Thursday, April 11, 2013

Di Hari Bahagia

assalamualaikum....

akhirnya.. akhirnya.. akhirnyaaa...... aku update jugak blog aku.. sebulan dah tak update..tak pernah tak update blog selama macam ni.. sebelum ni sebuk dengan final exam.. balik rumah.. modem rosak pulak.. so sekarang bila modem dah elok.. haruslah update blog!

banyak aku nak cerita sebenarnya..tapi perkara pertama aku nak cerita dulu adalah.. pasal wedding kawan sekolah aku.. akhirnya, dah ada yang pecahkan rekod jadi orang pertama dalam batch kitorang kawen dulu.. aku ingatkan aku.. hahaha..

jeles tengok orang kawen rasa nak kawen jugak.. hukhuk..tapi nak buat macam mana masa tak sampai lagi.. tunggu je la turn sampai...


wedding pertama..ni member aku yang pecahkan rekod.. nor hayati.. tak sangka die kawen dulu.. alhamdulillah awal jodoh kau sampai.. gigih aku datang dari kolej walhal time tu dalam minggu exam.. yati punya wedding hari ahad..mujur hari isninnye aku takde paper.. so senang hatilah aku berjalan..gitu..ehe


antara member yang datang.. sebenarnya ramai lagi.. cuma tak tertangkap gambarnye..ada jugak yang dah balik awal.. ada hal masing-masing..


pengantin belum rasmikan pelamin, aku dan lenjan dulu.. maafkan saya pengantin..hihi.. ni kira nak amik berkat kot turn aku sampai awal..gitu..aha



owh...hayati ni kecik je orangnya.. tu yang aku ternampak over tinggi..hiks..


korang nak tahu.. dua kali aku tambah makan dekat wedding yati ni.. siap tapau kek die bawak balik kolej.. haha.. maklumlah.. kek tinggi 3 tingkat..aku sapu lah sikit.. maseh ye yati..hehe.. serius perut kenyang ya amat.. tak yah beli makanan untuk malam..save bajet.. ngehngeh..

okey jum ke wedding member yang kedua pulak.. time ni lagi bahagia sebab aku dah habis final.. dah cuti sem.. lagi seronok berjalan.. member kali ni, dua-dua kawan sekolah aku.. dua-dua aku kenal dari aku tingkatan satu.. sekarang dah jadi suami isteri dah.. dedulu punya masing-masing tak matang..cecomot..

jap lagi tup..tup.. dorang dah jadi mak ayah dah.. haha.. woi.. tak sangka aku..


azmira dan faizal.. btw aku suka baju az.. simple nice dan tak meleret-leret sangat..


ni time dorang nikah.. tiga kali lafaz..sah dorang menjadi suami dan isteri.. dan ni pertama kali aku teman member nikah.. pergh perasaan macam aku yang nak nikah..haha.. tapi azmira..muka cool gila.. faizal je muka blur-blur..hehe.. time aku nanti macam mana la ye..hahah..


ni antara member sekolah aku yang datang.. ada yang tunggu turn jugak tu.. dah jadi tunangan orang.. ada yang single ada yang tak single.. time-time macam nilah senang nak kumpul ramai-ramai.. kalau tak..alahai..susah ya amat.. ni pun ada jugak yang tak dapat datang sebab bz..



sorang pandang kiri..sorang pandang kanan.. aku je pandang depan.. maklumlah kemera banyak..hehe.. btw kawan.. semoga korang berbahagia ke akhir hayat.. semoga segala urusan korang di permudahkan.. cepat-cepat dapat baby.. hehe.. boleh jadi makcik angkat.. gitu.. haha.. gembira untuk korang.. doakan aku tau..tau..! ;)

10 comments:

sufi said...

Ade mntak tips tak kt sane cmne nak kawen awal.? hehe

Cik Yatt said...

sufi> tips pertama mak ayah bgi green light.. gitu.haha

ieda immi said...

hurmmm gitulah
ralit akak baca dik !
ekekek lucu ada sayu pun ada
kisah kenangan di zaman sek pasti akan terimbau bila rakan2 kawin kan .. dah jodoh
doa2 lah selalu jodoh adik cepat dan dpt suami mithali , x 100% cukuplah setanding kita kan ;)
nak yg baik , kita juga kena jadi baik :)

Norizan J said...

sweet nye.. moga tuan blog ini juga akan cepat bertemu jodoh ya :)

Nurrul said...

Tahniah kepada kawan2 kak Yatt.. Emmm turn kak Yatt bila ekkk ?? :)

Siti(zoey) said...

lawa..

Cik Ezy said...

nt smpai giliran awk plak naek pelamin..
dh byk sgt 2 amek brkat kwn2.. ekeke

iAmCekbolat said...

hari tu bolat ade teman mmber skolah akad nikah . kita yg kat tepi dia ni dup dap dup dap . hahaha

btw cntik yg pakai purdah tu . SUKA !

Hana Soffelia said...

Tahniah, blog update! hehe

Btw, masa zaman kampus dulukan me and friend dalam 6 orang la, pernah jugak challenge nak tengok siapa yg kahwin dulu. Semua duk cakap saya yg kawin dulu sbb dah ada boify tp sebenarnya kawan saya kahwin dulu. hehe

wahida said...

tahniah pada kedua mempelai...
semoga kekal bahagia hendaknya...amin...