yatt said...

hans> okey

cik yatt said...

hasrul hassan>> baiklah ikot perintah..hihi

cik yatt said...

mr.syazwan>> haha, wan..xde mknenye...

cik yatt said...

alif haris>> baru tau k?? haha

cik yatt said...

cik ungu>> meaksih..hihihi..dah join

cik yatt said...

renjerkabloi>> memang untung...sngat hti2 skarg ni..:)

cik yatt said...

Ujang9897>> oit..xpernh org nk saman2 ni..pelik..haha